Alyson Noel - Blue Moon - Kék Hold (Halhatalanok 2)
2013. március 24. írta: redbandita

Alyson Noel - Blue Moon - Kék Hold (Halhatalanok 2)

SoB826929.JPGkat vacilláltam azon, hogy belefogjak e a Halhatatlanok második kötetébe, mert igazából az elsőtől nem voltam elragadtatva. Eléggé kiszámítható és unalmas a sztori, továbbá a karakterek sem voltak (számomra) kedvelhetőek, nem is tudtunk meg sokat a mellékszereplőkről. Inkább a két főhős Ever és Damen szenvedését követhettük nyomon. Aztán mikor beneveztem az idei moly.hu-s Várólista csökkentős versenybe, akkor felvettem a listára, gondoltam adok neki egy esélyt. Tulajdonképpen jól tettem, mert pár nap alatt le is zavartam az egészet... Izgalmasabb, cselekménydúsabb volt, mint az első. Néhány eddig talán picit mellőzött karakter is nagyobb szerepet kapott, többet meg tudtunk róla, és ez előnyére vált a sorozatnak. Mindenesetre Noel akkora csavart kanyarított a sztori utolsó pár oldalába, hogy biztosan nekiugrok majd a harmadik kötetnek is, ami a Shawdowland, Árnyvidék címet viseli.

Ez a könyv már jobb volt, mint az előző, de az elején ez is nehezen indult. Amikor oldalakon át csak arról olvastam, hogy évődik egymással a gerlepár, akkor azt gondoltam, hogy ez talán még rosszabb, még színtelenebb, még unalmasabb lesz. Tévedtem.

Tulajdonképpen ebben a kötetben minden a feje tetejére áll,  amit csak el tudtok képzelni, és egy idő után Damen már inkább csak statiszta és Ever kezdi uralni a sztorit. Az tény, hogy eddig is az ő szemszögéből ismertük meg a dolgokat, de most valahogy többet meg tudunk róla. Övé a főszerep.

Új fiú érkezik a suliba, ahol a dolgok mostanra visszarázódtak a rendes kerékvágásba, Drina összekuszálása után. Ő volt ugyebár Damen exe, akit igazából csak azért tartott maga mellett, mert folyton (közel hatszáz éve) a mindig újjá és újjá éledő Evert keresgélte. Ám az előző rész óta tudjuk, hogy mostanra Ever is halhatatlanná vált, és Damen éppen tanítgatja új trükkök elsajátítására. Például hogyan tud manifesztálni dolgokat, hogyan tud könnyebben átjutni Nyárvidékre stbstb.

Na de térjünk vissza az előbb említett új fiúhoz, Romanhez, aki egy angol, jópofa tinisrácnak tűnik elsőre. Mindenki nagyon gyorsan megkedveli őt, még Damen is, sőt Heaven szinte bele is szeret. Egyedül Ever-nek nem tetszik valami a srácban, de akárhogy vizsgálódik semmi furcsát nem talál rajta. Annál inkább a saját baráti társaságában, illetve Damen viselkedésében.

"ugyan már nincsenek vérfarkasok, meg vámpírok, démonok... csak halhatatlanok, és a megtévedt halhatatlanok, akik meg akarják ölni őket.."

Elég egyértelmű, hogy valaki manipulálja Ever szeretteit, Damen először csak eltűnik egy egész hétvégére, majd mikor visszatér kb nem is ismeri meg a szerelmét, Evert. Amikor a lány számon kéri, akkor Damen nagyon furcsállja a dolgot, egy zaklatónak tartja a lányt. Ami viszont Ever számára különös, hogy az eddig "csendes" fiú gondolataiba mostmár belelát, sőt az auráját is látja. Ez még nem is fura, lévén Ever a szüleivel és húgával átélt baleset óta él ezekkel a képességekkel, de a pasija fejébe eddig sosem látott bele. Szerencsére.

De nem csak Damen viselkedik máshogy, hanem két legjobb barátja is: Miles és Heaven a "menőkkel" kezd barátkozni, sőt az eddigi gót csajszi, pompom lánynak kezd öltözni. Na ekkor már Ever is rájön, hogy itt valami nagyon nem stimmel. De mi? És kivel tudná ezt megbeszélni? Egyedül marad a problémáival, a gondjaival és leginkább a megválaszolatlan kérdéseivel.

Felkeresi az első kötetben feltűnt jósnőt, Avat, aki végre kezd több szerepet kapni, mint eddig. Ő segíti át a lányt Nyárvidékre, ahol mindketten abban reménykednek, kiderül hogyan tudnának segíteni a fiatalokon. Hiszen itt minden lehetséges! Ever megismer egy ikerpárt, Romyt és Raynet, akik megpróbálják őt navigálni ezen az új vidéken, és segíteni is próbálnak a maguk módján. Persze Ever nem hazudtolja meg magát, megint a saját feje után megy... Minden figyelmeztetés ellenére rosszabbnál rosszabb döntéseket hoz. Tinédzserek...

Eközben Damen egyre rosszabbul van, a lányok annyit kinyomoznak, hogy Evernek a Kék hold idején kell elvégeznie egy szertartást, létrehozni azt a bizonyos elixírt és azt megitatni a szerelmével. Van egy másik út is, mely során Ever esélyt kap, hogy újrakezdje az életét és visszakapja imádott családját. Ezzel talán a szerelmét is megmentheti, de ennek az az ára, hogy nem találkoznak többé, sőt a lány emlékezni sem fog Damenre. Nem egyszerű a döntés, és persze a mi Ever-ünk megint nem gondolja át a dolgokat és fejjel megy a falnak.

... ha egy hónapban két telihold van, a másodikat nevezik Kék holdnak. Ritkán, de előfordul ilyen. De van egy másik sokkal ezoterikusabb vonulat is, amely azt tartja, hogy a valódi Kék hold, akkor jelenik meg, amikor két telihold nem feltétlenül egy hónapban van, de ugyanabban a csillagászati jegyben.... Azt mondják, hogy ha a kék óra alatt sikerül megragadni a Kék hold energiáját, akkor mindenféle varázslatra képes lehetsz. A korlátok mind általában csak benned lehetnek...

Nagyon sok kérdés van... Vajon hogy dönt Ever? Megtudja e menteni a már már haldokló szerelmét? És ha igen annak mi lesz az ára? Ki a felelős mindenért és miért csinálja? Talán az nem spoiler, hogy Damen túléli a dolgot, de ennek ára van, méghozzá elég magas... Hatalmas csavart épített be Noel az utolsó oldalakba, ami miatt én biztosan kézbe veszem a harmadik kötetet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr575164389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása