Alyson Noel - Evermore - Mindörökké (Halhatatlanok 1.)
2012. április 05. írta: redbandita

Alyson Noel - Evermore - Mindörökké (Halhatatlanok 1.)

Az Evermore vagy magyar címén Halhatatlanok sorozat első része éppenséggel pont az Evermore címet kapta az írónőtől. De nincs is ezzel baj, hiszen teljesen találó a cím, majd rá fogtok jönni, hogy miért. Előre leszögezném, hogy a cím, a borító és a vöröspötty ellenére sem egy vámpírregényről beszélünk, bár sokáig arra gyanakszik az olvasó, mint ahogy a főszereplő és annak barátai is. Ennekellenére, vagy éppen ezért egy jó kis regény ez, és már most biztos vagyok benne, hogy elolvasom a második kötetet, a Blue Moon-t is.

Kicsit olyan vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban, vagy mondjuk úgy, hogy tetszett is meg nem is!? Az alaptörténet jó, és különösen értékelendő, hogy Noel elszakadt a mostanában annyira divatos vámpíroktól, és bár sokáig azt hihetjük, hogy vámpírokkal van dolgunk, egy idő után rádöbbennünk, hogy mégsem. A főszereplőnk egy Ever nevű tinilány, aki persze nem átlagos. Ez is újdonság mondjuk egy Twilight vagy egy Vámpírnaplóhoz képest, de mondjuk van elég sok olyan főhős is, aki különleges képességekkel rendelkezik lásd Anita Blake, Zoey Redbird stbstb. Ever utóbbiakhoz tartozik, az ő képessége, hogy látja az emberek auráját és elég neki egy érintés ahhoz, hogy kiismerje valakinek az egész élettörténetét, és gondolatolvasó is egyben. Ez részben jó, részben rossz. De ha valakinek amúgy sem túl jó az élete, mint pl. Evernek, aki éppen most veszítette el a szüleit, ráadásul az új suliban is alig vannak barátai, nos akkor ez inkább negatívum.

Az is eléggé klisészerű, hogy a magányos tinilány életébe betoppan a rejtélyes idegen, a szívdöglesztő, ám eléggé félelmetes(?) Damen, aki persze egyből a mi Ever-ünket nézi ki magának. De Evernek nem az tetszik Damenben a legjobban, hogy "juj milyen jóképű" vagy a rosszfiús énje... Persze ezek is imponálnak neki, de ennél sokkal jobban értékeli, hogy nem látja a fiú auráját és az első érintés után sem ismeri ki a fiú múltját.

Innentől jönne az a szál, hogy egyre több furcsaság történik, eközben a két főszereplő egymásba szeret, majd egyikükről kiderül, hogy vámpír, de így is nagy boldogságban élnek. Ez lenne egy klisészerű történet. De itt nem ez történik. Furcsa dolgok előfordulnak, pl. Ever többször is életveszélybe kerül, egy őrült folyton zaklatja, majd nyíltan az életére tör. Az is igaz, hogy a két szereplő egyre közelebb kerül egymáshoz, de aztán Evernek szembesülnie kell a nagy igazsággal és ez talán mindent megváltoztathat kettőjük között.

Én azt mondom, hogy érdemes elolvasni Alyson Noel regényét, különösen akkor, ha unod már a vámpírregényeket. Ha szereted a Vöröspöttyös könyveket, akkor biztos vagyok benne, hogy ez is tetszeni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr594364828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása