Megaagy - Megamind [2010]
2011. május 29. írta: redbandita

Megaagy - Megamind [2010]

Csakúgy, mint a Gruban itt is a rosszfiú a főhős, és az is közös bennük, hogy itt is a rosszfiúnak szurkolunk. A Dreamworks egész estés filmjében a főszereplő egy nagyon nagy és nagyon kék fejű feltaláló, Megaagy, aki a (hatalmas) eszét rossz dolgok feltalálására fordítja. Örökös ellenfele a szuperhős, Metroman. Ám egyszercsak kettőjük párharca véget ér és ezt nagyon rosszul viseli a mi fő gonoszunk. Új tervre van szükség...

Megaagy (eredeti hang: Will Ferell, szinkronhang: Csankó Zoltán) és Metroman (eredeti hang: Brad Pitt, szinkronhang: Fekete Ernő) mindketten Földönkívüliek, egyszerre indítják őket útnak a szüleik, bár két különböző bolygóról. Összeütköznek és mindkét űrkisbaba hajója egy picit más irányt vesz. Persze mindketten Amerikában érnek földet, de Metroman egy jó környékre, míg Megaagy nevelőintézetbe majd börtönbe kerül.  Az nem derül ki, hogy ez annak a kis ütközésnek köszönhető-e. A lényeg, hogy Megaagyat nagyon megkeseríti hányattatott sorsa és az, hogy beszélő halán kívül egy barátja sincs.  Ez a beszélő hal, szerintem a legviccesebb karakter a filmben. Kellőképpen bugyuta, és már a szerkezet amiben éldegél is kimondottan humorossá teszi. Megaagy lesz Metro City Fő Gonosza. Metromant ezzel szemben rajongók veszik körbe, mindenki imádja Őt. Ő a szuperhős, aki megvédi a várost az ádáz kékfejű feltalálótól.

Metroman és Megaagy évek óta viaskodnak egymással, ami mindig ugyanúgy végződik: a gonosz megbűnhődésével. Ám egy napon megtörténik a csoda, és Megaagy végez örökös ellenfelével. A városban mindenki csalódott és félnek Megaagy uralmától. Van is miért, hiszen a gonosz átveszi a város feletti hatalmat, át is nevezi és szinte mindent megváltoztat. Ami viszont nem változik, hogy Megaagy még mindig magányos és most már unatkozik is. Mivel nincs kivel harcolnia, úgy dönt teremt egy új szuperhőst, hogy megint legyen kivel küzdenie.

Az új ellenfelet Titánnak nevezi, ám a tanítvány elég gyorsan túlnő mesterén. Nagyon úgy fest, hogy az operatőrből szuperhőssé avanzsált Titán inkább a rosszfiú szeretne lenni a sztoriban. Itt kell említést tennem a film női főszereplőjéről, Roxanne-ról (eredeti hang: Tina Fey, szinkronhang: Kisfalvi Krisztina), aki riporterként dolgozik. Évek óta közvetíti Metro City lakosainak Megaagy és Metro Man küzdelmeit, sőt a kékfejű számtalanszor foglyul is ejtette, túszként. Roxanne most egykori munkatársáról, a jelenleg Titán néven ügyködő gonosztevőről készít riportot, eközben pedig egyre közelebb kerül Megaagyhoz. Együtt próbálják megfékezni Titant, de ez nem igazán megy könnyen, segítségre lenne szükség... Ekkor feltűnik valaki, aki talán tudna segíteni.

Mivel ez mégiscsak egy gyerekeknek szóló film egyértelmű, hogy végül a jónak kell majd győzedelmeskedni, a kérdés az, hogy itt ki a jó? Nagyon jópofa ez a film, mert a sok poén mellett, olyan slágerek szólalnak meg, mint az ACDC High Way To Hell című száma vagy éppen Michael Jackson egyik sikeres dala:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr832936552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása