Filmek Karácsonyra
2012. december 22. írta: redbandita

Filmek Karácsonyra

Már tavaly is készültem nektek egy kis összeállítással arról, hogy milyen filmeket érdemes megnézni két rokonlátogatás között, vagy éppen után. Sok olyan karácsonyi film van, amit az egész család együtt is megnézhet, miközben közösen elmajszolják a diós bejglit, a mézes kalácsot egy kis forralt borral megöntözve.

1313847936-bij5Oi.jpg

Amikről a korábbi években már írtunk:

Természetesen bőven vannak ezen felül is karácsonyi filmek, szóval, aki unja már ezeket annak itt van még néhány ötlet:

1. Karácsonyi lidércnyomás

Minden idők egyik legzseniálisabb animációs és bábfilmjét Tim Burton műveként szokás számon tartani, bár ő "csak" írója és producere volt a filmnek. A történet a halloweeni rémisztgető, Rosszcsont Jack történetét meséli el, aki elrabolja a Mikulást, és átveszi tőle a "hatalmat". Ezzel persze teljes káoszt és zűrzavart okoz.

2. Tapló Télapó

A Billy Bob Thornton által alakított karakter a valaha volt egyik legfurcsább(?) Télapó: áruházi Mikulásként dolgozik, pedig rühelli a gyerekeket és a karácsonyt, állandóan részeg, és az egészet csak azért csinálja, hogy szenteste kirabolhassa a plázát. Most azonban emberére akad: egy dagi kisfiú az istennek se akar leszállni róla. A végére egy igazi karácsonyi film lesz belőle, persze a legjobb fekete humorral keverve.

3. Bunyó Karácsonyig

Az ikonikus páros, Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmje egy karácsonyi darab, amiben a főhősök azt csinálják, amihez a legjobban értenek: kiosztanak a vadnyugaton néhány pofont, miközben egymással csipkelődnek. A teljes film elérhető itt.

4. Karácsonyi vakáció

Az Amerikai vakáció és Európai vakáció című filmekből jól ismert Griswold család újabb, karácsonyi kalandjával ismerkedhetünk meg.  A család sürög forog, vásárol és csomagol. Mindenki kitűnő ajándékokat vett szeretteinek és azon vannak, hogy sikerüljön titokban tartani azokat. Ismerve a Griswold családot tudható, közeleg a katasztrófa. Ahol a Griswoldok megjelennek onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Vajon képes-e egy család romba dönteni a karácsonyt?

5. Polar Expressz

Havas karácsony éjszakán a kisfiú álmatlanul forgolódik az ágyában. Már majdnem biztos benne, hogy a télapó nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül az ablaka alatt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar expressz pöfögve megindul: viszi sok-sok utasát - csupa pizsamás, hálóinges kisgyereket - az Északi-Sark felé. Oda, ahol a télapó, a krampuszok és manók gyülekeznek, hogy ajándékot készítsenek mindenkinek.

6. Reszkessetek betörők 2 - Elveszve New Yorkban

Még egy balhés karácsony! A kis Kevin két éve egy párizsi utat hagyott ki a zavartalan otthoni vakáció reményében, most pedig New Yorkban kénytelen az ünnepeket egyedül tölteni. Ügyes trükkel belopózik a Plaza Hotelbe, és épp élvezné a magányt, amikor balszerencséje összehozza két régi ismerősével. Harry és Marv, a Vizes Banda tagjai Kevinék házának kirablási kísérletével írták be nevüket a bűnözés történetébe. Csoda-e, hogy börtönükből megszökve mindent megadnának a revansért?

7. Télapu

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat!  Azóta elkészült a film második és harmadik része is.

8. Micimackó - Az ajándékok ideje

Nem múlhatnak el úgy az ünnepek, hogy ne találkozzunk legkedvesebb Mackónkkal, és barátaival, akikkel már megint rengeteg vidám és szívmelengető kaland történik - és ez igazán jól jön a hideg téli napokban! Persze a Százholdas Pagonyban az is megtörténhet, hogy elvesznek az ünnepek! Amikor Nyuszi falinaptárját ellapozza egy pimasz kis őszi fuvallat, az erdőlakók a naptárra pillantva azt gondolják, hogy véletlenül lekésték a telet, és máris nekiállhatnak a tavaszi nagytakarításnak. Aztán havazni kezd, és a jóbarátok rádöbbennek, hogy a hálaadás már ott toporog a küszöbön. Mivel Micimackó és Malacka idén a pulykafelelős, természetesen az ünnepi vacsora sem múlhat el galibák nélkül.

9. Télbratyó

Fred Claus (Vince Vaughn) egész életében testvére árnyékában élt, s emiatt nem rajong különösebben a karácsonyért - Fred öccse ugyanis nem más, mint a Télapó, aki? mondjuk ki: maga a csoda. Ehhez képest Fred csak egy szerencsétlen flótás, akinek se pénze, se munkája. De ez hamarosan megváltozik, a Télapó ugyanis elhívja Fredet az Északi-sarkra, hogy dolgozzon neki. Igen ám, de a manókkal ellentétben Frednek nincs túl nagy gyakorlata se az ajándékcsomagolásban, se a jó és rossz gyerekek szortírozásában, ráadásul egy rosszindulatú termelési ellenőr mindörökre le akarja állítani a karácsonyt.

10. Hull a pelyhes

A karácsony mindenki szívét megdobogtatja, bár vannak néhányan, akik nehezebben érzik át az ünnep hangulatát. Howard Langston (Arnold Schwartzenegger), az elfoglalt üzletember is közéjük tartozik, és míg ugrásra készen várja ügyfelei kisebb-nagyobb óhajait, nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti, és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja ezt a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk, és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét...

+1. Csoda New Yorkban

A télapó nem létezik. Vagy mégis? Hiszen a karácsony a csodáról is szól, mely ott lapul minden utcasarkon, s talán csak arra vár, hogy észrevegyük. Richard Attenborough csodálatos családi karácsonyi filmje maga a varázslat.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr234977833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása