Dreamworks animációk
2011. december 06. írta: redbandita

Dreamworks animációk

Mivel közeledik a Karácsony lassan az ünnepi hangulat mindannyiunkat utolér. Arra gondoltam, hogy ezt kihasználva maratoni mesenézésbe kezdek. Igaz ez azért is tudott így történni, mert sikerült összeszednem valami vírust, így kénytelen voltam néhány napig ágyban maradni. A gyógyulásomat kedvenc filmes műfajommal, az animációkkal segítettem. Emiatt is jutott eszembe, hogy milyen jó lenne írni Nektek is ezekről. Arra gondoltam, hogy kicsit rendszerezve fogok írni ezekről. Elsőként a Dreamworks cég animációit veszem górcső alá, méghozzá időrendben. De előbb írnék néhány dolgot arról mit érdemes tudni erről a cégről és milyen alkotásokat köszönhetünk nekik!

dreamworksani.jpg

Frissült: 2016. 11. 23.

A Dreamworks SKG-t 1994-ben alapította Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg és David Geffen. Hármójuk nevéből származik az SKG rövidítés is. Érdekesség, hogy Katzenberg 1994-ig a Dreamworks megalakításáig a Disney-nek dolgozott. Én az animációs részleg a DreamWorks Animation filmjeivel fogok foglalkozni.

A cég elsősorban filmgyártással és filmforgalmazással foglalkozik. 1997-ben The Peacemaker című filmmel "léptek a színpadra", és rögtön hatalmas bevételt is elkönyvelhettek. Rengeteg nagysikerű filmet és sorozatot készítettek. De én annak örülök a legjobban, hogy 1997-töl belefogtak az animációs filmek gyártásába, és azóta tulajdonképpen töretlenül ontják magukból a jobbnál jobb meséket. Az évek során méltó ellenfeleli lettek a Pixarnak (ami mint tudjuk egy jó ideje a Disney tulajdonában van). Számos díjat és persze dollár milliókat söpört be a Dreamworks ezekkel a nemcsak gyerekeknek szóló animációkkal.

Az is igaz, hogy néha ők is mellé nyúlnak és kétszer közel álltak a csődhöz. Első ballépésük a Szinbád című film volt, amin 125 millió dollárt vesztettek. A másik rossz döntés a Shrek 2-vel volt kapcsolatos, túl sokat költöttek a DVD megjelentetésére. 2005-re már 400 milliós volt a tartozás, ám a Viacom úgy döntött felvásárolja a cég egy részét az adóssággal együtt. 2006-ban jött létre a felvásárlás. 

2007-ben jelentette be a Dreamworks, hogy következő filmjüket már 3D-s technikával készítik, és így is lett. A Szörnyek az űrlények ellen volt az első animáció amit így mutattak be, nagy siker lett.

A logóról is ejtsünk néhány szót, hiszen azt hiszem nem sokan vannak, akik ne látták volna még a fél holdon ücsörgő kisfiút, aki horgászik. Kicsit utána néztem, állítólag a logó ötlete Spielbergé volt, aki mindenképpen számítógépes verziót szeretett volna. A logóból egyébként van egy éjszakai és egy nappali verzió is. Az éjszakait a filmekhez használja a cég, míg a nappalit az animációkhoz.

dw1i.jpg

Idén a Fox felvásárolta a céget, a Croodékat már így mutatták be. Érdekesség, hogy szintén ehhez a vállalathoz tartozik a Blue Sky, ami olyan animációkat gyártott már, mint a Jégkorszak filmek vagy a Rio.

Nézzétek milyen sok animációs filmet köszönhetünk a Dreamworknek:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr73442807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása