Vadon Jani újra forgat - izgalmas premierek a Sprektumon
2024. június 18. írta: redbandita

Vadon Jani újra forgat - izgalmas premierek a Sprektumon

Az AMC Networks International Central and Northern Europe [AMCNI CNE] kötelékébe tartozó Spektrum ősszel két saját gyártású produkciót is képernyőre tűz, amelyek forgatásai elkezdődtek. Gyakran parázs vitát kiváltó, a magyar hegymászók sikeres csúcstámadásait, sajnos sokszor az életükbe kerülő expedícióikat feldolgozó Minek ment oda, valamint a Vadon Jani és Dr. Sós Endre- az állatkert főállatorvosa műsorvezetésével készülő Dr. S.O.S. – Vészhelyzet a vadonban ősztől látható a magyar ismeretterjesztő csatornán.

szg_1591.jpg

„Két olyan produkciónk forgatása indult el, amelyek a doku-, szórakoztató/ismeretterjesztő műfajban is egyedülállók itthon. Vadon Jani, a rendkívül sikeres Várfoglalók 2. évada után ismét nálunk lesz látható a Spektrumon. Janit a hazai nemzeti parkok, állatkertek és külföldi élőhelyek állatvilágában Dr. Sós Endre az állatkert főállatorvosa kalauzolja. A másik sorozat is természetközeli, azonban a hegyek, a hegymászás világába röpíti a nézőket, rendkívüli képi világával és a magyar hegymászás élő vagy elhunyt ikonikus alakjaival”- mondta Radnai Péter, az AMCNI CNE kreatív producere.

Minek ment oda – a részvétnyilvánítás mellett talán legtöbbször leírt komment a Suhajda Szilárd tragédiájáról szóló hírek alatt valamivel több mint egy éve. Klein Dávid vezetésével a Minek ment oda három sikeres és három tragikus végű történeten és főszereplőn keresztül mutatja be a hegymászás értelmét, a hegymászók motivációját, és keresi a választ arra, miért vállalják a gyakran életüket veszélyeztető expedíciókat. A sorozat főszereplői Ács Zoltán, Erőss Zsolt, Klein Dávid, Nedeczky Júlia, Suhajda Szilárd és Várkonyi László – a hazai expedíciós hegymászás meghatározó alakjai, akik mérföldkőnek számító első magyar csúcsmászásokat hajtottak végre. A hat rész elkészültében Géczy Dávid rendező segítségére voltak az elhunyt sportolók családtagjaitól kapott felvételek. A sorozat egzotikus tájakon játszódik, úgy, mint az Észak-Afrikában található Anti-Atlasz hegység, a Pakisztánban található Hindukus, vagy olyan hozzánk közel eső alpin célpontok, mint a szlovák Magas Tátra vagy az osztrák Alpok.

A Spektrum évek óta tudatosan keresi, hozza létre és tűzi műsorra az olyan, már-már közszolgálatinak mondható sorozatokat, melyek különböző aspektusokból mutatják be Magyarországot, a magyar hagyományokat, történelmünket. E sorozatok legújabb tagja a Dr. S.O.S. – Vészhelyzet a vadonban.

A műsor két főszereplője Dr. Sós Endre, a Budapesti Állat- és Növénykert vezetője és főállatorvosa, a terület első számú szakértője, nemzetközi vadvédelmi programok tevékeny résztvevője, illetve Vadon János, a „Pestszentlőrinci Vegán Kisállatkör tiszteletbeli jegyzője”. Dr. Sós Endre és Vadon Jani műsorában testközelből láthatjuk a veszélyes állatorvosi beavatkozásokat a terepen és az állatkertekben. Endre nemzetközi szaktekintély, nemcsak itthon, a Budapesti Állatkertben, hanem a régióban is. Védett és nem védett területeken küzd azért, hogy egy-egy egyedet, fajt és élőhelyüket minél jobban megérthessünk és minél tovább megőrizhessünk. Jani évtizedek óta támogat civil állatvédő szervezeket, mindemellett közel 20 éve lelkiismereti okokból vegetáriánus, azaz empátiával és érdeklődéssel fordul a Magyarországon és a régióban veszélybe került állatok felé. A nyolc rész során a nézők találkozhatnak hortobágyi őslovakkal, bölényekkel, viperákkal vagy éppen a magyarországi állatkertek orrszarvúival, jegesmedvéivel, tigriseivel és elefántjaikkal. Lenyűgöző helyszínek és megdöbbentő
mentőakciók a túlélésért!

Premier: Minek ment oda és Dr. S.O.S. – Vészhelyzet a vadonban ősztől a Spektrumon.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1018432715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása