Premierfilmek a 2. héten
2012. január 12. írta: redbandita

Premierfilmek a 2. héten

A múlt heti filmínség után, most jó sok premier várható. Nézzétek csak:

  • Muppets
  • Texas gyilkos földjén
  • Az öldöklés istene
  • Martha Marcy May Marlene
  • Retró szerelem
  • Faust

Az öldöklés istene (Carnage)

Két tizenegy éves forma srác összeakasztja a bajszát a helyi játszótéren. Az eredmény: felduzzadt ajkak és törött fogak. Ezután az "áldozat" szülei meghívják a "támadó" szüleit az otthonukba, hogy megbeszéljék a történteket. A szívélyes csacsogásból azonban hamar borotvaéles szituáció lesz, ugyanis kiderül, hogy mind a négy szülő nevetséges elképzelésekkel és groteszk előítéletekkel rendelkezik. Egyikük sem úszhatja meg a küszöbön álló csetepatét. A főbb szerepekben: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz.

Faust (Faust)

Faust egy kutató elme, az orvoslás és az alkímia egyaránt izgatja, ám mindinkább szembesülnie kell saját korlátaival. Ekkor kísérti meg őt a moziban nem is nevesített uzsorás. Miközben végigvezeti kiégett hősünket a nagybetűs életen, egy szerződést írat vele alá, hogy a kalandokért, szerelemért, tudásért bizony a lelkével fizet majd.

Martha Marcy May Marlene (Martha Marcy May Marlene)

Sean Durkin filmjében a középpontban egy fiatal nő áll, aki kilép egy szektából és megpróbál normális életet élni, ám fájdalmas emlékek gyötrik, ráadásul egyre jobban elhatalmasodik rajta a paranoia is. A társadalomba való beilleszkedés így kissé nehézkesen megy, nem jut egykönnyen közös nevezőre családjával sem. A főszereplő az Olsen ikrek húga, Elisabeth Olsen.

Muppets (Muppets)

Walter, a világ legnagyobb Muppet-rajongója. Amikor megtudja, hogy a gonosz olajmágnás Tex Richman (Chris Cooper)le akarja rombolni a Muppet Színházat, testvérével, Garyvel (Jason Segel) és annak barátnőjével, Maryvel (Amy Adams) elhatározzák, megszerzik a színház megmentéséhez szükséges 10 millió dollárt és összehozzák A Valaha Volt Legnagyobb Muppet Jótékonysági Akciót. A Muppetek azonban szétszéledtek, mind saját útjukat járják: Topi Maci egy renói kaszinó tribute bandájában, a Moopetsben játszik, Miss Röfi teltkarcsú-divatszerkesztő a párizsi Vouge-nál, Animal egy Santa Barbara-i klinika dühterápiás kezelésén vesz részt, Gonzó pedig feltörekvő építőipari vállalkozó. Elindulnak tehát, hogy összetrombitálják a régi bandát és egy utolsó show-ra összeállítsák a régi csapatot.

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Retró szerelem (Westwind)

1988, balatoni úttörőtábor: Doreen és Isabell 17 éves ikrek, Kelet-Németország vidéki területéről utaznak ide edzőtáborba. Mindketten keményen dolgoznak, hogy sikeres evezősként bekerüljenek az atléta-képzőbe. Még a táborba vezető úton összetalálkoznak egy csapat hamburgi, azaz nyugat-német fiatallal. Doreen egyből beleszeret az egyik fiúba. A lányok edzője és úgy általában a külvilág szerint a kettőjük közötti kapcsolatnak még csak a gondolata is botrány. Bár Isabell megérti Doreent, mégis ekkor történik meg először, hogy a két testvér nem oszt meg mindent egymással, véleményük és vágyaik különböznek, miközben szembesülniük kell életük eddigi legnehezebb döntésével.

Texas gyilkos földjén (Texas Killing Fields)

Mike emberölési ügyekkel foglalkozó nyomozó egy texasi városkában. Ő és társa, a New Yorkból átküldött zsaru, Brian egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak, aki áldozatai megcsonkított hulláit rendszerint egy közeli kísértetjárta mocsárban rejti el, melyet a helyiek csak "gyilkos földnek" hívnak. Bár a mocsaras terület kívül esik a hatáskörükön, mégsem tudnak hátat fordítani a hátborzongató gyilkosságoknak. Nemsokára a szadista tettes megváltoztatja a saját maga által írt játékszabályokat, és immár a nyomozókra kezd vadászni.


Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr654353224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása