Detektívszerepben a krimik királynője
2021. június 23. írta: redbandita

Detektívszerepben a krimik királynője

Agatha Christie krimiíró valóságos gyilkossági ügybe keveredik egy iraki régészeti ásatás során. Ugyan csak inspirálódni utazott Bagdadba, végül mégis egy fiatal és naiv archeológus oldalán köt ki, és segít a lakhelyükként szolgáló egykori impozáns villában kibontakozó gyilkosságsorozat megoldásában.

agatha_es_istar_atka_1.jpeg

Az Agatha és Istár átka című egészestés krimit az Epic Drama 2021. június 26-án 21 órakor vetíti a világon először.  Az alkotás a férj és feleség producerpáros, Emily és Tom Dalton nevéhez fűződik és olyan feltörekvő színészeket vonultat fel, mint Jonah Hauer-King (Lángoló világ) és a díjnyertes Lyndsey Marshal (Róma, Az órák), aki Agatha Christie szerepét érdemelte ki.

Két év telt el Agatha Christie tizenegynapos eltűnése óta. Irodalmi karrieren gondolkodik és azt fontolgatja, hogy detektívregényekkel szerez majd hírnevet. Válása miatt egyszerre keres megnyugvást és ihletet, így vág neki egy bagdadi régészeti túrának. Ott aztán zavarossá válnak a dolgok: a világ legnagyobb olajmezejének felfedezésével Irak ősi kincsei veszélybe kerültek, villájukban pedig gyilkosságok sorozata zajlik, amit a fiatal Max-szel próbál kibogozni.

agatha_es_istar_atka_2.jpeg

"Max Mallowan valóságos figura, ő volt Agatha Christie második férje. Engem nagyon vonzott az ő szokatlan, de nagyon is élethű kapcsolatuk: a férfi csodálja a nő intellektusát és bátorságát. Tetszett az is, hogy a forgatókönyvíró, Tom Dalton nem változtatott életkorukon, megtisztelte őket azzal, hogy mindent a történtek szerint hagyott" – nyilatkozta Jonah Hauer-King, utalva arra, hogy a krimik királynője 14 évvel volt idősebb második férjénél. 

46 éven át voltak házasok. "Lyndsey-jel már az ismerkedés napján megtaláltuk a közös hangot, hamar ráéreztünk karaktereink egymással való kapcsolatára, komfortosan mozogtunk együtt. Ez nem mindig van így."

A 95 perces krimi az író életéből ragad ki egy szeletet és a gyilkossági nyomozás misztériumával itatja át, így feszültséggel, cselekvéssel és romantikával színezi visszatérését.

Agatha Christie-rajongóknak! Az Epic Drama csatorna Közép-Kelet Európában, így Magyarországon is az év folyamán sorra tűzi műsorára egyfelől az egészestés Agatha-filmeket, másfelől az Agatha Christie Marple kisasszonya című sorozatot, amelynek július 3-án 21 órától immáron a 3. évada debütál, a fantasztikus Geraldine McEwan főszereplésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7916710548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása