Áprilisi premierek
2014. március 28. írta: redbandita

Áprilisi premierek

Ahogyan az előző hónapban most sem lesz hiány filmekből, de talán nem érkeznek majd olyan nagy durranások, mint januárban vagy februárban. De azt hiszem mindenki talál majd kedvére valót, nézzétek csak!

premier4.jpg

Április 3.

  • 9 hónap letöltendő (2013) - 9 mois feme - francia vígjáték
    Rendező: Albert Dupontel
    Szereplők: Albert Dupontel, Sandrine Kiberlain
    Ariane, a szigorú erkölcsű bírónő rájön, hogy terhes. Ráadásul az apasági teszt szerint Bob, az agresszív bűnöző az paa. Ariane semmire sem emlékszik, ezért szinte az őrületbe kergeti az eset.

  • A hasonmás (2013) - The Double - brit dráma
    Rendező: Richard Ayoade
    Szereplők: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Sally Hawkins
    A félénk Simon teljesen tehetetlennek érzi magát élete alakulását illetően; munkatársai keresztülnéznek rajta, anyja megveti, álmai asszonya pedig ügyet se vet rá. Amikor új kolléga érkezik a munkahelyére, elkeseredése csak tovább fokozódik, James ugyanis fizikailag pontos mása Simonnak, személyiségében azonban gyökeresen eltér tőle: magabiztos, karizmatikus és szeretik a nők. Simon legnagyobb rémületére hamarosan azt veszi észre, hogy James nemcsak a saját életét irányítja, de kezdi átvenni az uralmat Simon ügyei felett is.

  • Házasokk (2012) - The Knot - brit filmvígjáték
    Rendező: Jesse Lawrence
    Szereplők: Talulah Riley, Noel Clarke, Mena Suvari
    Miért is házasodjunk meg? Nos, Alexandrának és Jeremy-nek nincsenek kétségei a választ illetően: együtt akarnak lenni, örökké. Vajon lehetséges-e, hogy a dezertáló koszorúslányok, az összetört autók, egy kitérő a sürgősségire és néhány házhoz szállított sertéshere útjába álljon az igaz szerelemnek? 

  • Nagytudásúak (2013) - Les Profs - francia filmvígjáték
    Rendező: Pierre-Francois Martin-Laval
    Szereplők: Christian Clavier, Isabelle Nanty
    A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit.

  • Reszkessetek kutyaütők! (2013) - Alone for Christmas
    Rendező: Joseph J Lawson
    Szereplők: David DeLuise, Kim Little
    A család minden tagja a nagyihoz utazik karácsony alkalmával és hiába szeretnék, a gyakran neveletlenül viselkedő kutyájukat kénytelenek az üresen maradó házban hagyni. Az először unalmasnak tűnő napok a környéken garázdálkodó betörők váratlan felbukkanásával mozgalmassá teszik az üresen maradt ház életét. A család kedvence újonnan szerzett pajtásaival minden trükkjét beveti, hogy pokollá tegye a betolakodók próbálkozásait.

Április 10.

  • Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)- Captain America: The Winter Soldier - amerikai akciófilm
    Rendező: Joe és Anthony Russo
    Szereplők: Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson
    A Marvel legújabb képregény-adaptációja, az Amerikai kapitány - A tél katonája a Bosszúállók eseményeit követően játszódik. Steve Rogers - aki az 1940-es évek elején vett részt az USA hadseregének titkos kísérletében - most Washingtonban éli csendes hétköznapjait és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Azonban amikor a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a férfi egy olyan összeesküvés közepén találja magát, amely az egész világot fenyegeti.

  • Isten fia (2014) - Son of god - amerikai filmdráma
    Rendező: Christopher Spencer
    Szereplők: Diogo Morgado, Amber Rose Reyah
    Az Isten Fia című film Christopher Spencer nagyszabású drámája, ami Krisztus életét, születését, tanításait, keresztrefeszítését és feltámadását mutatja be. A 2004-ben készült Passió óta ez az első nagyszabású film, mely szélesvásznon mesél Jézus életéről; és csaknem ötven év óta az első, amely a kereszténység központi alakjának teljes életútját bemutatja.
  • Lány kilenc parókával - Heute ich bin blod - német-belga film
    Rendező: Marc Ruthermund
    Szereplők: Lisa Tomaschewsky, David Rott
    Az életvidám és vagány 21 éves Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Addigi élete fenekestül felfordul. A kezdeti megrázkódtatást leküzdve Sophie elhatározza, nem hagyja magát, élni akar, megküzdeni a betegségével mindazért, ami még vár rá az életben: az álmaiért, a bulikért, a boldogságért, a hódításokért. 

  • Rio 2 (2014)- amerikai animáció
    Rendező: Carlos Saldanha
    A fészek melege néha megizzaszt. Azúr, Csili és három fiókájuk boldogan éldegél a világ legszínpompásabb, legvidámabb városa, Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján, ám Csili nem ül meg sokáig a püspökfalatján. Úgy gondolja, a kicsiknek is meg kell tanulniuk azt, amit a vadon élő madarak mindegyikének: így aztán a család nekivág és elhúz délre. A szülők azt tervezik, hogy megmutatják, mihez kezdhet egy madár az Amazonas dzsungelében. A vadon szava helyett azonban Azúr az apósa szavait kénytelen hallgatni, és azok nem túl kellemesek.

Április 17.

  • Halálos mélység (2013) - Pioneer - norvég-német-svéd-francia-finn thriller
    Rendező: Erik Skioldbiarg
    Szereplők: Aksel Hennie, Wes Bentley
    A nyolcvanas években, amikor hatalmas gáz- és olajkészletet találnak az Északi-tengerben, egy csapat amerikai és norvég mélytengeri búvár kapja az állami megbízást, hogy az 500 méter mély tengerfenékről a felszínre hozza a fekete aranyat. Ez a technika, de még a lejutás lehetősége sem áll a nyolcvanas években rendelkezésre, így féktelen hajsza indul a mélység mielőbbi meghódítására, és a mesés vagyont érő olajtartalékok elérésére. A hivatásos mélytengeri búvár, Petter megszállottja a kihívásnak, ám testvére tragikus halála az egyik merülés során mindent megváltoztat. 

  • Halhatatlan szeretők (2013)- Only Lovers Left Alive - brit-német-francia-ciprusi-amerikai horror
    Rendező: Jim Jarmusch
    Szereplők: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Anton Yelchin
    Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonultan élő vámpír, aki zenészként tengeti életét detroiti lakásában. Egy nap újra találkozik élete szerelmével, a szintén vámpír Eve-vel (Tilda Swinton), aki hátrahagyja addigi életét a marokkói Tangerben, hogy ismét Adammel legyen. A szerelmespárt váratlanul meglátogatja Eve felelőtlen és bajkeverő húga (Mia Wasikowska), aki nemcsak, hogy irritálja Adamet, de veszélybe sodorja az egyetlen embert, akivel a zenész jó kapcsolatot ápol.
  • Joe (2013)- amerikai filmdráma
    Rendező: David Gordon Green
    Szereplők: Nicolas Cage, Tye Sheridan
    Joe (Nicolas Cage) egy favágó brigád vezetője, aki sittes múlttal, de amennyire tőle telik, tisztességesen és keményen próbál boldogulni, sőt, még bizonyos határig embereket is képes közel engedni magához. Gary (Tye Sheridan) egy családnak nem nevezhető rettenetben él, két alkoholista, munkanélküli ronccsal, akik a szülei, és akik közül az apja folyamatosan veri, és elszedi tőle minden pénzét. A fiú néma kishúga és anyja miatt nem lép le, hanem munkásnak jelentkezik Joe-nál, és ezzel mindkettőjük sorsát megváltoztatja.

  • Saint-Tropezban történt (2013) - Des gens qui s'embrassent - francia-belga romantikus vígjáték
    Rendező: Daniéle Thompson 
    Szereplők: Eric Elmosnino, Kad Merad
    Zef (Eric Elmosnino) feleségének temetése arra a napra esik, amikor testvérének, Roninak (Kad Merad) lánya örök hűséget eszküszik szerelmének. A két testvér szinte mindenben különbözik a másiktól: felfogásuk a munkáról, ízlésük a nőkről szöges ellentétben állnak egymással; míg egyikük vallásos, másikuk nem veti meg az élet bűnös örömeit, s a szerencsétlen időzítés csak tovább mélyíti a kettejük között lappangó feszültséget.

  • Transzcendens (2014)- Transcendence - brit-kínai-amerikai sci-fi
    Rendező: Wally Pfister
    Szereplők: Johnny Depp, Morgan Freeman
    Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője, egy olyan gép létrehozásán dolgozik, amely ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. A sok vitára okot adó kísérletei híressé tették, ugyanakkor első számú célpontja lett egy radikális technológia-ellenes csoportnak, akik meg akarják állítani. Bármi áron. 

Április 24.

  • A csajok bosszúja (2014) - The Other Woman - amerikai filmvígjáték
    Rendező: Nick Cassavetes
    Szereplők: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton
    A bosszú útjai kiismerhetetlenek. És nagyon szórakoztatóak. Amikor egy boldog párkapcsolatban addig sosem kételkedő nő (Cameron Diaz) rájön, hogy a szerelme kettős életet él, és ő csupán másodhegedűs, különös ötlete támad. Megkeresi a másik nőt, és vele (Leslie Mann) együtt terveli ki, miképpen emlékeztessék a hűtlen férfit (Nikolaj Coster-Waldau) arra, hogy a kettőnél jobb az egy. A terv része egy harmadik nő: egy igazi, ellenállhatatlan bombázó is (Kate Upton).

  • Az elnémultak (2014) - The Quiet ones - amerikai horror
    Rendező: John Pogue
    Szereplők: Jared Harris, Sam Claflin, Olivia Cooke
    A karizmatikus, ám vitatható módszerekkel dolgozó egyetemi fizika tanár, Harris (Jared Harris) ráveszi legjobb diákjait, hogy csatlakozzanak egy veszélyes kísérlethez: negatív emberi energiából akarnak kopogtatószellemet létrehozni. A kísérlet tárgya egy csábító, ám veszélyes fiatal nő (Olivia Cooke), akinek sötét energiája sérült pszichéjében mutatkozik meg. Ahogy a kísérlet kezd kibontakozni, a diákok és a professzor szembetalálják magukat a szörnyű valósággal: kimondhatatlan erőt szabadítottak el, melynek hatalma minden addigi várakozást felülmúl.
  • Borgman (2013)- holland-belga thriller
    Rendező: Alex Van Warmerdam
    Szereplők: Jan Bijvoet, Hadewych Minis
    Az utóbbi évek legsötétebb humorú filmjében a gonosz egyenesen a föld alól érkezik, a csavargó Borgman személyében. Bekopogtat egy holland mintacsalád házának ajtaján, és amikor már puszta megjelenésével képes viszályt szítani a férj és felesége között, rögtön tudja, hogy jó helyen jár.

  • Százkarátos szerelem (2013) - Love Punch - francia filmvígjáték
    Rendező: Joel Hopkins
    Szereplők: Emma Thompson, Pierce Brosnan
    Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, miközben, bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Amikor pedig pénzüket visszaszerezni így sem tudják, kétségbeesett tervet eszelnek ki.

  • Veszélyzóna (2013) - Brick Mansions - francia-kanadai kciófilm
    Rendező: Camille Delamarre
    Szereplők: Paul Walker, Robert Mallet
    Damien azt a megbízást kapja, hogy épüljön be egy bandába. Ehhez egy olyan új társat kap maga mellé, aki a börtönt is megjárta már. A furcsa páros megpróbálja kimenteni Lino barátnőjét egy drogbáró karmai közül, aki az egész várost elakarja pusztítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr475883229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása