A kezdő - The Intern [2015]
2016. május 15. írta: redbandita

A kezdő - The Intern [2015]

Bár az Anne Hathaway projektemben nem ez a film a következő állomás, de engedtessék meg nekem egy kis kiugró. Nemrég láttam ugyanis ezt a 2015 őszén mozikba kerülő vígjátékot, amiben Anne Hathaway a főnökasszony, és Robert de Niro a gyakornoka. Furcsa mert ez most az ellenkezője Az ördög Prada-t viselnek, mikor Hathaway volt az ördögi Meryl Streep gyakornoka. A karakter viszont igen hasonló, most egy startup cég sikeres vezetőjeként is ugyanolyan önbizalom hiányos, kis hitű. DeNiro pedig a cuki öregembert játssza, aki mindenkin segít.

kezdo_1000x1443_1.jpg

A film rendezője és forgatókönyvírója Nancy Meyers, aki eddig is számos vígjátékkal szólította meg rajongóit. leginkább a hölgyeket. Filmjei azért szerethetőek, mert nem mennek el a csöpögős romantikáig, kellően őszinték, kézzel foghatóak a történetek, hús-vérek a karakterek. Mi is írtunk már néhány alkotásáról pl. Minden végzet nehéz, vagy Egyszerűen bonyolult, Holiday. Aki látta ezeket, és tetszettek neki, az most sem fog csalódni! Ahogyan a Warner Bros. sem csalódott, hiszen a film szépen teljesített. A 35 milliós gyártási költség bőven megtérült, hiszen a bevétel megközelíti a 200 millió dollárt.

Főszereplő a hetedik X-en is túllépő Robert deNiro, Ben, aki gyakornoknak jelentkezik egy startup céghez. A magyar cím nem fedi a valóságot, hiszen Ben egyáltalán nem kezdő, az egész életét egy jelentős pozícióban töltötte. Főleg gazdasági dolgokkal foglalkozott. Most azonban gyakornok lesz, és tényleg sok mindent meg kell tanulnia, hiszen a világ sokat változott. Főleg technikai nehézségei vannak, de szép lassan belerázódik.

akezdo_jelenetfoto_6.jpg

A főnöke, egy fiatal nő, Jules (Anne Hathaway), aki nagyon tudatosan vezeti a céget, minden részfolyamatra van rálátása, mindent szeret maga intézni. Éppen ezért baromi kevés szabad ideje van, pedig otthon is meg kell állnia a helyét. Nehéz egyszerre vezetni egy sikeres, növekvő céget, eközben pedig jó feleségnek és anyának lenni! Julesnak szerencséje van, mert a férje elvállalja, hogy feladja karrierjét, és HTB lesz belőle, ő vigyáz a gyerekre, ő viszi a suliba, ő megy az anyák közé, ő süti a süteményt a rendezvényekre stb. Egy férfinak ez nem könnyű, Matt (Andreas Holm) sokáig próbálkozni, hogy szeresse az új felállást, de úgy érzi elveszíti a férfiasságát, és szép lassan a feleségét is. Rossz döntést hoz, nagyot hibázik. Ám mi mégsem tudjuk teljesen megutálni, nem tudunk rá úgy haragudni, mint más félrelépő férfiakra. Jules sem... Hibáztatja önmagát is, és a férfit is, de nem tudja mitévő legyen.

Bár kezdetben Jules elhatárolódik a nyugdíjas gyakornoktól, és amúgy sem az a típus, aki bármiben segítsége szorulna, néha jól jön az öreg a háznál. Ben néhol észrevétlenül egyre többet segít főnökének, akit időközben meg is sajnál, és persze meg is kedvel.

Jules anyját nem ismerjük meg személyesen, de az kiderül róla, hogy semmibe sem veszi a lányát. Egyáltalán nem büszke rá, sőt! Mivel Jules amúgy is maximalista, ez csak olaj a tűzre. Próbál mindenkinek megfelelni, de ez nem könnyű! A lánya iskolatársainak szülei lenézik őt, amiért dolgozik és nem a lányával törődik 0-24 órában, a férje hibáztatja, ha későn ér haza, vagy ha hétvégén is dolgozik. Felmerül egy igazgató kinevezése, de Jules fél, hogy akkor elveszik minden amiért az elmúlt években olyan keményen megdolgozott.

akezdo_jelenetfoto_7.jpg

Ben és Jules a korkülönbség, a főnök-beosztott viszony ellenére, lassan barátok lesznek. Ez pedig mindkettőjük életébe új dolgokat hoz. 

Megemlítenék még néhány szereplőt, pl. a cég masszőrjét, aki randizgatni kezd az évekkel korábban megözvegyült, és azóta is magányos Bennel. A hölgyet Rene Russo alakítja. Aztán ott van még a többi gyakornok, akikre szintén nagy hatással van Ben, az egyiket még be is fogadja, a másiknak öltözködési, valakinek pedig csajozási tippeket ad. A filmben szerepet kapott Adam DeVine, aki ismerős lehet a Modern család című sorozatból, de számos moziban szerepelt az elmúlt években pl. a Tökéletes hangban.

Jó választás ez a film, ha kicsit kikapcsolódnál, ha csak úgy bekuckóznál és persze, ha szereted Anne Hathaway-t vagy Robert deNirot, esetleg Nancy Meyers munkásságát!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr208702496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása