Szerencsecsillag - The Lucky One [2012]
2013. február 19. írta: redbandita

Szerencsecsillag - The Lucky One [2012]

Nem tudom, hogy miért tartott ilyen sokáig, hogy rávegyem magam erre a filmre... Többször elhatároztam már, hogy megnézem, hiszen anno szerepet kapott a 2012-es filmes listámon is, most pedig a nyál nélküli filmek közé soroltam be, de igazából azért, hogy végre megtekintsem. Talán az is feszélyezett, hogy a főszereplő egy Disney sztár, a HSM főszereplője, Zac Efron. Akit innentől hivatalosan is nevezhetünk színésznek, amit már a Szilveszter éjjelnél is pedzegettem. Még az is lehet, hogy az egyik következő film, amit megnézek a szintén Efron-féle Charlie St. Cloud halála lesz. Egyébként a Szerencsecsillag Nicholas Sparks regénye alapján készült, ami mindenképp szeretnék majd a jövőben elolvasni, hiszen elképesztő jó írónak tartom. Ez a történet talán most nem olyan torokszorító, mint a Séta a múltba, a Kedves John vagy a Szerelmünk lapjai, de akinek ezek tetszettek, annak biztos, hogy ez is fog.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

The Lucky One_2D_HU.jpgPro Video Film & Distribution

Mint minden Sparks regény alapján készült filmben itt is a drámaiság dominál, de ezzel nincs is baj, hiszen erre is készülünk, már akik ismerik a munkásságát. De talán most egy picit kevésbé szomorú a történet, mint az eddigiekben, nem? Igen itt is (mint szinte minden regényében) jelen van a halál, de legalább most nem a főszereplők vesztik életüket. Sőt! Egyikük pont a másiknak köszönheti azt. Hogyan?

Logan tengerészgyalogos élete a fronton csak egy hajszálon múlik, vagy a véletlenen, vagy a csodán, a sorson?! Erről elmélkedik Sparks regénye alapján készült film. A srác ugyanis éppen egy földön heverő papírért lép arrébb, amikor addig elfoglalt helye a levegő repül... Kiderül, hogy a papírdarab egy fénykép, amin egy szőke nő látható. Miután Logan leszerel megakarja találni a megmentőjét, a szerencsecsillagát.

Itt egy picit elmegy a dolog a mesék világába, hiszen a képen szinte semmilyen infó sincsen és a hölgy akár a világ bármely pontján is élhetne, nem igaz? Na vonatkoztassunk el ettől és örüljünk annak, hogy Logan viszonylag könnyen rátalál a nőre, de aztán teszetoszáskodik. Nem meri elmondani Beth-nek (Taylor Schilling), hogy miért is jött valójában, így amikor nő azt hiszi a fiú a meghirdetett állásra jön, akkor felveszi... Mondjuk ez így nem túl pontos, de nem akarom lespoilerezni. Schilling egyébként a Mercy angyalai című kórházsorozatból lehet ismerős.

228176_galeria_szerencsecsillag06.jpgBeth nagymamájával él és fiával (Riley Thomas Stewart). A nagyi szerintem az egyik legnagyobb forma a filmben, őt Blythe Danner alakítja, aki rengeteg filmben szerepelt már pl. az Apádra ütök filmekben, vagy a Mint a hurrikánban, a Számos pasasban stbstb. Az szinte elsőre feltűnik majd, hogy ez a család, nem átlagos. Beth már réges rég elvesztette szüleit, egy éve pedig a bátyját is, aki katona volt. A házassága is régen gallyra ment már, fiát egyedül neveli, de a volt férje (Jay R. Ferguson) szinte minden napját megkeseríti.

228175_galeria_szerencsecsillag05.jpgAmennyire Logan rajong Bethért, a nő kb annyira utálja őt, és nagyon idegesíti is a jelenléte, de aztán valahogy mégis egymásba gabalyodnak, ami egyébként nagyon nehézkes folyamat, de a srác továbbra is titkolózik. A volt férjnek persze egyáltalán nem tetszik a kibontakozó kapcsolat, aminek hangot és nyomatékot is ad...

Ha szereted a romantikát, ha szereted Nicholas Spark műveit, akkor biztos, hogy a szerencsecsillag is tetszeni fog. Zac Efron pedig kifejezetten pozitív csalódás, szerintem.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr775087096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása