Western hamisítatlan Family Guy stílusban!
2014. június 12. írta: lámadémon

Western hamisítatlan Family Guy stílusban!

10376738_770278563030130_567460329488038974_n.jpgSeth MacFarlane először regényt írt majd forgatókönyvet, producer lett és a főszerepet is sikerült magára osztania. És nem, ez nem egy feltörekvő fiatalember karrierje röviden összefoglalva, hanem ennek a filmnek a megszületése.

 

 

 

 

 

 

 

  UIP Duna Film

A könyv az Agave könyvek kiadásában készült és ajánlom, hogy a film előtt olvassa el, aki szeretné, mert nekem csak a film forgott a fejemben miközben olvastam. Csak azok a szereplők és így sajnos a képzeletemnek kevesebbet kellett dolgoznia. Bár az is igaz, hogy csak ahhoz az érzéshez vagyok hozzászokva, hogy előbb a könyv utána a film nem pedig fordítva! Amúgy egy tipikus strandkönyv, könnyű és vicces. Bár a film után szövegkönyv szerűnek hatott a magyar fordítás szó szerint egyezik, a könyvvel- döntse el mindenki maga, hogy ez jó vagy sem!

A-Million-Ways-To-Die-In-The-West-Images.jpg

Ebben a bekezdésben megemlíteném, hogy miért ültem be kétkedve a moziba és tényleg csak ennyi lesz a negatívum rövid kis szösszenetemben. :) A film eredeti címe „A Million Ways to Die in the West” nem térek ki rá mennyire nem sikerült lefordítani, de hogy lássa az ember, hogy nemcsak a magyarok olyan kreatívak, akik rákötnek MacFarlane első filmjére, a Tedre, felkerült pár promó videó, ahol az alkotó Ted macival diskurál. Más filmeknél is fura az ilyen és ehhez hasonló rákötés, de pusztán az alkotó miatt egy teljes kerettörténetet belevinni ,egy nagy baromság!

Mondjuk a blőd és könnyeket hozó poénok nem állnak távol a filmtől sem. De szórakoztatásból jeles. Nem hiányzott semmi, mivel műfaját tekintve  vígjáték western köntösbe csomagolva. Megvolt a végtelenségbe vágtató lovas zene, kocsmai verekedés, jó nők, pisztolypárbajok, de hát ugye mindez kicsit másképp. Mindenhol volt egy poénos kiskapu ami miatt nem úgy sült el a hatlövetű mint ahogy egy komoly westernben biztosra vehetjük!

jo_1.jpg UIP Duna Film

A story szerint 1882-t írunk és Albert (Seth MacFarlane) az igazi hamisítatlan poros kisvárosban Vén tönkben él, az igazi klasszikus vadnyugaton. Minden mocskával bújával bajával együtt. Foglalkozása birkatenyésztő és egy beszari alak. Fél mindentől és mindenkitől, elkerüli, amit csak lehet, és félelmét folyamatos szófosással kompenzálja. Jelzem nem az a fajta, aki kidumálja magát hanem, aki még mélyebbre sűllyed abban a bizonyosban. Szóval mikor nője Louise (Amanda Seyfried) kiadja az útját és a helyi nagymenő bajuszápoló (Neil Patrick Harris) oldalán tűnik fel akaratlanul is belesodródik ebben a nevetséges kakasviadalba. Persze neki is jut egy jó csaj Anna (Charlize Theron), aki meg hogy hogy nem a vadnyugat legnagyobb bűnözőjének (Liam Neeson) a felesége. Kész is a kész káosz indulhat a móka vajon hogyan jut ki a csávából! Mindezt nagyon szókimondó és váratlan olykor fárasztó (de még elviselhető) poénokkal teletűzdelve!

jo_3.jpg UIP Duna Film

A sok nagyon jó színész között tisztán látszik hogy Seth MacFarlane a leggyengébb, de még ő nála sem lóg ki a lóláb, a végtelen beszari karaktert egészen jól hozta. Kár hogy nem játszik benne többet Liam Neeson, de ez csak az én szívfájdalmam volt.Szóval olvassátok vagy nézzétek meg könnyed nyári koktélnak belefér! :)

16.pngTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott!

Bemutató dátuma: 2014. június 12.

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr946298247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása