Végtelen szerelem - Endless Love [2014] - Ha létezik igazi szerelem, akkor az ilyen!
2014. február 12. írta: redbandita

Végtelen szerelem - Endless Love [2014] - Ha létezik igazi szerelem, akkor az ilyen!

Valentin-napkor kerül a hazai mozikban egy nagyon szerelmes, romantikus, kedves, talán egy icipicit nyálas, de ezzel együtt is szerethető film, a Végtelen szerelem. Ami egyébként egy 1981-es film remake verziója, és már itt a cikk elején, hogy eddig azt még nem néztem meg. Akkor Brooke Shields és Martin Hewitt játszották a fiatal szerelmes pár, most Gabriella Wild és Aley Pettyfer. A mozi két tini nyári szerelméről szól: Jade és David annyira különbözőek, ám valami mégis a másik felé vonzza őket. Abszolút tűz és víz: más a családi hátterük, anyagi körülmények, múltjuk, életfelfogásuk... Vajon lehet e közös a jövőjük?

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

vegtelen szerelem pl m.jpg@UIP-Duna Film

2429_D003_00848R.JPGA rendező ezúttal Shana Feste, akinek eddig két munkáját láthattuk, a 2009-es The Greatest és a 2010-ben debütált Reflektorfényben-t. A '81-es verziót az olasz, Zeffirelli készített, aki korábban a Rómeó és Júlia, majd a Jane Eyre egy egy verzióját mutatta be a közönségnek.

Érdekes módon a két film szinte csak alapjait tekintve hasonlít egymásra. Ahogy elolvastam azt a korábbi verziót, az valahogy sokkal durvábbnak tűnik: ott David elég súlyos dolgot tesz a Butterfield család ellen, itt ilyesmiről szó nincs. Ott elítélik a fiút a tette miatt, javítóintézetbe kerül, a mostani srác is járt ilyen helyen, csak éppen egy múltbeli cselekmény miatt. Abban a korábbi verzióban a lány szülei/apja közel s távol nem fogja olyan szigorúan a lányt, mint itt. Érdekes módon az a sztori valahogy sokkal aktuálisabb lenne a jelenkorban, mint ez a kedves, szerelmes film. De nekem azt hiszem pont azért tetszett, mert olyan kis szívet melengető volt. A két színész nagyon jól hozta a szerelmes párt, nem is csodálnám a későbbiekben a sajtó majd összeboronálja őket....

@UIP Duna Film/Universal Pictures

Az első szerelem olyan, amit sosem felejtünk el. A pár tagjai (valószínűleg) egy életre összekötik magukat. Nem feltétlenül esküvel, nem is biztos, hogy együtt maradnak. De nagy valószínűséggel sosem felejtik el egymást, sőt az sem ritka, hogy barátok maradnak. Ez a felnőttéválás első lépése, ami a mai tiniknél valahogy teljesen eltorzult, vagy eltűnt, átalakult. Júúúúj ez most olyan "nagyokosan" hangzott, nem annak szántam, csak azt hiszem a mai tizenévesek számára nem olyan az első szerelem, mint Jade-é és David-é. Megjegyzem az ilyesmi nagyon ritka, és azt hiszem David mondja ki, hogy az ilyet nem szabad elengedni, elszalasztani, akár harcolni is kell érte. Ő is ezt teszi, bár sokkal kisebb az eszköztára, mint a dúsgazdag, befolyásos szívsebésznek, Hugh Butterfieldnek.

2429_D024_00254R.JPG@UIP-Duna Film/Universal

David és Jade éppen most érettségiztek, de az életük teljesen más vizeken halad... A lány a suli ideje alatt végig stréber volt, minden idejét a szüleivel vagy tanulással tölti. Konkrét terve van a jövőt illetően, már tudja "mi lesz, ha nagy lesz". A fiú ezzel szemben nem tervez különösebbet a karriert illetően, apja műhelyében is teljesen jól el van. Egy dolgot akar: egy asszonykát, aki várja mikor hazaér, és persze akibe halálosan szerelmes lehet.

2429_D032_00106R.JPG@UIP-Duna Film/Universal

A srác egyébként a suli négy éve alatt végig rajongott Jade-ért, ezzel barátja, Mace (Dayo Okeniyi) szinte állandóan piszkálja. A fiúk együtt dolgoznak egy étterem parkolóőreiként. Vajon hova is mehetne a Butterfield család az ünnepi ebédre, ha nem pont ide... David végre meg meri szólítani a szőke kislányt, aki szintén nyit felé.

2429_D003_01180R.JPG@UIP-Duna Film/Universal

Szó szót követ, kicsit nem figyelünk és a fiatalok máris halálosan szerelmesek és minden szabad idejüket együtt akarják tölteni. Persze Jade apjának ez egyáltalán nem tetszik, aminek hangot is ad szinte folyamatosan. Úgy véli lánykája teljesen megváltozott, persze ezt apuci egyáltalán nem akarja. Ő örökre maga mellett tudná a lányát.

2429_D011_00296R.JPG@UIP-Duna Film/Universal

Hugh Butterfield (Bruce Greenwood) sokáig valamiféle zsarnok gonosztevőnek tűnik, de azért ne felejtsük el milyen lehetett, hogy orvos lététre otthon ápolta rákos fiát, akit végül nem tudott megmenteni. Csak azt nem értem, hogy miért szenteli minden idejét és figyelmét a lányával, mikor van neki egy felesége (Joely Richardson) és egy másik fia (Rhys Wakefield) is. Őket valahogy teljesen elhanyagolja. Keith Butterfield mindenáron megakar feleleni az apjának, de ez sehogy sem jön össze. Mostanra már teljesen úgy csinál mintha utálná a férfit és egyáltalán nem törődne a véleményével, de ez persze nem igaz...

2429_D009_00450.JPG@UIP-Duna Film/Universal

Na a lényeg az, hogyha egy nagyon szerelmes, nagyon romantikus, nagyon érzelmes filmet akarsz megnézni CSAKIS akkor válaszd a Végtelen szerelemet, de akkor mindenképp. Fiatal szerelmeseknek kötelezően levetíteném! Bevallom, hogy Nekem nagyon tetszett, a páromat is ráveszem majd, hogy nézzük meg. Lányok! Hajrá! vegyétek rá a pasikat, hogy Valentin-nap alkalmából nézzék meg veletek! Egy évben egyszer belefér egy ilyen "rózsaszín" film!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr445810296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangalor 2014.02.14. 09:59:56

Tipikus hollywoodi remake, köze nincs a korábbi verzióhoz, főként nem a valósághoz, retinaszaggatóan színes, giccses, szirupos, teljesen mondvacsinált problémákkal. A séró mindig tökéletes, az arc épp csak annyira maszatos, hogy az még szexi legyen, nincsenek valódi figurák, csak hibátlanra sminkelt szereplők, valódi konfliktus nincs, mert az nehezen befogadható a mai tiniknek (nyilván nem felnőtteknek készült).
A 81'-es verzió jó volt, és bár ott sem hatalmas talentumú színészek játszották a két főszerepet, azért nagyon átjött a kamaszszerelem minden szépsége és gyötrelme, és a végső kétségbeesés, hogy a fiú mindenáron látni akarja a szeretett családot, és hogy bebizonyítsa, komolyak az érzelmei a lány iránt (egyébként a fiú nem szándékosan tett rosszat a család ellen, azért okozta a tüzet, hogy felfigyeljenek rá, hogy segítsen majd eloltani, és ezzel megmenthesse a családot, főként a lányt és ezzel bebizonyítsa, hogy nem egy kis lúzer).
Áh, mindegy, gondolom, szépen csilingelnek a dollárok majd a pénztáraknál, elvégre az időzítés is pontos egy ilyen filmnél.
süti beállítások módosítása