Szinbád a hét tenger legendája - Sinbad Legend Of The Seven Seas [2003]
2012. augusztus 29. írta: redbandita

Szinbád a hét tenger legendája - Sinbad Legend Of The Seven Seas [2003]

Úgy látom, hogy a Dreamworks-nél valami tendencia, hogy egy-egy állatokkal teli animáció után, egy emberekről szóló filmmel rukkoljon elő. József után jött, Szilaj, a vágtázó paripa, majd ismét egy emberi főhős, Szinbád, a kalóz, aki rosszfiúnak látszik, de titkon reméljük, hogy nem velejéig romlott figura, és nagy nehézségek árán be is bizonyosodik, hogy minden zordsága ellenére, Szinbádban maradt még némi jószándék. Izgalmas, kalandos, kissé vicces, cseppnyit romantikus történet ez, amit megint a felnőtt(ebb) korosztálynak ajánlanék inkább.

sinbad_legend_of_the_seven_seas.jpg

Adva van tehát egy (elméletileg) rosszfiú, egy kalóz, Szinbád, így vélhetően kell lennie egy jófiúnak is, hiszen mégis egy meséről beszélünk. Van is! Proteus, aki nem mellesleg herceg is és még kevésbé mellesleg Szinbád gyerekkori legjobb barátja. Azt csak jóval később tudjuk meg, hogy mi sodorta a két barátot ilyen messzire egymástól, de azért sejthető, hogy egy nő van a dologban. De erről majd egy kicsit később.

Szinbád és a többi kalóz a "nagydobásra" készülnek, ami után olyan gazdagok lesznek, hogy többé nem kell megélhetési bűnözőnek lenniük, akár szögre akaszthatják a kardokat és tőröket és egész álló nap lustálkodhatnak valami szigeten, vagy bárhol, ahova kedvük van elmenni pl. akár Fidzsire is :) Hogy mi ez a "nagydobás"? Nos csak egy könyvet kell vagy kellene ellopni, az ún. Béke Könyvét, amit éppen most szállítanak egy másik helyre, így éppen kedvező az időpont az elkobzásra.

MV5BMTMzNDE1MDkwOF5BMl5BanBnXkFtZTYwOTg2NDc2._V1._SX485_SY314_.jpg

Szinbádék meg is támadják a hajót, ám a mi kalózunk nem igazán számol néhány kisebb/nagyobb akadállyal pl. hogy éppen egykori LB-je a hajó kapitánya, vagy hogy valaki vagy valami más is megakarja szerezni a könyvet. Amikor támadásba lendül, akkor a hajóra támad egy fenevad is, ami magával rántja a tenger fenekére. Ha ez nem egy animáció lenne, akkor vélhetően itt véget érne a sztori, deee...

Szinbád nem fullad a vízbe, sőt üzletet köt egy istennővel, Eris-szel, aki egyébként maga a megtestesült gonosz, a viszály istennője. Az istennő is a könyvet akarja, és ezzel Szinbádot bízza meg, de később kiderül, hogy az egész egy csapda volt. Szinbád egyfajta "Kész Átverésben" részesül, minek következtében akár halálbüntetést is kaphat. Ám ekkor lép közbe a barátja Proteus, aki biztos Szinbád ártatlanságában, amiért akár az életét is adná. Szinte szó szerint tűzbe teszi érte a kezét, vagy inkább a fejét...

202uf.jpg

Szinbádnak néhány napja van, hogy bebizonyítsa ártatlanságát és megmentse egykori barátja életét. Már ha egyáltalán tenni akar valamit az ügy érdekében... Egyébként elárulom, hogy ha akar, ha nem akkor is kénytelen lesz, mert potyautasként, Proteus jegyese, Marina is a hajón van és követeli Szinbád segítségét, még fizet is érte.

222419_galeria_szinbad_a_het_tenger_legend.jpg

Így tehát a kalózok és Marina együtt indulnak útnak, hogy felkeressék Erist az istennőt, akinek lakhelyét még élő ember nem találta meg és pláne nem tért onnan vissza élve... Vajon nekik sikerül épségben és időben visszatérni, hogy megmentsék Proteust?

Bevallom, hogy valamiért elég nehezen vettem rá magam ennek a filmnek a megnézésére, pedig végül nem is volt rossz. Mondjuk nem ez lesz a kedvencem, és valószínűleg nem is igen nézem meg még egyszer, de elsőre mindenképp érdemes végignézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr144737198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása