Csibefutam - Chicken Run [2000]
2012. július 16. írta: redbandita

Csibefutam - Chicken Run [2000]

A 2000-es év egy kicsit zűrös volt a Dreamworksnél, mert három új filmmel is előálltak, bár ezek közül nem mindegyik került moziba, valami csak DVD-n jelent meg. A Csibefutam debütált a vásznon és elég nagy sikert is aratott, főleg, hogy a főszereplők ún. gyurmafigurák voltak. Természetesen mi másról is szólhatna egy amerikai animációs film, mint a szabadság utáni vágyról. Egy csirke, azaz Rozsda igazi Michael Scoofieldként próbálja megmenti az egész tyúkólat, a gonosz Tepsiéktől.

csibefutam.jpg

Rozsda és barátai (a tyúkok) már számtalan módját kipróbálták a szökésnek, de valami mindig balul sült el. Arra már rájöttek, hogy a legegyszerűbb az volna, ha csak simán átrepülnék a tyúkólat körülvevő kerítést, és máris a szabadban lennének, ahol nincs gazda, nincs kötelező tojás stb. Szóval elakarnak érni a "paradicsomba", legalábbis, ami számukra az idilli helyet jelenti. Ahol nem kell attól félni, hogyha az ember lánya (vagy inkább csirkéje) nem adja le a napi kvótát (ami itt nyilván tojásokat jelent), akkor levágják. Mert jelenleg elég rosszul áll a széna, aki nem adja le a megfelelő számú tojást, az megnézheti magát... Jön érte Tepsi gazda, vagy a felesége (aki még gonoszabb) és a halálba kíséri, hogy egészen konkrét legyek, levágja a fejét egy baltával. Itt felmerülhet a kérdés, hogy mennyire gyermekbarát dolog ez, de szerintem mindenki tudja, hogy ezek a filmek a 12 évestől 99 évesig korosztálynak készülnek.

168024_galeria_csibefutam11.jpg

Szóval a terv megvan, miszerint repülni kellene... A kérdés csak az, hogy hogyan tud megtanulni egy csirke repülni!? Hiszen tudva levő, hogy a csirkék nem tudnak, bármennyire is szeretnének, vagy bármennyire is szükséges lenne. Mivel a baromfiudvarban lakik egy tudós vagy feltaláló csirke is, így Rozsda leginkább az ő találmányaiban bízik, de valahogy mindegyik csődöt mond. Ráadásul Tepsi gazda kezdi lefülelni őket, bár a felesége butaságnak tartja az egészet... Méghogy egy csirke szervezkedni kezdjen? Ráadásul Tepsinénak nincs is ideje ilyen ostobaságokkal foglalkozni, hiszen éppen megakar gazdagodni, ráadásul gyorsan. Talál is egy hirdetést, ami ezt ígéri neki, így elhatározza, hogy új vállalkozásba fognak kezdeni. Hogy mibe? Csirkés pite... Tudom egy kicsit bizarrul hangzik, de Amerikában nagy divat a húsos pite.

1941.png

Rozsdáék már attól sem riadnak vissza, hogy üzleteljenek két patkánnyal, akik kb. mindenfélét betudnak szerezni. A tyúkok egyfajta csúzli kiépítésén ügyködnek, amihez néhány alkatrészt a patkányoknak kellene beszerezni, akik cserébe tojásokat kérnek. Nehéz ügy, hiszen a tojás az életet jelenti, de megalkudnak. Itt hívnám fel a figyelmet, hogy a két patkánynak a magyar szinkront a Bochkor-Boros páros adja, ami nagyon vicces figurává teszi őket, szerintem.

Nagy nehezen, de megépül a szerkezet, ám valami mégsem működik, hiszen a tesztalany sem jut át a kerítés fölött. Ráadásul mindenki a szökéssel volt elfoglalva, így a heti tojás adag számlálásakor valaki nem tud leadni "árut", ami akár az életébe is kerülhet. Csoda(?) történik és nemcsak megmenekül ez a bizonyos tyúk, hanem mindenkinek plusz kaja is jár. Na ez gyanús lesz Rozsdának is...

csibe.jpg

Nem esett még szó egy bizonyos Rocky nevű kakasról, aki szinte egy véletlen során repül be a tyúkólba. Az ott lakók egyfajta megváltóként tekintenek rá, és megvannak győződve róla, hogy a kakas őket is megtudja tanítani repülni. Rocky is nagy lehetőséget lát a dologban, így elkezd hazugságot hazugságra halmozni, csak azért, hogy maradhasson. Rozsda rájön a titkára, és akkor már szinte minden remény elvész... Dehát ez mégiscsak egy animációs film, így ideje, hogy a dolgok el kezdjenek jól alakulni, nem? Megtudhatjátok, ha megnézitek a Csibefutamot :)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr494648549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása