Premierfilmek a 4. héten
2012. január 26. írta: redbandita

Premierfilmek a 4. héten

Talán idén ez az első hét, amikor több "nagyágyú" is egy időben startol. Szóval most mindenki talál(hat) magának valót:

A hatalom árnyékában (The Ideas Of March)

Azt hiszem, hogy a 2011-es év vége, 2012-es év eleje egyértelműen George Clooney-é, két filmmel is sikeres lett, Golden Globe-ot nyert, nagyon esélyes az Oscarra, nem mellesleg megmutatja rendezői tehetségét is. Többen fürödtek már be azzal, hogy átálltak a kamera túloldalára (lásd legutóbb Angelina Jolie vagy Madonna), de Clooney-nak úgy néz ki, hogy bevált. A filmet Golden Globera jelölték, Clooney-t pedig rendezőként is. A történet szerint egy zöldfülű elnökjelölt fiatal, idealista munkatársa a kampány közepén bajba kerül. Egy bonyolult politikai cselszövés áldozata lesz, amelyet egy ellenfél párt állított neki. A kampány folyik, így meg kell felelnie a munkájában, ezen múlik az elnökjelölt sikeressége. A főszereplő Ryan Gosling, aki szintén Aranyglóbuszra jelölték a szereplésért. Szerintem jó filmnek ígérkezik.

Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A párizsi mumus 3D (Un monstre a Paris/A Monster In Paris)

Ezt a francia animációs filmet Pytia már megnézte, úgyhogy hamarosan megírja nektek a véleményét róla. Addig is egy kis ízelítő: Párizsban járunk, 1910-ben. Pánik uralkodik mindenütt, hiszen egyre nagyobb az árvíz és ráadásul egy szörnyeteg ólálkodik a város falai közt. A rendíthetetlen Maynott rendőrparancsnok és emberei éjt nappallá téve a szörnyre vadásznak, eddig sikertelenül. Úgy tűnik, hogy a Montmartre-i kabaré, a The Rare Bird reflektorfénye nem is lehet olyan rossz hely a rejtőzködésre, ahol egyébként a talpraesett énekesnő, Lucille a sztárattrakció. A nagy kalandba akaratlanul belekeveredik a félénk kaszanova, Emile, és Raoul, a simamodorú kifutófiú. Összefogva a melegszívű kabarésztárral, Lucille-lel, és egy különc tudóssal és annak csupaész majmával, közösen próbálják megmenteni a nem is olyan félelmetes szörnyet, Frank Urat a város kegyetlen rendőrparancsnokától.


Korhatár besorolás: korhatárra tekintet nélkül megtekinthető

Sherlock Holmes nevében

Semmilyen formában nem összekeverendő a néhány hete bemutatott Robert Downey Junior-Guy Ritchie féle filmmel, ez egy magyar kalandfilm, az ifjúságnak. Főszereplőink két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, akik egymást Holmes-nak (Szénási Kristóf) és Watsonnak (Ungvár Ádám) szólítják, valamint egy kislány, Ica (Kugler Nikolett), akivel együtt különös kalandokba keverednek a nyári szünetben. Történetük egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol furcsa dolgok történnek, noha a felnőttek mindebből semmit nem vesznek észre. Gyerekek tűnnek el, és bár pár nap után látszólag sértetlenül előkerülnek, valójában egyik sem ugyanaz már, mint korábban volt. Watson a maga módján nyomozott már ez ügyben, de nem jutott semmire. Holmes-nak nem csak intellektuális kihívás a rejtély megoldása, de segíteni is akar.

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Suszter, szabó, baka, kém (Tinker Tailor Soldier Spy)

Oscar és Golden Globe gyanúsnak is tartották. Azt már tudjuk, hogy utóbbit nem kapta meg, de vajon az Oscart megfogja? Én már láttam, de nem igazán tetszett, nemsokára írok róla bővebben, addig is a tartalomból: A hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, úgynevezett vakond vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé, hogy Angliát végső veszélybe sodorva, a szovjetek számára kémkedjen - tehát leleplezése mindennél fontosabb. Smiley a múlt és jelen hihetetlenül kusza és rejtélyekkel teli eseményei között kutatva próbál tényekre találni. Elrejtett dossziék, szétzúzott életek szégyellt emlékei, halálosan veszélyes kémek alkotják munkája gerincét mindaddig, míg egy kiugrott ügynök, Ricki Tarr (Tom Hardy) fel nem tűnik. Ahogy segítségével egyre több tény tárul Smiley elé, egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák és a játékosok mozgatórugóit. Végül az áruló portréja is egyre élesebbé válik.

Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Underworld 4 : Az ébredés 3D - (Underworld: Awakening)

És végül, de nem utolsó sorban, a hét (számomra) legnagyobb durranása, az Underworld. A csúfosan megbukott harmadik rész után, Kate Beckinsale végre visszatér! Selene ismét felveszi a harcot, ahogyan az első vagy a második részben is tette. Ellenségei ezúttal az emberek, akik már tudnak a vámpírok és a lycanok létezéséről és ki akarják irtani őket.

Korhatár besorolás: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr953905963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása