Bajos csajok - Mean Girls (2004)
2011. április 18. írta: redbandita

Bajos csajok - Mean Girls (2004)

Néhány nappal ezelőtt írtam Nektek arról, hogy szeretném bemutatni Amanda Seyfried eddigi munkásságát. A bajos csajokban volt az első jelentősebb szerepe, így ezzel kezdem a sort. Bár a két főszereplő Lindsay Lohan és Rachel McAdams, mégis azt gondolom, hogy Amanda maradandó szerepet nyújt a filmben. Mindannyian a butuska lányra emlékszünk, aki a melleivel meg tudja jósolni az időjárást: pontosabban csak az esőt tudja előrejelezni és azt is csak akkor, ha már esik. Ez azért már valami, nem?

 

Ennek a cikknek most nem az a lényege, hogy a filmmel kapcsolatos érzéseimet leírjam, de azok kedvéért akik még nem látták, vagy már régen látták néhány mondatban összefoglalnám, hogy miről szól a film. Cady azaz Lindsay Lohan eddig Afrikában élt a szüleivel, iskolába sem járt, magántanuló volt. Most be kell illeszkedjen egy gimibe. Nem egyszerű hiszen senkit sem ismer, márpedig itt mindenki tagja valamilyen klikknek. Első napján megismeri a kiközösített rocker lánnyal, Janissel és a meleg sráccal, Damiannel. Ők próbálják bevezetni a gimi rejtelmeibe. Például ők mesélnek a vörös lánynak először a plasztikokról. Ők hárman a suli legmenőbb csajai, vezetőjük, a gimi gonosz dögje: Regina. Megpróbálják a szőke bombázót letaszítani a trónjáról: elfordítják két barátnőjétől, elszakítják a pasijától és felhizlalják.

Itt jön Amanda Seyfried a képbe, hiszen ő is Regina egyik csatlósa. A butuska. Cadyhez az az első kérdése (és talán a filmben is az első megszólalása) hogy:

"Ha te Afrikából jöttél, akkor miért vagy fehér?"

Azt hiszem ezt nem kell kommentálnom ahhoz, hogy átérezzétek mennyire "okos" lány, Karen. A butasága, egyszerűsége mellé még párosul az is, hogy falja a pasikat. Még a barátnői is szajhának tartják. Bár van is benne valami, hiszen legjobb tulajdonságainak azt tartja, hogy egész ökle befér a szájába. 

Az viszont biztos, hogy Amanda nagyon hitelesen játssza el a butuska szőke lányt. Mimikája, gesztikulációja, egész testbeszéde alátámasztja a figurát. Számtalanszor nevettem az általa alakította Karenen. Például amikor az álarcosbálon elmagyarázza, hogy ő nem szajhának öltözött, hanem egérnek.

"Nem látod a füleimet?"

Valamiért úgy sejtem, hogy a férfiak nagy része nem a fülét figyelte ennél a résznél. Szerintetek? Amanda azaz az általa alakított Karen végig megmarad a kedves (bár nem mindenkivel), butuska és végtelenül naiv szőke lány. Amikor minden lány bocsánatot kér a pletykálkodásért, ő akkor is hozza a formáját. Még viccesebb, amikor a harmadik plasztik, azaz Gretchen sajátos bocsánatkérő beszéde után csak ő marad ott, hogy elkapja a színpadról ledőlő lányt. Aki persze azonnal kilapítja.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem a film legszebb szereplője Amanda Seyfried, és sokkal vicesebb a karaktere, mint Lohané vagy McAdamsé.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr572834675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása