Gru - Despicable Me (2010)
2011. január 20. írta: redbandita

Gru - Despicable Me (2010)

Újdonság, hogy ebben a filmben a gonosz a főszereplő. Igaziból még szurkolunk is a gonosznak, ez azért nem volt jellemző eddig a mesevilágra. Bár a végén kiderül, hogy Gru talán mégsem annyira gonosz, mint amennyire szeretne. Grunak terve van, elakarja lopni a Holdat! De akkor még nem sejti, hogy három kislány megváltoztatja az életét! Nagyon aranyos, kedves, vicces történet! Megéri megnézni!

Csendes vidéken lakik a mi főszereplőnk, mindenhol idilli a környezet, takaros kis házak fehér kerítéssel. Egyetlen ház van ami más mint a többi. Málik a vakolat, a kert ki van száradva. A szomszédok csak egy lepusztult háznak gondolják, nem is sejtik milyen komoly laboratórium fekszik békés otthonaik alatt. Pedig de! Itt dolgozik Gru sok-sok furcsa kis sárga egyénnel, akik majdnem mind egyformák: furcsán beszélnek, nagy szemeik vannak, kék rövid illetve kertésznadrágot viselnek. Mégis nagyon viccesek, akár még cukik is. Ők a minyonok. Nagyon gyorsan kiderül, hogy ők mind nagyon rosszak. Újabb és újabb terveket szőnek ki főnökükkel arra, hogy miket lopjanak el, milyen gaztetteket vigyenek véghez. Gru egyébként a hétköznapokban sem riad vissza gonoszságokat bevetni pl. ha hosszú a sor a pékségben, előveszi jégsugár pisztolyát és lefagyasztja a sorban állókat!
 
A baj akkor kezdődik, amikor Grunak vetélytársa akad Vektor személyében. Ő is gonosztevő, és úgy tűnik jobb fegyverei és ötletei vannak. Például ellopja az Eifel tornyot, nem semmi! A cég, ahol mindketten dolgoznak nem akar több pénzt adni Gru-nak ötletei megvalósítására. Már Vektorban látják az esélyt! Gru ezt nem hagyhatja, itt most valami újat kell mutatnia, valami olyat, ami még senkinek sem sikerült. Ez pedig nem más, mint ellopni a Holdat! Igen a Holdat! Ehhez, mint megtudjuk nem is kell más csak egy zsugorító pisztoly és egy űrhajó. Gru tehát minden pénzét és minden eszközét felhasználja, hogy a tervet megvalósítsa és megmutassa nem öregedett még ki a szakmából! Vajon sikerül? Mert Vektor sem hagyja annyiban, mindent megtesz, hogy inkább neki sikerüljön a terv kivitelezése. Például ellopja Gru zsugorító pisztolyát és elrejti a széfjében.
 
Eközben megismerjük a három árva kislányt (Margot, Editet, és Agnest), ők egy nevelőintézetben élnek, ahol kénytelenek süteményt árulni, ha nem akarják a szégyendobozban végezni. És higgyétek el, hogy oda senki nem vágyna! Szóval a három kislány éppen Vektorhoz csönget be, amikor Gru (a ház előtt) éppen azon töri a fejét, hogyan juthatna be. Vektor egy dolognak nem tud ellenállni: a süteménynek, így beengedi a lányokat. És ekkor pattan ki Gru fejéből a nagy ötlet, a lányok segítségével fogja visszaszerezni a zsugorítópisztolyt. Ehhez csak annyi kell, hogy Gru elmenjen az otthonba és gondozásba vegye a lányokat.
 
Miután hazaviszi őket, fokozatosan döbben rá, hogy ezek a lányok milyen „furcsák”. Mármint Gru tartja őket furcsának pl. hogy miért kell mesét olvasni lefekvés előtt, hogyan ragaszkodhat valaki egy plüss egyszarvúhoz, vagy mi a jó balettban, vagy a vidámparkban stb. De arra is rá kell jönnie, hogy a gyereknevelés nem egyszerű, ha valaki főállású gonosztevő... Pl. a lányokat folyamatosan felügyelni kell, ételt kell nekik adni, oda kell figyelni rájuk. Nem egyszerű eközben arra koncentrálni, hogyan lopja el valaki a Holdat!
 
 
Összességében nagyon aranyos történet arról, hogy a szeretet megváltoztat mindent. Nagyon sok poénnal fűszerezett animáció, ami miatt felnőttek számára is élvezetes. A Gru-t egyébként Golden Globe díjra is jelölték. Ezt végül nem sikerült megnyernie, de az jelent egyfajta garanciát, hogy bekerült az öt legjobb közé! Én mindenkinek ajánlom, aki szereti az animációs filmeket! Ha szereted a Shrek filmeket, vagy a Jégkorszak filmeket garantálom, hogy a Gru is tetszeni fog!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr382592980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása