Kelekótya Karácsony - Christmas with the Krank (2004)
2010. december 26. írta: redbandita

Kelekótya Karácsony - Christmas with the Krank (2004)

Mit teszel akkor, ha a lányod beáll békefenntartónak és több ezer mérföldre tőled tölti a Karácsonyt!? Esetleg bojkottálhatod a Karácsonyt és elutazhatsz a Karib-tengerre! A jó hír, hogy így kimaradsz a karácsonyi felfordulásból és még spórolsz is! Nagyon vicces vígjáték a Karácsonyról, a szeretetről és az összefogásról.

A film férfi főszereplője a leginkább Télapuként ismert Tim Allen, aki itt is a vicces karaktert játssza. A női főszerepet Jamie Lee Curtis kapta, ami remek választás volt a rendező részéről, mert amiben Jamie feltűnik az rossz film már nem lehet!
 
A sztori alapját az adja, hogy a Krank házaspár idei Karácsonya teljesen más lesz, mint az eddigiek, hiszen lányuk 21 év után külön tölti az ünnepet. Luther Krank elhatározza, hogy hatalmas meglepetésben részesíti asszonyát, elviszi egy hajóútra Karácsonykor. Nora először őrültségnek tartja, de mikor meghallja, hogy ezzel még spórolnának is: beleegyezik. Csakhogy ez azzal jár, hogy a karácsonyi előkészületekben sem vesznek részt pl. nem küldenek képeslapot, nem állítanak fát, nem díszítik fel a házukat. Ez nagyon nem teszik a szomszédságnak, sőt az egész utca fellázad Krankék ellen, hiszen a kopasz házuk miatt az utcák közti karácsonyi versenyben is lemaradnak.
 
Az egyik legnagyobb lázadó Krankék elllen Vic Frohmeyer (Dan Aykroyd), aki minden szomszédot arra buzdít, hogy diszitgessék szépen a házukat. Aki erre nem hajlandó, mint esetünkben Krankék az semmi jóra nem számíthat. Annak minden szomszéd az ellensége lesz. Nora saját bőrén tapasztalja ezt, hiszen a városban többen is letámadják: hogyan képzeli, hogy nem rendez karácsonyi vacsorát!? Norának többször szinte menekülni kell a szomszédok elől pl. amikor mindenki kiteszi Hópufit (ami egy rettentő ízléstelen felfújható gumiból készült hóember) akkor Krankék háza elé vonul az egész szomszédság. Követelik Hópufit. De Luther nem enged, így folyamatosan cseleket kell kieszelni a szomszédok távol tartására pl. hideg vízzel fellocsolni a bejárat előtti utat.
 
Luther és Nora nagy izgalommal készülnek az útra, még szoláriumba is elmennek (ahol megjegyzem ismét vicces helyzetbe kerülnek), de Luther még egy botox kezelést is bevállal. Már a bőröndök is bevannak csomagolva, indulnak a reptérre, amikor megcsörren a telefon. Blair az, a lányuk. Mégis hazajön Peruból, hogy bemutassa szüleinek új barátját, aki már a kezét is megkérte. Blair nagyon szeretne egy igazi amerikai karácsonyt megmutatni vőlegényének, pontosan olyat, amilyet a szülei minden évben rendeznek. Norának nincs szíve megmondani az igazat egyetlen lányának, így az utazás törölve...Az ámokfutás megkezdődik. Néhány órájuk van egy Karácsony megszervezésére.
 
Nyilvánvalóan nem egyszerű december 25-én délelőtt megszervezni egy karácsonyi vacsorát, fát állítani, házat díszíteni. Nora elrohan a boltba bevásárolni. De a polcok üresek. Milyen karácsonyi menü lesz fagyasztott heringből? Luther ezalatt fát szerez, venni már nem tud, így a szomszédét kéri kölcsön. De ez sem megy zökkenő mentesen, még a rendőrség is kijön. Hópufit is megpróbálja feltuszkolni a tetőre, de lezuhan, az élete egy hajszálon (vagyis egy égősoron múlik).
 
 
Szerencsére a Karácsony a szeretet ünnepe, így mikor a szomszédok tudomást szereznek Blair érkezéséről összefognak. Frohmeyer vezetésével végül nagyon hangulatos kis karácsony estét sikerül összehozniuk, Blairék nem is vesznek észre semmit.
 
Nagyon vicces és aranyos film a Karácsonyról, az egész családnak élvezhető: kicsiknek, nagyoknak, hölgyeknek és uraknak egyaránt tetszeni fog ez a vígjáték Krankék kissé kelekótya Karácsonyáról!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr762540182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása