Másnaposok 3 - The Hangover Part III - Egy csepp pia nélkül
2013. december 09. írta: redbandita

Másnaposok 3 - The Hangover Part III - Egy csepp pia nélkül

Amikor folytatásokról írok itt a Popkulton, mindig elmondom, hogy mennyire izgulok a film(ek) megtekintése előtt, hiszen nem könnyű újra és újra megcsinálni a sikert. Ez olykor alaptalannak bizonyul, néha azonban beigazolódik a gyanú, mint itt is. Az első részt imádta, szerintem vagy tizenötször megnéztem, a második már egy picit gyengébbre sikerült, de ez már szinte nem is tetszett, amit nagyon sajnálok. Ettől függetlenül egy próbát megér, főleg, ha nem támasztasz túl nagy elvárásokat. Lehet, hogy nálam is az volt a gond, hogy túlságosan vártam, nem véletlenül került az idén mindenképpen megnézendő filmjeim listájára.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Masnaposok3_online_16.jpg@Intercom

Folyamatosan lehetett olvasni a film készüléséről, így az előre tudható volt, hogy bár a rendező ugyanúgy Todd Philips, ez mégis valami más lesz. Az első kettő szinte ugyanaszerint a forgatókönyv szerint zajlott: valaki esküvőre készül, legénybúcsú, aztán a másnap... Na most ezek közül egyik sincs. Egyébként a film készítői úgy nyilatkoztak, hogy ez volt a Farkasfalka utolsó közös kalandja, bár az már korábban felvetődött, hogy Mr Chow azaz Ken Jeong kapna egy önálló filmet.

– Szívesen játszanám csak Mr. Chow-t életem hátralévő részében – nyilatkozta. – Eredetileg körzeti orvos voltam, de elmentem komikusnak, mert a fantázia világa jobban érdekelt. És Chow-val bármi megtörténhet, sosem tudni, mit fog mondani a következő pillanatban. Szóval, ő a fantázia diadala. (Ken Jeong)

A film egyébként hatalmas siker volt, nézők millióit ültette be a moziba, májusig nálunk is ez a film nyitott a legjobban, az első hétvégén már több, mint 100 ezren megnézték, ami kis hazánkban nagyon jónak számít. Azt gondolom egyébként, hogy ezeket a filmeket lehet szeretni, vagy nem szeretni, de azt kétségkívül el kell ismerni, hogy Phillipsék olyat alkottak, ami a popkultúrában (pláne a vígjátékok között) nagyon is elismerendő. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy maradandót. Nemrég olvastam, hogy a Las Vegas-i Caesars Palace recepcióján még ma is nap mint nap felteszik a kérdést az érkező vendégek, érkezzenek Baltimore-ból vagy Boszniából, hogy „ez tényleg Cézár palotája volt?”, és sokan vannak, akik kizárólag a Másnaposok-lakosztályt hajlandók kivenni.

A sztori

Két év telt el. Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) és Doug (Justin Bartha) boldogan élik eseménytelen életüket. A tetoválásokat eltüntették, és így, hogy a katasztrófákat vonzó Leslie Chow (Ken Jeong) egy thai börtönben ül, sokkal nyugodtabbak az éjszakáik.Allenek azonban gondjai vannak, és egy váratlan tragédia után közbelépésre van szükség. No és kire is számíthatna, ha nem a falkatársaira?? Útnak indul tehát, és közben nem sejtik, hogy a mérföldekre lévő Chow így is bajba tudja sodorni őket. Phil, Stu, Alan, Doug, valamint a végzetük, Chow átlépik a déli határt, de aztán visszatérnek az eredeti tetthelyre, ahol a kezdetek kezdetén valami nagyon, nagyon elromlott: Las Vegasba. Azt hitték, tudják, mi történt Vegasba – pedig az csak a fele volt!

Masnaposok_3_jelenetfoto (2).jpg@Intercom

„Rengeteg poén és akció van a filmben, de ha valaki nem érné be ennyivel, van még benne rablás, utazás, és jó adag rejtély is. Olyan dolgokra derül fény, amelyek az első két részben még titokban maradhattak – lelkesedik Phillips. – De most már nem tartalékoltunk semmilyen ötletet a későbbiekre, mert nincs később, minden ötletünket elsütöttük, és olyan befejezést kerekítettünk a történetnek, amely a kizárólag a saját logikáját követi.”

A fiúk nem szenvednek új emlékezetvesztést, hanem visszatérnek ahhoz a bizonyos első, felejthetetlen, Alan okozta kábulathoz, amely hat évvel ezelőtt beindította az eseményeket, amelyeket azelőtt elképzelni sem tudtak volna.

Masnaposok_3_jelenetfoto (5).jpg@Intercom

Todd a kapitány, mi pedig masírozunk a parancsára a csatamezőre – mondta Ed Helms – Most már elárulhatom, hogy a szereplők megjárják a poklok poklát… persze a vígjátéki értelemben. Szereztek már eddig is néhány maradandó sérülést. Stu például egy figyelemreméltó tetoválást. Egy fogát viszont elvesztette, és soha többé nem kapja vissza. Ennek ellenére imádom ezeket a filmeket, ezeket a fazonokat, és örömmel vettem kézben a Másnaposok 3. forgatókönyvét, aztán ez az öröm őrült lelkesedésbe csapott át! Azt vettem észre magamon, hogy egyre gyorsabban olvasok, egymás után falom az oldalakat, és azt hajtogatom magamban, ez nem lehet igaz, szórakoznak velem? Hát ez hogy a fenébe jutott eszükbe?”

Kiderül, hogy még az első mozi idején csinált valamit Chow, amitől nagyon bepöccent az egyik veszélyes ellensége, akit John Goodman alakít. gy tehátChow gondoskodik a káoszról, Phil és Stu a helyzet megoldásáról, Alan pedig megbízhatóan szállítja futószalagon a fatális hibákat, akkor Doug, szegény jó Doug az örök áldozat. Ezúttal pontosan tudják, hogy hol van. Viszont fogalmuk sincs, hogy szerezhetnék vissza.

Masnaposok_3_jelenetfoto (4).jpg@Intercom

"Ez a film a trilógia legvadabb, legbrutálisabb, leggátlástalanabb darabja – mondja Cooper. – Ejtőernyőzünk Vegas felett, vadállatok bukkannak fel ott, ahol semmi keresnivalójuk, és az eddigieknél is több őrült dolog történik. És minden értelmet nyer! Egy jó sztorit akartunk elmeséli, követni ennek a maroknyi bolondnak az életét.”

Egy kis kulisszatitok

A stábnak a legtöbb feladatot az a jelenet adta, amelyikben Chow a penthouse-a teraszáról menekül. Az akciójelenet hátterét a gyönyörű Las Vegas-i panoráma adja: többek közt a Las Vegas Boulevard, a Paris Hotel Eiffel-tornya. A felvételek alapos és hosszadalmas előkészítést követeltek meg, hiszen a jelenetben vannak helikopterek, ejtőernyős kaszkadőrök, egy óriási daru, de még a The Bellagio híres szökőkútjainak is úgy kellett működnie, ahogy azt az alkotók elképzelték.

A jelenetben Chow-t összesen négy kaszkadőr jelenítette meg, többek közt Philip Tan, aki már a korábbi Másnaposok-filmekben is Ken Jeong dublőre volt. A mozgásokat egyszerre hat fixen elhelyezett kamera követte, ezeket kiegészítette egy sisakon elhelyezett kamera és egy kábelekre felfüggesztett kamera, amelynek elhelyezése a forgatás legnagyobb logisztikai feladata volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr455682627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ava 2013.12.10. 09:37:59

Lehetne egy poszt a Szarvasvadászról is. Állítólag jó film.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.10. 09:41:28

azon kevesek közé tartozok akiknek tetszett ez a film.

redbandita 2013.12.11. 18:44:15

@ava: utánanézek :) köszi a tippet.

redbandita 2013.12.11. 18:45:05

@doggfather: igen, erről már "beszéltünk". Csak akkor nem kérdeztem meg, hogy mi tetszett benne?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.15. 16:32:10

@redbandita: szerencsére nem megismételték a betéptünk, nem emlékszünk formulát ami igazából csak 1x tud működni, a második már csak egy igen gyenge ismétlése volt az elsőnek.

A harmadik viszont megmutatta, hogy a szereplők alapból se semmik nem kell nekik alkohol. :D
süti beállítások módosítása