Csizmás, a kandúr - Puss In Boots [2011]
2012. január 18. írta: redbandita

Csizmás, a kandúr - Puss In Boots [2011]

Nemrégiben kezdtem el a Dreamworks animációk "kivégzését", akkor még úgy terveztem, hogy sorba megyek, de most úgy gondolom, hogy a Csizmás a Kandúrral kivételt tehetek, hiszen most megy a mozikban, most aktuális. Bár azt már tudjuk, hogy hiába jelölték a Golden Globera, azt végül a Tintin Kalandjai nyerte, mégis egy egész jó kis alkotásról beszélhetünk.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

 @UIP-Duna Film

Ha teljesen őszinte akarok lenni akkor én egy sokkal jobb filmet vártam. igazából a Shrekből megszokott (mondjuk az első két epizódból) poénok hiányoztak, a közepén elég lapos is volt a sztori. Sokkal jobbat várunk már így 2011/12-ben a Dreamworkstől. Főleg Chris Miller rendezőtől, aki anno a Shrek 1 és 2 forgató könyvét megírta, majd megrendezte a Harmadik Shreket. Mint már írtam azok sokkal jobban sikerültek, mint a kizárólag Csizmás Kandúrra épülő film. Lehet, hogy jobban jártak volna, ha Szamárról készítenek animációt, vagy személyes kedvencemről, Méziről: "neeee, csak a gombokat neeee, gumicukorból vannak..". Na elég a nosztalgiából, inkább térjünk rá a Csizmás, a kandúrra.

@UIP-Duna Film

Csizmás Kandúrt a második Shrek filmből ismertük meg, de nem sok minden derült ki a múltjáról. akkor már, mint egy fajta rosszfiút ismertük meg, aki később jó útra tért, sőt egy párhuzamos világban meg is hízott... Most azonban a gyerekkorát ismerjük meg, a tiniéveket és egy új kalandban is részt veszünk vele együtt, ahol a szerelemre is rátalál. A történet alapján is jól kellett volna sikerülnie, de vannak benne elég erőltetett részek, sőt néhol nálam már a giccs vagy klisé kategóriákba csúszott.

A mi kedvenc vörös macskánk éppen egy kedvező üzletet akar nyélbe ütni, meg akarja szerezni a varázsbabot, mert azzal jól lehetne keresni a fekete piacon. Tudjátok ez az a bab, amit a mi vagy talán az európai kultúrában mindenhol Babszem Jankó tulajdonol és ebből nő ki az égig érő paszuly. Ebben a történetben a házastársként együtt élő dagi és csúnya Jani és Juli birtokol, akik remélhetőleg itt nincsenek testvéri viszonyban...

Akció közben feltűnik egy vetélytárs, egy nagyon ügyes kardforgató, egy remek tolvaj, akiről csak később derül ki, hogy cicalány. Ő Puhapracli Cicus, akibe a mi Csizmásunk első látásra beleszeret. Ekkor még nem is sejti mennyi bonyodalmat okoz neki a gyönyörű szemi macskalány.

@UIP-Duna Film

Először is Puhapracli főnöke egy bizonyos Tojás Tóbiás, aki egy nagyon beteg elméjű, eléggé antiszociális pszichopata tojás (a szó legszorosabb értelmében). Egy két lábon járó, két karú, sapkás tojás... Elég durva...

@UIP-Duna Film

Kiderül, hogy Tojás Tóbiás és Kandúr már gyerekkoruk óta ismerik egymást, és szinte testvérként nevelkedtek egy árvaházban. Tojás megszállottan kereste ezt a bizonyos varázsbabot, és emiatt akár kisebb-nagyobb lopásokba is belevitte új barátját. Kandúr azonban egy napon hőssé válik, ami nagyon nem tetszik Tojásnak, ezért beleviszi egy nagyon félreérthető helyzetbe. Tojást lecsukják, Kandúrnak pedig el kell hagynia szeretett pótmamáját és a várost is.

@UIP-Duna Film

Ezek miatt elég nehéz rábeszélni most egy közös akcióra, de végül mégis sikerül. Hárman együtt vágnak neki a bab megszerzésének, majd mikor ez meg van együtt ültetik el és mennek a mennybe. Persze nem szó szerint. Megszerzik az arany tojást tojó ludat, (ami nálunk arany tojást tojó tyúk) és magukkal viszik a városba.

Ám ezután katasztrófák sora indul meg. Kandúr csalódik, ismét, de ezúttal még nagyobbat... Ráadásul magát a várost is nagy veszély fenyegeti.

Összességében nem volt ez rossz film, csak jobbat vártam és amikor ez így van, akkor általában csalódás ér. Mindenesetre nagyon esélyesnek látok egy folytatást is.

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr903570823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása