Januári premierek
2014. január 03. írta: redbandita

Januári premierek

Régebben itt a Popkulton igyekeztem mindig beszámolni Nektek, hogy adott héten milyen premierfilmek kerülnek a hazai mozikba. Sajnos azzal egy idő után tejesen elmaradtam, mert hihetetlen mennyiség van belőlük és nem is volt rá időm, sajnos. Így idén arra gondoltam, hogy megpróbálom havi bontásban írni, és inkább a jelentősebbeket felsorolni. Nektek van olyan, amit nagyon vártok idén januárban?

premier01.jpg
(A cikk frissült 2014. 02. 13.)

2014. január 02.

  • 12 év rabszolgaság [2013] - 12 Years a Slave - amerikai-angol életrajzi dráma
    Rendező: Steve McQueen
    Szereplők: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt
    Northup 1841-ben, az amerikai polgárháborút megelőző időszakban az északi New York virágzó városában elismert hegedűművészként éli hétköznapjait családjával, míg egy nap tőrbe csalják, elkábítják, és eladják rabszolgának. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, mikor egy szadista déli ültetvényeshez kerül, Edwin Eppshez (Michael Fassbender), aki rabszolgáin kénye kedve szerint tesz erőszakot, akár a végsőkig korbácsolva, kínozva őket.

  • Csodabogarak - Az elveszett hangyák völgye [2014] - francia animációs film
    Rendező: Thomas Szabo
    Egy békés tisztáson, egy hirtelen félbeszakadt piknik maradékai harcot szítanak két hangyafaj között. A csata tétje nem más, mint a felbecsülhetetlen értéket képviselő cukrosdoboz. Egy katica véletlenül a hangyacsata közepén találja magát. Összebarátkozik Mandible-lel, a fekete hangyák egyikével és segít neki megmenteni a fekete hangyák otthonát a kegyetlen vörös hangyák támadóitól, akiknek ostromát a félelmet nem ismerő Butor vezet.

  • Csókok és gólok [2013] - spanyol vígjáték
    rendező: Daniel Sanchez Arevalo
    Egy ötgyerekes családban a legkisebb fiú esküvőjére készülnek egy idilli spanyol birtokon. Azonban a nagy nap véletlenül ugyanarra a dátumra esik, mint a futball-világbajnokság döntője, amelyen történetesen a spanyol csapat lép pályára. A család és a násznép vegyes érzelmekkel éli át a készülődés izgalmait, hiszen az esküvő mellett a meccs is lázban tartja őket, sokan inkább a játékra koncentrálnának.

  • Vágyak szerelmesei [2012] - Thanks For Sharing - amerikai vígjáték
    Rendező: Stuart Blumberg
    Szereplők: Mark Ruffalo, Tim Robbins, Pink, Gwyneth Paltrow
    A három férfi - köztük a karrierista környezetvédelmi tanácsadó (Ruffalo), a munkájában sikeres, de napi problémákkal küszködő nős férfi (Robbins) és a szellemeskedő, zabolátlan sürgősségi orvos (Gad) - a függőséggel való leszámolás folyamatának különböző pontjait testesíti meg, és barátságuk különösen hangsúlyossá teszi, mennyire nélkülözhetetlen számukra a közösség a túléléshez. Külön-külön intelligensek, elbűvölőek, de érzelmileg a mélyponton vannak, együtt viszont ráébrednek, hogy talán mégiscsak van esélyük a boldogságra.

2014. január 09.

  • Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! [2013] - francia vígjáték
    Rendező: Michael Youn
    Frezura és Musztafa két jó szívű, Borat-hasonmás pásztor Taplisztánból, amely egy kis ország Közép-Ázsiában, melyről még soha senki nem hallott. Annak érdekében, hogy az országot a nemzetközi reflektorfénybe állítsa, a taplisztáni elnök fia úgy dönt, hogy kipróbálják a "terrorreklámot": megbízza a két, inkább naiv mint gonosz pásztort életük legfontosabb küldetésével: pusztítsák el a párizsi Eiffel-tornyot!

  • Street Dance - All Stars [2013] angol vígjáték
    Rendező: Ben Gregor
    Ethan és Jaden komoly tervet eszeltek ki: újra összeboronálják táncos csapatukat egy tehetségkutatóra, amelyen megszedik magukat pénzzel, s így megmentik kedvenc klubjukat a bezárástól. Illetve Ethan emellett még álmai hercegnőjét is le akarja nyűgözni. A gond mindössze annyi, hogy Ethan nem tud táncolni, Jadent szülei tiltották el tőle, a többiek pedig egy teljesen kezelhetetlen társaság. Ennek ellenére megpróbálják a lehetetlent, először is meggyőzni Ginát, a klub tulajdonosát, hogy adjon egy esélyt tervüknek.

  • MARS Az utolsó napok - The Last Days On Mars [2013] - angol-ír sci-fi
    Rendező: Ruairi Robinson
    A Marsbeli kutatás során egy asztronauta életjeleket talál. Miután elnyeli a föl, egyik társával visszatér. Ám zombiszerű testükben már nyoma sincs egykori önmaguknak.

2014. január 16.

  • Augusztus Oklahomában - August: Osage Country [2013] - amerikai filmdráma
    Rendező: John Wells
    Szereplők: Sam Shepard, Merly Streep, Julai Roberts, Abigail Breslin, Ewan McGregor
    A költő Beverly Westonnak (Sam Shepard) alkoholproblémái vannak, felesége, Violet (Meryl Streep) pedig szájrákkal küzd, ráadásul egyre inkább kezd rákapni a drogokra. A férj úgy dönt, hogy felfogad egy 24 órás gondozót Violet mellé. Néhány héttel később fel is bérlik e célra Johannát (Misty Upham). Majd Beverly eltűnik, amely arra ösztönzi a családot, hogy összegyűljenek megkeresni, ám néhány nappal később kiderül, hogy a családfő öngyilkosságot követett el.

  • A nimfomániás - 1. rész - Nymphomaniac [2013] - dán-francia-svéd-német-angol filmdráma
    Rendező: Lars Von Trier
    Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard
    Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman (Stellan Skarsgard). A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mind őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen a tinédzserkoráig nyúlnak vissza.

18 éven aluliaknak nem ajánlott

  • Jack Ryan - Árnyékügynök - Jack Ryan: Shadow Recruit [2013] - amerikai filmdráma
    Rendező: Kenneth Branagh
    Szereplők: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner
    Ryan a barátai és szerettei szemében csak egy a sok New York-i banki elemző közül, de titokban már évek óta a CIA-nak dolgozik. Eredetileg azért vették fel, hogy globális gazdasági adatokat rágjon át, de amikor rábukkan egy aprólékosan kidolgozott tervre, amelynek célja az amerikai gazdaság megroppantása és globális káosz kirobbantása, akkor kiderül, hogy csak ő tudja megakadályozni ezt a terrorakciót.

16 éven aluliaknak nem ajánlott

2014. január 23.

  • Amerikai botrány - American Hustle [2013] - amerikai-angol krimi
    Rendező: David O. Russel
    Szereplők: Christian Bale, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Robert de Niro
    A film a 70-es években játszódik, amikor egy zsneiális szélhámos arra kényszerül, hogy barátnőjével együtt az FBI-nak dolgozzon. Igazi sztárdömping és fordulatos sztori, a Napos oldal rendezőjétől.

16 éven aluliaknak nem ajánlott

  • A mogyoró-meló - The Nut Job [2014] - kanadai-dél-koreai-amerikai animációs film
    Rendező: Peter Lepeniotis
    A leleményes, mindig izgága Surly már megint akcióba lendül mikor feltűnik a környéken a mogyoró árus. Ám a küldetés balul sül el, az egyetlen élelemforrás, a park szép nagy fája felgyullad. Nincs mit tenni, a mókust száműzik a biztonságot nyújtó lakóhelyéről. De a nagyvárosi fergetegben nem is olyan egyszerű eligazodni, mint ahogy azt a talpraesett mókus gondolja.

6 éven aluliaknak nem ajánlott

  • Én, Frankenstein - I, Frankenstein [2013] - amerikai-ausztrál horror
    Rendező: Stuart Beattie
    Szereplők: Aaron Eckhart, Bill Nighy, Yvonne Strahovski
    200 évvel azután, hogy Dr. Frankenstein megteremtette szörnyetegét, Adam (Aaron Eckhart) még mindig itt él közöttünk. Amikor azonban egy háború közepén találja magát, melynek tétje az emberiség sorsa, ráébred, hogy ő maga hordozza a pusztulás kulcsát.

2014. január 30.

  • A német doktor - Wakolda [2013] - argentin-francia-spanyol-norvég dráma
    Rendező: Lucia Puenzo
    Szereplők: Natalia Oreiro, Diego Peretti
    Igaz történet alapján készült, egy családról, akik menedéket nyújtottak a náci haláltábor orvosának, Mengelének, sőt a fiatal lány bele is szeret a férfiba.

  • A könyvtolvaj - The Book Thief [2013] - angol-amerikai thriller
    Rendező: Brian Percival
    Szereplők: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson
    Liesel különös fantáziájú, bátor lány - és szüksége is van kivételes képességeire. A II. világháború idején német nevelőszülőkhöz kerül (Geoffrey Rush, Emily Watson). Tőlük tanul meg olvasni, az ő segítségükkel nyílik ki számára egy egészen új világ. Éppen akkor, amikor a valódi világ egyre félelmetesebbé és veszélyesebbé válik számára. A család egy zsidó kamasz fiút is rejteget: a kislány és Max együtt fedezik fel, milyen ereje van a szavaknak, és milyen fontos segítséget nyújthatnak a kitalált történetek. Segíthetnek olyankor is, amikor már semmi más nem segít.

12 éven aluliaknak nem ajánlott

  • Banks Úr megmentése - Saving Mr. Banks [2013] - amerikai-angol-ausztrál dráma
    Rendező: John Lee Hancock
    Szereplők: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farell
    Amikor Walt Disney (Tom Hanks) kislányai könyörögtek apjuknak, hogy filmesítse meg P.L. Travers (Emma Thompson) Mary Poppins című könyvét (az volt a kedvencük), Disney tett egy ígéretet, melyről nem gondolta volna, hogy húsz évébe telik, míg sikerül valóra váltania. A jogok megszerzésében ugyanis nem várt nemezissel találta szembe magát: a goromba és hajthatatlan szerzőnővel, akinek egyáltalán nem állt szándékában átengedni szeretett, mágikus dadusát a kíméletlen hollywoodi gépezetnek. Végül a könyv hanyatló népszerűségétől megijedve Travers belement, hogy elutazik Los Angelesbe és meghallgatja Disney terveit.

12 éven aluliaknak nem ajánlott

  • Behálózva - Closed Circuit [2013] - angol-amerikai thriller
    Rendező:John Crowley
    Szereplők: Eric Bana,Rebeca Hall
    Egy londoni piaci robbantás után a tettest lecsukják. A főügyész kijelöli az ügyvédeket, hogy képviseljék a robbantót, miután az előző védő rejtélyes módon meghal. Hamarosan mindhárman életveszélybe kerülnek.

12 éven aluliaknak nem ajánlott

  • Herkules legendája - The Legend Of Hercules [2014] - amerikai film
    Rendező: Renny Harlin
    Szereplők: Kellan Lutz, Gaia Weiss
    Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen. Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. Az egyre népszerűbb harcos nem adja fel a küzdelmet, bosszút akar állni a királyon, az összeesküvőkön.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr995724190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi5000 · http://sport-kiraly.blog.hu/ 2014.01.04. 15:05:47

Több is van, amit kinéztem magamnak. Például az Amerikai botrány, a Mr. Banks megmentése, és az Augusztus Oklahamában is tetszik.

redbandita 2014.01.05. 09:43:56

@Tibi5000: az Amerikai botrányt én is várom, meg a másik kettő is jónak tűnik :) A 12 év rabszolgaságot már láttam, nagyon jó volt, csak nagyon nyomasztó is.
süti beállítások módosítása