Ki az az Amanda Seyfried?
2011. április 13. írta: redbandita

Ki az az Amanda Seyfried?

Nemrégiben arra gondoltam, hogy bemutatom Nektek néhány általam kedvelt színésznő és színész munkásságát. Méghozzá úgy, hogy írok azokról a filmekről, melyekben fontosabb szerepet játszottak, de ezek nem kritikák lesznek, inkább az adott karakter szemszögéből mutatják majd be a filmet. Elsőként Amanda Seyfriedre esett a választásom, méghozzá azért, mert a közeljövőben két filmjét is bemutatják majd. Ha még nem ismered ezt a fiatal, csinos és sokszínű színésznőt, akkor azért érdemes a Tovább gombra klikkelned, ha ismered, akkor remélem tudok majd új információkkal szolgálni róla...

(A bejegyzés frissült: 2016. május 15)

Amandával először a Veronica Mars című sorozatban "találkoztam". Érdekesség, hogy a karaktere már az első részben meghal, így tehát egyetlen részben sem szerepel "élőként", mégis részese a sorozatnak. Emlékszünk rá, tudjuk ki is az a Lily Kane és egyre világosabbá válik, hogy milyen is volt valójában. El kell azonban mondanom, hogy Amanadának nem ez volt az első szerepe, de mondhatjuk, hogy ezzel írta be magát a tinisztárok történetébe.

Amanda Michelle Seyfried 1985. december 3-án született a Pennsylvania-i Allentownban, itt is nőtt fel. Már 11 éves korában modellkedni kezdett, 2003-ban Pennsylvaniaban érettségizett le, és utána egy ideig tovább tanult, akkor még meteorológus szeretett volna lenni. De az éneklést és a táncot is nagyon szerette, ezért már az iskolában is tagja volt egy musical együttesnek, így pl. a Macskákat is előadták.

Karrierjében igazi áttörés 2004-ben következett be, amikor szerepet kapott a Bajos csajok című filmben. Ugyanebben az évben kapta meg Lily Kane szerepét is. Mindkettőben viszonylag hasonló karaktert alakít: a menő csaj, aki imád bulizni és pasizni. Kicsit szemtelen, kicsit pimasz, az sem érdekli, ha valakinek néha beletapos a lelkébe. Szóval igazi tinilány, én ebben a két szerepében szerettem meg, és azóta követem a munkásságát.

(A képen Amanda balról a második lány, Lindsay Lohan és Rachel McAddams között)

2005-ben még inkább csak mellékszerepei voltak pl. az Alpha dogban, vagy az Amerikai fegyverben, a Doktor House egyik epizódjában is szerepelt. 2006-ban fejezte be a Veronica Mars beli szereplését, ugyanebben az évben feltűnt a Justice, a Futótűz és a Helyszínelők című sorozatban is. Szintén 2006-ban kapott egy jelentős szerepet a Hármastársak című sorozatban, melyben 2011-ig szerepelt.

Innentől kezdve a pályafutása egyre jobban alakul, egyre több szerepet kap, világhírű magazinok címlapján szerepel, és már megteheti, hogy válogasson a filmes ajánlatok között. Többször jelölték különböző filmes díjakra pl. az MTV Music Awardra. Eddig négy díjat zsebelt be a szerepeiért.

2008-ban nem kisebb hírességel, mint Meryl Streepel forgathatta a Mamma Mia című filmet.

Ez már egy igazi főszerep volt, és még énekesi tehetségét is megcsillogtathatta. Sophiet alakítja a filmben, aki egy igazi törékeny kis virágszál, teljesen eltért Amanda eddigi szerepeitől. A Mamma Mia című film forgatása közben szeretett bele partnerébe, Dominic Cooperbe, akivel 2010 májusában szakítottak.

2009-ben két főszerepet is megkapott, az Ördög bújt beléd című horrorfilmben Megan Fox a partnere, és azt kell, hogy mondjam toronymagasan jobban alakítja szerepét, mint Megan. Amanda által alakított Needy egy igazi csúnya lány a gimiben, mégis a suli legszebb csaja a barátnője. Ám egy éjszaka Jennifert megszállja az ördög, amit egyedül Needy képes kiűzni belőle.

Szintén ebben az évben kapott főszerepet a Chloé című thrillerben, amit nálunk még csak most fognak bemutatni a mozik.

Chloé egy call girl, akit egy nő, azért bérel fel, hogy elcsábítsa férjét. Mindkét szerep nagyon jól áll Amandának, és végre egy másik oldalát mutathatta meg!

2010-ben két romantikus filmben kapott főszerepet, az egyik a Levelek Júliának, című romkom, a másik pedig a Nicholas Sparks regénye alapján készült Kedves John.

Idén láthatjuk majd a Lány és a farkas című filmben, ahol egy tiltott szerelembe esett "modernkori Piroskát" alakít majd. 2011-ben mutatják majd be Lopott idő című filmjét, amit Loretta fog bemutatni Nektek. Azt még el kell árulnom, hogy az Álomháború című film főszerepét is ő kapta volna, de Hármastársak-beli sorozatszerepe miatt nem tudta elvállalni.

2012-ben pedig látjuk majd a The End Of Loveban, az Elveszettben (Gone), a Lovelace-ben és a Nyomorultakban. 2013-ban A nagy napban (The Wedding), aztán a hangját kölcsönözte A zöld urai című animációs film egyik figurájának. Majd következett 2014-ben egy western komédia, a Hogyan rohanj a veszTedbe (A Million Ways To Die in West). Szintén abban az évben szerepelt a While We Are Young-ban, amit nálunk nem mutattak be. Pedig olyan sztárokkal forgatták, mint Ben Stiller, Naomi Watts. 

2015-ben szerepet kapott a Ted 2-ben, ahol Mila Kunis-t váltotta. Majd következett egy élőszereplős Pán Péter feldolgozás, ahol Mary szerepét kapta. Ez az év bővelkedett munkában, hisz jött még az Apák és lányaik, illetve a Káosz karácsonyra.

2016-ban szerepel a Flying Horse-ban, a Young Americans-ban, és a The Last Word-ben. Majd 2017-ben jön a Twin Peaks, és az American Express.

Magánélet

Amanda nem szeret a magánéletéről pletykálni, így a bulvárok címlapján sem szerepel sem botrányaival, sem szerelmi életével. Mégis az a hír járja, hogy Dominiccal való szakítása óta Ryan Philippe oldalán találta meg a boldogságot. Ez nem tartott sokáig, 2013-tól, Drew Barrymore exével, Justin Longgal élt párkapcsolatban. Ám ennek is vége lett 2015 őszén, amikor már lánykérésről írt a sajtó. A hírek szerint Amanda vetett véget a kapcsolatnak.

sometimes-red-carpets.jpg

Szinglisége nem tartott sokáig, állítólag megint egy szakmabelit választott, Thomas Sadoski-t, akivel együtt forgatta a The Last Word című mozit. A páros egyébként a The Way We Get By off-Broadway show-n való  munka során ismerkedett meg, de csak barátként tekintettek egymásra. Kapcsolatukat eddig nem tették hivatalossá, de 2016 tavaszán elég sok közös kép készült róluk.

amanda-seyfried-thomas-sadoski-kissing-march-2016.jpg

Filmek melyekről írni fogok Amanda karakterének szemszögéből:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr662822716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása