Az utolsó dal - The Last Song [2010]
2011. április 26. írta: enbee

Az utolsó dal - The Last Song [2010]

Nicholas Sparksot nehéz hova tenni. Valahogy hozzá szoktunk, hogy a kortárs irodalomban a csöpögősen romantikus regényeket nők írják, Sparks pedig nagyon nem ebbe a kategóriába tartozik. Nincs olyan nő, aki az ő regényeiből készült filmek közül legalább egyet ne látott , és könnyezett volna meg - pedig a lista nem is olyan hosszú.


A megjelent hat filmen kívül kettő készülőben van még: várhatóan idén jelenik meg az Igaz hittel, jövőre pedig a Szerencsecsillag (Zach Efron főszereplésével). A Séta a múltba és a Szerelmünk lapjai kedvcsinálóját már megtalálhatjátok az oldalon, RedBandita pedig az Amanda Seyfried projekt keretein belül biztosan foglalkozni fog a Kedves Johnnal. A lista teljessé tételének következő lépéseként most nézzük, miről szól Az utolsó dal.

 

Ronnie (Miley Cyrus) és Jonah Miller (Bobby Coleman) a nyári szünetet apjuknál töltik Georgiában. Jonah nagyon lelkes, alig várja a nagy kalandokat a tengerparton, Ronnie-nak viszont semmi sem tetszik, leginkább azért, mert dühös apjára (Greg Kinnear), amiért az magukra hagyta őket a szülők válása után.

A fiatal lány ellenállását egy lehetséges barát, Galadriel (Carly Chaikin) kezdi megtörni, de egy félreértés miatt ez a próbálkozás elég hamar elhal. Ronnie-nak már csak a helyi szépfiú, Will (Liam Hemsworth) marad, akivel szépen lassan egymásba szeretnek. Will anyja nem nézi túl jó szemmel fia kapcsolatát egy gyújtogatással gyanúsított férfi lányával, de mint az már lenni szokott, a fiatalok szerelmét senki sem állíthatja meg. Ronnie és Will kölcsönösen megnyílnak egymás előtt, ezzel begyógyítva a múltban megszerzett sebeket.

Bonyodalom nélkül még egy szerelmes filmet is meg lehet unni. Szóval: pont mikor már tökéletes lenne a boldogság, apu összeesik a parton és kórházba kerül. Kiderül, hogy áttételes rákja van. Will mindenben segít Ronnie-nak és sokat foglalkozik Jonah-val is, de csak addig, amíg Ronnie nem szakít vele, miután kiderül, hogy a fiú tudta, nem Mr. Miller a gyújtogató.

A nyár véget ér, és Ronnie úgy dönt, hogy az apjával marad. Jonah hazutazik, Will pedig az egyetemen van. A szereplők legközelebb már csak a temetésen találkoznak.

Elég nagy ellenszenvvel ültem le megnézni ezt a filmet. Úgy gondoltam, hogy biztosan egy tini sztárocska szerződtetésével kellett kompenzálniuk valami történetbeli hiányosságot a készítőknek, de az igazat megvallva kellemeset csalódtam. Miley Cyrus lejátszotta filmbeli partnerét, bár valami ennek ellenére sem klappolt. Azt hiszem rosszul lőtték be a szereplők életkorát. Sem Will, sem pedig Ronnie nem úgy viselkedik és néz ki, mint egy 18 éves; az egyikük jóval idősebbnek, a másikuk jóval fiatalabbnak tűnik. Ettől elég furán működött közöttük a kémia, ami pedig a Sparks-történetekben mindig nagyon fontos. Lenne.

A személyes ítéletem tehát: ha egy Ronnie-hoz jobban illő Willt sikerült volna találni a filmhez, akkor nagyon is korrekt lenne Az utolsó dal. Így inkább csak a rajongóknak ajánlom, vagy akik nagyon unatkoznak valamelyik délután, és kíváncsiak arra, milyen történet pattanhatott még ki Sparks fejecskéjéből. A nap tanulsága, hogy a Notebook megismételhetetlen?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr262852300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redbandita 2011.04.26. 17:58:33

én a Séta a múltba filmet is nagyon szeretem Sparkstól, nem csak a Szerelmünk lapjait. Amúgy tök érdekes, hogy Sparks szinte minden regényében van valamilyen nagy betegsége az egyik szereplőnek. De a cikk után mindenképp el fogom olvasni ezt a Sparks regényt is, és lehet h a filmre is ráveszem magam :)

enbee 2011.04.26. 18:06:25

@redbandita: én először a Szerelmünk lapjait láttam és totál kész voltam Landon miatt XD a Notebook-ot csak később néztem meg, de sztem az jobban sikerült.
ha szereti valaki az ilyen típusú filmeket, akkor érdemes megnézni, csak a négy NS történet közül (amit láttam) ez sikerült a leggyengébbre <- S.Z.U.B.J.E.K.T.Í.V.
süti beállítások módosítása