Minden végzet nehéz - Something's gotta give (2003)
2011. április 01. írta: Szilvásgombóc

Minden végzet nehéz - Something's gotta give (2003)

Bolondok Napja alkalmából a kedvenc bolondos vígjátékom Tőlem Nektek! Ha igazán pontosan szeretném megfogalmazni, akkor ez egy romantikus vígjáték, ilyenekből pedig van egy rakat. De ez nem az a tucat film, legalább is számomra nem.

 
 
 
Két, idősebb magányos ember egymásra találásáról szól. Kimondottan jól esik látni, hogy van szerelem 50 év felé is. Most képzeljetek magatok elé, egy zömök, pocakos, kopaszodó férfit, aki nagy kanállal falja az életet és a fiatal pipiket. legújabb szerzeményével, Marinnel épp egy romantikus, forró hétvégére indul. Marin családjának tengerparti háza a célpont, ami nyugodt környéken éppen üresen áll. Pontosan ezen okok miatt tartózkodik Erica is a házban, csendes és nyugodt; kiváló hely az alkotásra.
 
Harry az idősödő kaszanova és fiatal csinos partnere megérkeznek a házba, ahol meglehetősen vicces körülmények között találkoznak Ericával, aki nem más, mint Marin anyja, a híres drámaíró. Mindemellett csinos, érzékeny, elvált és zárkózott nő.
 
A meglehetősen kínos szituációt követően (azt hiszik nem lesz kínosabb, pedig de...) mindenki el akarja hagyni a helyszínt. Ám egy hirtelen ötlettől vezérelve Erica marasztalja a párt. Így eshetett meg az, hogy megmentette Harry életét, és találkozott Julannal, a fiatal és sármos doktorral. Orvosi rendelvényre Harrynek nyugalomra van szüksége, addig amíg rendbe nem jön annyira, hogy maga gondoskodhasson magáról.
 
Gondolhatnánk, hogy Marin majd gondját viseli udvarlójának. Hát nem, ez a nemes és sokszor idegörlő feladat Ericára marad. Egymás szöges ellentétei, meg kell próbálniuk kibírni egymást. Ami kezdetben nem is olyan egyszerű. Órási jelenetek és szó párbajok tanú lehetünk. Harry lábadozása alatt rádöbben arra, hogy alapelve „sose kezdj, harmincon felüli nővel” , talán még sincsen kőbe vésve. Ám ekkor Erica is nagy felfedezésre jut, neki még szüksége van gyengédségre, férfira és  ami számár a legfurcsább és legmeglepőbb szerxre. Mindezt eddig mélyen elfojtotta magában, de Julian szép lassan ráébresztette, hogy még nem járt el felette az idő.
A film végére persze mindenki megtalálja a maga párját, na jó majdnem mindenki...
 

 

Zseniális, lenyűgöző és ha épp olyan hangulatban vagyok megindító. De leginkább sírva nevetős. És hogy kiknek köszönhetjük a vidám perceket? Ericát Diane Keaton, Harryt Jack Nicolson formálja meg, teszem hozzá lehengerlően!Mindkettejüket imádom, együtt látni őket pedig még annál is jobb. Juliant Keanu Reeves, míg Marint Amanda Peet alakítja.
 
Nancy Meyers számos romantikus vígjátékkal örvendeztetett már meg minket, mint az Egyszerűen bonyolult, Holiday, Mi kell a nőnek?, vagy az Örömapa 1-2. Mindközül nekem ez tetszik a legjobban. Mindig minden hangulatomhoz illik. Miközben írtam rádöbbentem, hogy nagyon régen láttam. Úgy érzem megtaláltam a tökéletes péntek esti programot. Nézd meg Te is, jó mulatást hozzá!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr82790872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása