Shrek a vége fuss el véle (Shrek Forever After)
2010. augusztus 09. írta: redbandita

Shrek a vége fuss el véle (Shrek Forever After)

Az utolsó fejezet

Azt mondják, ez az utolsó Shrek film. Sorrendben ez a negyedik film a zöld ogréról. Sokan félnek attól, ha egy sikeres filmet folytatnak. Bevallom én is közéjük tartozom! De a Shrek filmekre ez nem igaz. Tény, hogy kicsit laposabb, mint az előző filmek, de így is nagyon szórakoztató. Szamár és Kandúr pedig imádnivaló! Jelen helyzetben Kandúrra ez szó szerint igaz!


Én magyarul néztem meg a filmet, mert szerintem Gesztesi Károly nagyon jól eltalált szinkron hang! Szerintem karakteres, mély hangja „hitelesen” adja vissza Shrek, a mogorva zöld ogre hangját!

Egy év telt el a „Shrek babák” születése óta, ezt onnan tudom, hogy most tartják az ikrek első születésnapját. Bepillanthatunk az ogre család mindennapjaiba, ami nem túl izgalmas. Szinte minden napjuk ugyanolyan. Shrek nem érzi már annyira jól magát a gondoskodó családapa, az odadó férj, és a sztár szerepében! Igen, sztár! A falusiak már nem félnek Shrektől, hanem autogramért állnak sorba!


Shreknél a szülinapi zsúron megy ki a biztosíték! Bömböl! De szó szerint, teljesen kiakad... Miután közli Fionával, hogy bárcsak sose mentette volna meg, távozik. Találkozik Rumpelstiltskin-nel (akinek nem csak a neve ilyen furcsa, hanem kinézete és viselkedése is) és szerződést köt vele. A férfi (ha lehet rá ezt a szót használni) felajánlja Shreknek, hogy újra az a mogorva, félelmetes ogre lehet. Cserébe egy napot kér az életéből, azt mondja beéri egy gyerekkori nappal is! Shrek belemegy, csakhogy ez egy csapda!



Rumpelstiltskin átveri, az apróbetűs rész szerint ugyanis Shrek szülinapját veszi el, azaz így a mi ogrénk nem létezik ebben az új világban! Így tehát nem talákzott soha Szamárral, nem menti meg Fionát, nem veszi el stb. De ez még nem minden! Ha letelik az egy nap Shrek megszűnik létezni, ráadásul egész Túl az Óperencián Rumpelstiltskin kezébe kerül! Jelenleg is Rumpelstiltskin a király, és mindenki „másmilyen”, mint ahogy mi megismertük pl. Mézi gladiátorkodik. Shreket csapdába ejtik a boszik, egy szekéren tér magához, amit Szamár húz. Végül megmenekül a palotából és Szamarat is megmenti. Kiderül, hogy van egy titkos záradék a szerződésben! Egy szerelmes csók megmentheti Shreket!
 
Csakhogy ehhez szükség lenne Fionára! Aki ebben a világban, nem igazán hasonlít Fiona hercegnőre! Sőt több ogrének a vezetője, mondhatni kapitánya, egy harcos amazon! De ami ennél is durvább, van egy házicicája, aki nem más mint Csizmás Kandúr. Csak egy kicsit másképp fest, új a külsője! Finoman fogalmazva!


Rumpelstiltskin sem tétlenkedik, felfogad egy fejvadászt, a Patkányfogót. Az ogrék pedig támadásra készülnek!
 
Na ebből mi lesz? Vajon elcsattan majd a szerelmes csók? Visszakaphatja Shrek a régi életét? Megmenekül Túl az Óperencián?
 
Aki megnézi, annak garantált kb. 80 perc vidámság! Megéri megnézni! Az én kedvenc szereplőim: Szamár, Kandúr és Mézi. Végig szórják a poénokat! Mindenkinek csak ajánlani tudom a Shrek befejező epizódját!
 
Értékelés:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr452209854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása