Nagytudásúak-Les profs [2013]
2014. április 02. írta: lámadémon

Nagytudásúak-Les profs [2013]

nagytudasuak_B1.jpgGondoltam a franciák is maradnak a mondásnál hogy bevált recepten ne változtass! Vagyis a sztori szerint egy átlagos suli vásott fiain és lányain csak az "extra" tanári törődés segíthet. Nekem rögtön az Éretlenek jutott eszembe, ahol a gazdag ficsúrokat valahogy át kell rugdosni az érettségin. Persze nagyot tévedtem, mert a közös csak az, hogy francia, vígjáték, és egy végzős osztály körül forog a történet! És nem is a diákok hanem a tanárokon van a hangsúly és akkor persze finoman fogalmaztam.

 

 

 

 

 

 

 Cinetel Kft.

 

A történet szerint a Jules Ferry gimnázium botrányos érettségi eredményei a iskola bezárását eredményezi, ezért változtatni kell az eredményeken. És a nagy ötlet, hogy ha ez nem menet a legjobb tanárokkal, akkor a legrosszabbakkal biztos sikerülni fog. A magyar cím félrevezető, ami alapján azt gondoltam, hogy majd a cinkes nebulók csínyeit a furcsa tanerő majd jól megzabolázza, de nem. Mert itt a tanárok (Les profs) a Franciaország legfurcsább csodabogarai. A történetben van egy-két csavar de mindent felülír a hülyeség!:D

Nagytudasuak_A tanarok.jpgCinetel Kft.

Csupa jót és szépet tudnék elmondani a filmről. Nem nagy a sztori és nincs is benne "világmegváltás" Hogy mi változik a történet végére? Jóformán semmi, a professzorok különcök maradnak, a diákok meg közel sem válnak eminensé! Nagyon jó szereplőgárda jött össze, a francia filmek nagy arcvonásai (szó szerint) még mindig fel lelhető hogy olyan karakterek vannak a vásznon akik bármit is tesznek komikus jelenségek! Hát jöjjenek a tanárok sorban:

Cutiro (Christian Clavier) matematika tanár, akinek a lógás a lételeme, enni-inni-cigizni, ezt a diákok előtt és úgy am block nem csinálni semmit, tanítani azt végképp nem. Talán a legismertebb szerepe a jöttünk láttunk visszamennénk Jacquouille szerepében, Jean Reno oldalán domborított. Most sokkal őszebben, pár kilóval pluszba de még mindig zseniális.

823455_266700166793339_327607217_o.jpg

Gladys (Isabelle Nanty)  Aki az angoltanár sajátos agresszív krétatorpedós nevelőeszközzel felfegyverkezve. Ő volt az, akin mind a 88 perc alatt evett a fene hogy na de honnan ismerős? Elárulom Amelie csodálatos életében Ő Georgette a trafikusnő.

Nagytudasuak_angol.jpg

Antoine Polochon (Pierre-François Martin-Laval)történelemtanár, aki olyan mint Móricka mindenről egy dolog jut eszébe mégpedig Napóleon. Az amúgy elég helyes színész itt a bénaság csimborasszóját vonultatja fel, és még így is sikere van. Nálunk nem nagyon láthattuk filmekben, ellenben ezt a filmet nem csak mint szereplő, hanem mint rendező, és forgatókönyvíró is jegyzi.

20479848.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Eric (Arnaud Ducret ) a testnevelést okatná ha értene hozzá és nem lenne olyan egyszerű mint a faék.

profs-teaser-prof-sport_5wmef_2k7sir.jpg

Amina (Stefi Celma) francia (irodalom) tanár, aki még jó is lehetne de annyira szexi hogy még a lányoknak is leesik a bugyija tőle. Így azért kicsit nehéz.stefi-celma-les-profs.jpg

Maurice (Raymond Bouchard) filozófia, ami valljuk be nem az átlag embernek agyának való de agytekervényei annyira össze vannak kuszálva hogy még ő maga sem érti a lényegét a dolgoknak átadni meg végképp reménytelen próbálkozás.

19-raymond-bouchard-arnaud-borrel-10886858tpspx_1819.jpg

Albert (Fred Tousch) kémia, egy  igazi hamisítatlan Mekk mester. Nála minden robban, ég, habzik, és burjánzik- megállíthatatlanul.

jpg.jpg

Persze kell még egy bájgúnár örök-végzős fiú-Boulard (Kev Adams) , meg egy eminens Nectarine (Joana Person), aki az egyetlen talán a az iskolában aki le akar érettségizni.

des-techniques-radicales.jpg

Szóval a hét elmebeteg (nem túlzok ez teljesen jól leírja őket) felforgatja az iskolát, de mégis van egy pont a filmben, ahol szerintem minden mozinéző beülne  egy napra az órákra!

Ha a parádés szereposztással nem győztem volna még meg senkit, itt van még pár érv amiért érdemes megnézni. Eleve francia vígjáték és hurrá nem ez a taxi vonulat ami nagyon jó volt egyszer kétszer de már a harmadiknál nem röhögtem felhőtlenül az tuti.Nem csak az a 10 poén volt amit a trailerben elpuffogtattak annál vagy ezerszer több olyan abszurd hogy sose tudtam mi fog történni mert ezt egy normál emberi agy nem tudja kitalálni- gondolom tudatmódosító szerek használata nélkül. Nagyon jó a zenéje annyira hogy teljesen bulizhatnékom támadt tőle.

Kis ízelítő a zenéből:

Hogy nehogy sokkot kapjak ettől az ömlengéstől, azért itt van egy rossz pont is mondjuk ez nem a film hibája: sajnos szinkronosan adják a moziban, nem feliratosan ez különösen az elején zavaró! Mert valahogy nem sikerült szájra illeszteni a szöveget, és a hangok sem stimmeltek annyira. 

Szín tiszta baromság, és fárasztó humor. Nagyon jó kikapcsolódni a hétköznapi mókuskerékből.  Tele van váratlan fordulattal! Nem hittem a szememnek.Persze a vége előre megjósolható de ennyi váratlan hülyeség után jól esett a lelkemnek hogy na ezt vártam!

Bemutató dátuma:  2014. április 3.

12.pngTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott!

Trailer:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr315890255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása