Susi és Tekergő - Lady and the Tramp [1955]
2014. március 05. írta: redbandita

Susi és Tekergő - Lady and the Tramp [1955]

A Bambi 1942-es megjelenése után ez volt a következő állatos mesefilm, de ebben azért szerepet kapott néhány ember is, mint például a gazdik, vagy a gonosz nagynéni. De jellemzően inkább a kóbor és gazdával bíró kutyusok a főszereplők. Valószínűleg ennek a rajzfilmnek a sikere miatt (is) került sor később a 101 kiskutya elkészítésére. Szerintem kutyatulajdonosoknak kötelező darab!

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

1779748_10152189831081855_2090661107_n.jpg

A filmet 1956-ban BAFTA díjra jelölték, de azt végül az Állatfarm kapta. Három rendező együttes munkája ez a mozi: Hamilton Luske (Pinokkió, Hamupipőke, Pán Péter, Alice Csodaországban, 101 kiskutya), Clyde Geronimi (Hamupipőke, Alice Csodaországban, Pán Péter, 101 kiskutya) és Wilfred Jackson (Hamupipőke, Alice Csodaországban, Pán Péter).

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Nálunk egyébként későn, csak 1997-ben debütált a film, akkor viszont olyan színészek szinkronizálták a szereplőket, mint Sinkovits Imre (Tappancs), Balázs Péter (Scotch), Stohl András (Tekergő), Csonka András (Pedro), Vándor Éva (a két sziámi) stb. Szóval ez kifejezetten olyan film, amit érdemes szinkronosan megnézni.

A történet szerint él egy nagyon boldog, szerelmes házaspár a békés kertvárosban. A hölgy (akit végig Drágámnak neveznek) karácsonyi ajándékként kap egy kölyök cocker spánielt, akit Lady-nek vagy magyar fordításban Susi-nak nevez el. Természetesen a férjétől, Jamestől kapja, és mindketten nagyon szeretik az egyébként nagyon cukin megrajzolt kiskutyát. A kis jövevény hamar beilleszkedik a családba, a békés otthoni környezetbe.

Lady_and_the_tramp_DE_01-e1329366715500-1024x396.jpg

Ám miről szólna a film, ha nem lenne semmi bonyodalom és mindenki élne, mint Marci hevesen. Szóval a gondok akkor kezdődnek, mikor Drágám teherbe esik és kissé elkezdi hanyagolni imádott kiskutyáját. Susi rögtön észleli a változást, de azt hiszi ő tett valami rosszat, amitől a dolgok megváltoztak. Két szomszédja, és jó barátja Scotch és Tappancs figyelmeztetik, hogy ez nem így van, és a látszat ellenére, a gazdik biztosan szeretik Susit. Ekkor találkozik először Susi és Tekergő, aki véletlenül keverik az elit városrészbe.

timthumb.php.jpg

Tekergő ugyanis kóbor kutya, nagyon találékony, így arról híres, hogy a sintér sosem tudja elkapni. Sőt maga is kiszokott menteni más bajba jutott kóborokat. Napi betevőjét is könnyedén megszerzi, a különböző éttermekből jobbnál jobb falatokat szerez.

LADY_AND_THE_TRAMP.png

Susi gazdáinál megszületik a baba, de az ifjú szülőknek el kell utazniuk, és a gyerkőcöt addig Sarah nénire bízzák.

 (További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Na ezzel még talán nem is volna baj, csakhogy a nő egyrészt utálja a kutyákat, így Susiért sem rajong, valamint van kér rusnya sziámi macskája, akik meg bármit megtennének, hogy kitoljanak a kutyahölggyel. 

Ez elég hamar össze is jön, így Susi gyorsan azon kapja magát, hogy ki van ki van láncolva, sőt szájkosarat kap. Megszökik és persze kivel tölthetné az időt, mint Tekergővel, aki nagy érdeklődést mutat a csinos kutyus iránt. Ki ne tudná felidézni ezt a jelentet...

tumblr_maz8ikOFcz1ro5rzfo1_500.gif

Az lehet, hogy Tekergőt nem tudják sosem elkapni, de ez már kevésbé igaz Susi-ra, akit ugyan befognak a sintérek, de mivel bilétája van, így értesítik a gazdáit. Addig azonban a spániel beszélgetni kezd a sintértelepen lévő kóborokkal és megtud egyet s mást az ő Tekergőjéről, ami nagyon nem tetszik neki.

 (További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

A bonyodalmak tehát folytatódnak. Ti még emlékeztek, hogy végződik a történet? Visszakerül e Susi a gazdái szívébe? Tekergőt elkapják végül a sintérek? 

A Videán ingyenesen megnézhető a teljes mese itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr395838482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása