Trónok harca - 204 - Garden of Bones
2012. április 29. írta: enbee

Trónok harca - 204 - Garden of Bones

Daenerysszel mostanában nem túl sok minden történik, úgyhogy új kedvencet "kellett" magamnak választani, csak hogy továbbra is érdekesek legyenek a részek. Ez az új kedvenc pedig Arya, aki az előző rész végén elég szorult helyzetbe került. És lesz ez még szorultabb is a Garden of Bones végére...

Ha már megemlítettem Daeneryst, akkor vele kezdem, úgyis gyorsan a végére érek az ő sztorijának. Az előző, lefejezett futár helyett most egy ép és egészséges is visszatér, jó hírekkel. Három napnyi lovaglásra, a tenger partján elterülő Qarth hajlandó fogadni a Sárkányok Anját, de látszik, hogy Ser Jorah arcán, hogy neki vannak fenntartásai ezzel az ajánlattal kapcsolatban. Úgy tűnik, neki van igaza. A várost vezető Tizenhárom ugyanis feltételt szab a bebocsáttatásnak: Daenerysnek meg kell mutatnia a sárkányokat. A khaleesinek azonban nem tetszik a szóvivő Fűszer Király (Nicholas Blane) hangneme, és a szavai mögött rejlő fenyegetés, úgyhogy nem teljesíti a feltételt, és amikor a Tizenhárom hátat fordít, hogy elvonuljon, Daenerys gyakorlatilag megfenyegeti őket. Ekkor elő lép Xaro Xhoan Daxos (Nonso Anozie), a Tizenhárom egyike, és felelősséget vállal a jövevényekért, akik így végre valahára maguk mögött hagyhatják a sivatagot.

Renly táborába megérkezik Lord Baelish, és magával hozza Tyrion dupla üzenetét. Egyrészt előadja a királynak azt a mesét, amit a Segítő neki szánt, közben elcseveg a királynéval is, aztán pedig jöhet az igazi biznisz: Cat befűzése. Az asszonynak elvileg bele kellene mennie, hogy Robb háta mögött elengedi Jamie-t, és cserébe visszakapná a lányait, Aryát és Sansát. Hogy Tyrion biztosítsa jó szándéka felől Lady Starkot, a Baelish futárszolgálattal megküldte neki férje maradványait. Catnek azonban nem lesz túl sok ideje gondolkodni az ajánlaton, mert az őt vendégül látó Renly találkozik a bátyjával, Stannisszel egy hegytetőn, ahol az idősebb testvér ultimátumot ad az öcsinek: vagy csatlakozik hozzá, vagy a két sereg megütközik. Méghozzá hamar.

Robb is szorgoskodott: újabb Lennister táboron ütött rajta. Az összecsapás után az ifjú Lord Stark a csatamezőn felfigyel egy fiatal lányra, aki a sebesülteket látja el, és segíteni próbál neki. Talisa (Oona Chaplin) azonban meglepően őszinte és szókimondó teremtés, és nyíltan Robb fejére olvassa a bűneit. A lánynak nem csak a kinézete, de a szavai is magukkal ragadják Robbot. Egyébként pont Robb és a támadása az oka annak, hogy Sansa nagyon-nagyon rossz helyzetbe kerül Királyvárban. Joffrey a jövendőbelijét büntetné Robb cselekedete miatt, méghozzá nyilvános veréssel... Tyrion menti meg a lányt, de ezzel csak felhergeli az ifjú királyt, aki elmeroggyantabb, mint hittük volna.

Na és Arya. A fogságba esettel a lány és Gendry is megérkezik a Lannister táborba, ahol legnagyobb meglepetésükre patkányokkal kínozzák halálra a foglyokat az őrök, csak hogy információkhoz jussanak. Pont Gendry-re kerülne a sor, amikor megjelenik Tywin, a nagyfőnök, és rendet tesz. Mivel kevés az embere, ezért a szakmával rendelkezi Gendry kikerül a veszélyzónából, viszont Arya lehet, hogy éppen most kerül oda, mert Tywin első ránézésre kiszúrta, hogy ő nem fiú, hanem lány. Arya kivágja magát, hogy azért álcázta magát, mert fiúként biztonságosabb utaznia, amire Tywin utána küldött egy "okos"-at, de a nagyvezér elmenőben még megparancsolta, hogy a lányt vigyék utána. Ez most vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz lesz Aryának...

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr314479209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása