Alyson Noel - Shadowland - Árnyvidék (Halhatatlanok 3)
2013. augusztus 16. írta: redbandita

Alyson Noel - Shadowland - Árnyvidék (Halhatatlanok 3)

Fura ez a sorozat, mert pl. az első kötete nem tetszett, de a második már jobban, ezért 820067_5.jpgreményekkel telve futottam neki a harmadiknak, de ez már megint nem jött be. Kicsit nézelődtem, hogy ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, de az a baj, hogy ha egyszer belekezd az ember egy könyvsorozatba, akkor csak izgatja már, hogy mi lesz a vége... Nem? Szerintem a Halhatatlanok sztorija alapjában véve jó volna, és azt kell mondjam, hogy több mellékszereplő is nagyon kedvelhető, de Ever és Damen egyre idegesítőbbek. Nálam mondjuk nem meglepő, hogy nem szimpatizálok a főszereplő hölggyel, de itt a hősszerelmes pasi is egyre borzalmasabb.

Na szóval a Blue Moon ott fejeződött be, hogy Ever (meglepő módon?) megint rossz döntést hozott, nem hallgatott a jó tanácsra, hanem inkább ősi ellenségére, Romanre és rossz szérumot itatott meg szerelmével, Damennel. Ever nagy árat fizet a hibáért, többé nem érhet Damenhez, nem csókolhatja meg és pláne nem követheti el vele, amire már évszázadok óta várnak... Miért? Egyszerű oka van: abba a fiú belehalna, hála Romannek, akinél egyébként van ellenszer, csak persze nem akarja odaadni.

Szintén Ever hibájából az ikrek, Romy és Rayne nem térhetnek haza, így Damenhez költöznek, aki próbál "igazi tiniket" faragni belőlük. Ava visszatér, és megpróbálja kimagyarázni a bizonyítványát, de Ever meg se akarja hallani. Nem is tudná mivel szokása szerint konokul a saját feje után megy folyton, kb. semmi nem érdekli, csak az hogyan tudna végre egy ágyba bújni a pasijával. Kicsit ugyan megzavarodik mikor feltűnik, Jude, akinek a könyves boltjában kezd dolgozni. Nem annyira meglepő módon a srácról is kiderül, hogy sokkal több, mint aminek Ever elsőre gondolta.

Damen eközben mérhetetlen önsajnálatba kezd, tényleg olyan, mint egy megkeseredett vénember, még Edwardnál is rosszabb, mert utóbbinak legalább jól az önsajnálat.

A könyv talán értékelhetőbb része az utolsó 80-100 oldal és a végén egy fordulat, ahol Ever ismét csak rosszul dönt és ezzel most az egyik legjobb barátját sodorja veszélybe, akit én még kedveltem is. Mivel Noel nem igazán zárja le a sztorit, sőt talán még jobban összekuszál mindent, ezért nagy valószínűséggel el fogom olvasni a negyedik részt, a Dark Flame - Sötét Lángot is, de lehet nem kellene...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr885461893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása