Februári mozipremierek
2014. február 01. írta: redbandita

Februári mozipremierek

A januári filmdömping után a február egy picit lazábbnak ígérkezik. Ha nem is a filmek számát tekintve, hanem "minőségüket". Értem ezalatt, hogy az év első hónapjában több filmes díjra jelölt alkotás is megérkezett hazánkba. Most főleg a romantikus filmek dominálnak, a közelgő Valentin napra tekintettel. Lesznek azért jól beharangozott szuperprodukciók, és Amerikában már bemutatott, jó kritikát kapott mozik is. Válogassatok, kedvetekre!

februar14.jpg

A cikk utoljára frissült 2014. 02. 24.

Február 6.

  • A háború angyalai [2013] - Angel Of Skies - dél-afrikai háborús filmdráma
    Rendező: Christopher- Lee dos Santos
    A II. Világháború legvéresebb időszakában a Brit Királyi Légierő minden lehetséges erejét latba veti, hogy sikeresen verje vissza a német csapatok terjeszkedését a kontinensen. A dél-afrikai Kirk kapitány eltökélten hisz a győzelemben, ezért önkéntesnek jelentkezik a légierőhöz, hogy legénységével csapást mérhessen Németországra. Küldetésük során gépük találatot kap és kénytelenek ellenséges területen kényszerleszállást végezni. A földet érést követően a legénység tagjait üldözőbe veszi egy SS osztag és kezdetét veszi a macska-egér harc. Kirk kapitány és legénysége emberfeletti küzdelemmel próbál egy lépéssel az őket kutató német egység előtt haladni, hogy mindannyian épségben hazatérhessenek családjukhoz, azonban menekülési akciójuk nem a tervek szerint alakul.

  • A Lego-kaland 3D [2014] - The Lego Movie - ausztrál-angol animációs film
    Rendező: Chris McKay, Chris Miller és Phil Lord
    A Lego-világ átlagembere, Emmett egy építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket a célhoz.

  • A nimfomániás 2. rész [2013] - Nymphomaniac - dán-francia-svéd-német-angol filmdráma
    Rendező: Lars Von Trier
    Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard
    Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman (Stellan Skarsgard). A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mind őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen a tinédzserkoráig nyúlnak vissza.

  • A nő [2013] - Her - amerikai romantikus film
    Rendező: Spike Jonze
    Szereplők: Joaqin Phoenix, Scarlett Johansson, Rooney Mara, Amy Adams
    Mindenki igazi társra vágyik. Olyanra, aki figyel, aki megért, aki segít, és aki szeret. Theodore (Joaquin Phoenix) nagyon lassan heveri ki a válását, egyedül él, és nem barátkozik könnyen. Napközben egy számítógépen dolgozik, esténként egy másik gépen játszik - és unalmában letölt egy új programot: egy intelligens operációs rendszert.

  • A túlélő [2013] - Lone Survivor - amerikai háborús filmdráma
    Rendező: Peter Berg
    Szereplők: Mark Wahlberg, Ben Foster, Eric Bana, Taylor Kitsch
    2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt, szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel (Wahlberg) maradt életben.

  • Kertvárosi bordély [2013] - Concussion - amerikai filmdráma
    Rendező: Stacie Passon
    A kiegyensúlyozottnak tűnő, ám kiüresedett leszbikus házasságban élő 42 éves Abby úgy érzi, élete nem mehet tovább az eddigi kerékvágásban. Nem foroghat minden a kertvárosi ház, a gyerekek és a felesége körül. Többre van szüksége. Úgy dönt, új életet kezd mint Eleanor, a luxusprostituált.

  • Kísértés [2013] - Breathe In - amerikai filmdráma
    Rendező: Drake Doremus
    Szereplők: Felicity Jones, Guy Pearce
    A békés kertvárosi családhoz cserediák érkezik és felforgatja az idilli hangulatot.

  • Nyárutó - Labor Day [2013] - amerikai filmdráma
    Rendező: Jason Reitman
    Szereplők: Kate Winslet, Josh Brolin,Tobey Maguire
    A 13 éves Henry Wheeler azon igyekszik, hogy a ház ura legyen, és gondját viselje zárkózott anyjának, Adele-nek, miközben a kamaszkor kínjaival küszködik. Egy alkalommal, amikor az iskolából hazafelé bevásárolni mennek, Henry és az anyja találkoznak Frank Chambersszel, aki ugyan félelmet keltő alak, ugyanakkor nyilvánvalóan segítségre van szüksége. Frank meggyőzi őket, hogy vigyék magukkal az otthonukba, ám később kiderül róla, hogy szökött fegyenc.


  • Robotzsaru [2014] - RoboCop - amerikai sci-fi
    Rendező:José Padiha
    Szereplők: Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Abbie Cornish
    Detroit, 2028. A robottechnológia monopóliuma egy nemzetközi óriáscég, az OmniCorp kezében van. Különböző harci drónjaikat sikerrel használja a hadsereg a tengerentúlon már évek óta - ez pedig sok milliárdos profitot jelent a cég számára. Az OmniCorp fejesei úgy döntenek, hogy hazai fronton is csatasorba állítják egyébként sokat vitatott technológiájukat, és erre nem sokkal később remek lehetőség adódik.

 Február 13.

  • Eltűnő hullám [2012] - Aurora/Vanishing Waves - litván thriller
    Valószínűleg előfordult már, hogy arról álmodoztunk, hogy beférkőzhessünk egy másik ember tudatába, hogy megtapasztalhassuk, milyen az ideális kapcsolat. Egy laboratóriumban azzal kísérleteznek, hogy egy kómában fekvő beteg képzeletébe behatolva, vizuálisan is feltérképezzék az agy működését. A feladatra önként vállalkozó Lucast (Marius Jampolskis) csatlakoztatják rá az öntudatlan kísérleti alanyra, Aurorára (Jurga Jutaite), aki aztán olyan fantasztikus élményekkel ajándékozza meg a film főszereplőjét, amelyektől egy idő után képtelenség szabadulni, így Lucas újra és újra belép a kómában fekvő beteg tudatába.

  • Justin Bieber - Believe [2013] - amerikai koncertfilm
    2011-ben a zenerajongók már láthatták a mozivásznon, akkor ugyanis 2010-es koncertturnéjából készült egész estés dokumentumfilm Soha ne mondd, hogy soha (Justin Bieber: Never say Never) címmel. A fiatal megasztár persze azóta sem pihen, 2012 szeptemberében indult második világ körüli turnéjára, amellyel Believe című albumát népszerűsítette. Ezúttal is vele tartott Jon M. Chu aki a Soha ne mondd, hogy soha-t is jegyezte. A Believe tehát látványvilágban hasonló élményt kínál, ráadásul most sem lesz hiány sztárokban.

  • Megdönteni Hajnal Tímeát [2014] - magyar romkom
    Rendező: Herczeg Attila
    Szereplők: Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon, Kamarás Iván, Jordán Adél
    Mindenki Hajnal Tímeát akarja, aki szupersztár fotómodell, egy sztártévés csaja, gazdag és gyönyörű. De nagyon unja az egész felhajtást, egyszerűbb, békésebb életre vágyik. A 15 éves érettségi találkozóján találkozik Danival, aki egy építésziroda alkalmazottja, az esküvőjére készül, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását és nagyon unja az egész felhajtást. Az egykori osztálytársak beszélgetnek meg isznak kicsit, azután futólag elcsábítják egymást a ruhatárban. Nem nagy ügy. Csak az a baj, hogy az esetet levideózza Bögöcs, a tapló, nagyszájú, fukszos, susogó mackós pornóproducer, és a felvétel segítségével megzsarolja Danit.

  • Téli mese [2014] - Winter's Tale - amerikai romantikus film
    Rendező: Akiva Goldsman
    Szereplők: Colin Farrell, Jennifer Conelly, Will Smith, Russel Crowe
    Ebben a különös világban minden megtörténhet, New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek... Peter (Colin Farrell) bevándorlók gyermekeként érkezett ide, de mert nem engedélyezték, hogy partra lépjen, egy csöpp hajón érkezik. Azóta szakképzett betörő lett, majd miután összekülönbözött a bandavezérrel, szökevény. Egy betörése során a fiatalember beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba - aki halálos beteg. Egy másik betörés után őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egésze más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.


  • Végtelen szerelem [2014] - Endless Love - amerikai dráma
    Rendező: Shana Feste
    Szereplők: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Emma Rigby
    Egy gazdag lány és egy karizmatikus fiú története, akik azonnal heves vonzalmat éreznek egymás iránt, és az ebből fakadó szerelmi szenvedély annál hevesebben lángol fel, minél jobban megpróbálják szétválasztani egymástól a fiatalokat a szüleik.

 Február 20.

  • A Plebejus herceg [2013] - Il principe abusivo - olasz vígjáték
    Rendező: Alessandro Siani
    Szereplők: Alessandro Siani, Christian de Sica
    Antonio egy munkanélküli Nápoly szegénynegyedéből. Egyetlen jövedelme az, hogy gyógyszerteszteken vesz részt, vagyis rajta próbálják ki a bevezetendő gyógyszerek mellékhatásait. Letiza, egy kis európai hercegség trónörököse. A hercegnő szeretne többet szerepelni az újságokban azért, hogy könnyebb legyen támogatókat szereznie karitatív tevékenységéhez. Udvari főkamarása szerint a hercegnő úgy tudna az újságok címlapjára kerülni, ha elterjedne a hír, miszerint a hercegnő szerelmes lett egy szegény, munkanélküli férfibe...

  • A titokzatos szerető [2013] - The Invisible Woman - angol romantikus dráma
    Rendező: Ralph Fiennes
    Szereplők: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas
    A 19. század második felének legünnepeltebb brit írója volt Charles Dickens, aki igazi bálványnak számított korában. Nemcsak művei iránt rajongtak az emberek, de felolvasóestjei, közszereplései is esemény- és élményszámba mentek. Dickens élvezte a figyelmet, hogy minden társasági rendezvényen a középpontban lehet, ezért is okozott különösen nagy lelki vívódást számára, amikor szerelemre lobbant egy jóval fiatalabb, ifjú hölgy iránt.

  • Bűbáj és kéjelgés [2013] - Witching and bitching/Las Brujas de Zugarramurdi - spanyol-francia horror
    Rendező: Alex de La Iglesia
    Szereplők: Javier Botat, Mario Casas

  • Maisie tudja [2012] - What Maisie Knew - amerikai filmdráma
    Rendező: David Siegel, Scott McGeHee
    Szereplők: Onata Aprile, Julianne Moore, Alexander Skarsgard
    Maisie 7 év körüli iskolás kislány, szüleivel, Susanával és Bealelel él New Yorkban. Édesanyja rockénekesnő, de sikerei már nem olyanok, mint fénykorában, Beale pedig műkereskedő, ingadozó bevétellel. A szülők kapuzárási pánikkal küzdenek, és ezért állandósulnak a veszekedések. Végül válásra kerül sor és a gyerek felügyeletéért beindul a harc.  

  • Műkincsvadászok [2013] - The Monuments Men

Rendező: George Clooney
Szereplők: George Clooney, Matt Damon, John Goodman, Bill Murray, Cate Blanchett
A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is megjelennek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása.


  • Pompeii 3D [2014] - amerikai-német kalandfilm
    Rendező: Paul W. S. Anderson
    Szereplők: Kit Harington, Carrie- Anne Moss, Kiefer Sutherland, Emily Browning
    Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.


Február 27.

  • Apáim története [2012] - Stories We Tell - kanadai dokumentumfilm
    Rendező: Sarah Polley
    Szereplők: Michael Polley, Suzy Buchnan
    A Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley bár a tévésorozat óta számos mozifilmben alakított főszerepet, ám, az elmúlt években inkább a kamera másik oldalát választotta, hogy rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is bizonyítsa tehetségét. Az Apáim története különleges családi tabló, melyben Polley megkapó érzékenységgel, játékfilmes eszközökkel meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét.

  • Csajkeverők [2014] - The Awkward Moment - amerikai romkom
    Rendező: Tom Gormican
    Szereplők: Zac Efron, Lola Glaudini, Miles Teller
    Mike-ot kidobja a barátnője, két legjobb barátja úgy dönt felkarolják őt és belevetik magukat a randizásba.

  • Grand Piano [2013] - spanyol thriller
    Rendező: Eugenio Mira
    Szereplők: Elijah Wood, John Cusack

  • Non-stop [2014] - amerikai akció thriller
    Rendező: Jaume Collet-Serra
    Szereplők: Liam Neeson, Julianne Moore
    Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York és London közti non-stop járaton. Egy átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap: 20 percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy megadott bankszámlára. Egyedül Marks az, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a teljes legénység meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj.

  • Texas hercege
    Rendező: David Gordon Green
    Szereplők: Paul Rudd, Emile Hirsch
    A 80-as évek Amerikájában járunk, de erről a kertésznadrágokon és bajuszviseleteken kívül nem sok minden árulkodik. A végtelen texasi erdőkben, egy pusztító erdőtűz után két fiatal férfi festi az utat teljes elszigeteltségben. Alvin megfontolt, komoly és felelősségteljes, Lance - Alvin barátnőjének öccse - pedig éretlen, hebehurgya és megbízhatatlan. Különbözőbbek tehát nem is lehetnének, és az összezártság - nappal együtt dolgoznak az országúton, éjjel egymás mellett alszanak a közös sátorban - sok megpróbáltatással jár. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr165791061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása