Vámpírnaplók - The Vampire Diaries 2X16 - 2X22
2015. október 25. írta: redbandita

Vámpírnaplók - The Vampire Diaries 2X16 - 2X22

Nemrégiben döbbentem rá, hogy idén ősszel már a hetedik évada kezdett a sorozatnak. Fogalmam sincs miért, de én évekkel ezelőtt abbahagytam a nézését. Pedig kedvelem! Így most elhatároztam, hogy pótlom a hiányosságokat és belevágok egy TVD maratonba! Ott folytatom, ahol annak idején abbahagytam, úgyhogy most a második évad felétől az évadzáróig tartó történéseket követem végig. Abból pedig van bőven!

14465.jpg

Utoljára a 15. részről írtam, ahol Damon (Ian Somerhalder) megpróbálta újra megölni Elijaht (Daniel Gillis), Elena (Nina Dobrev)pedig megismeri az igazi(?) Stefant (Paul Wesley).

2X16 The House Guest

Katherine (Nina Dobrev) beköltözik a Salvatore házba, állítólag segíteni akar Klaus megölésében. Hiszi a piszi... Dr. Martin (Randy J. Goodwin) és a fia nem paktálnak le Stefanékkal, inkább Elijah-t próbálják feltámasztani. Luka (Bryton James) bejut a Salvatore házba, kiakarja húznia tőrt, de végül valaki mást szúr le, ám Damon felgyújtja. Elena áldását adja Bonnie (Kat Graham) és Jeremy (Stephen R. McQueen) kapcsolatára. Dr. Martin teljesen megzakkan fia halála miatt, Elenát akarja megölni. A bonyodalmak során Matt (Zach Roering) súlyosan megsérül, Caroline (Candice Accola) kénytelen a vérével meggyógyítani a fiút. Katherine végül megöli a boszorkány férfit. Isobell (Mia Kirschner) visszatér Mystic Falls-ba.

2-16-the-house-guest-the-vampire-diaries-20455077-2048-1365.jpg

2X17 Know Thy Enemy

Caroline kénytelen beavatni Matt-et a "vámpír dologba", de ő nem fogadja túl jól. Damon, Jeremy és Bonnie felkeresik azt a helyet, ahol anno 100 boszorkány lelete halálát, a lány szeretné összegyűjteni a boszik erejét. John és Isobell azt állítják mindketten Elenát próbálják védelmezni. Na persze... Nagyon úgy fest, hogy Isobell inkább Katherinnel játszik össze, átakarja adni Klaus-nak a hasonmást. Ciki..Katherine rátalál a Holdkőre, ezalatt Isobell elraboltatja volt férjét, Alarickot (Matthew Davis) majd Elenát. Matt kutakodni kezd a seriffnél (Marguerite MacIntrye) mit tud a vámpírokról, vagy Vicki haláláról. Isobell nem túl meglepő módon Katherinet is átveri, leszállítja a hasonmást, majd öngyilkos lesz. Bonnie felveszi a 100 salemi-oszi erejét, de figyelmeztetik, hogy ha túl sokat használ el, akár bele is halhat. A fiúk úgy döntenek házukat Elena nevére íratják, hogy ott őrizhessék a lányt. A seriff és Matt szövetkeznek Caroline ellen. Egy boszorkány segítségével Klaus Alarick testében lép Mystic Fallsba, és Katherine-t egyből foglyul is ejti.

kte001.jpg

2X18 The Last Dance

A Salvatore ház ezután Elena tulajdona, nem léphet be bárki, főleg nem vámpírok. Klaus Alarick bőrében jut Elena közelébe. A suliban 60-as évek buli van, ahol Klaus még mindig Alarick bőrében végre felfedi lapjait. Bonniet hergeli, hogy a túlzott energia végezzen a lánnyal. Matt és a seriff valamire készülnek Caroline ellen. Damon és Bonnie egy durva trükkel verik át Klaust. Az epizód végén Elena úgy dönt új paktumot akar kötni Elijah-val, így felébreszti a férfit.

2X19 Klaus

Kiderül hogyan ismerkedett meg Katherine 1492-ben, Angliában Elijah-val, és a többiekkel. Megismerjük az Ősiek történetét, akiknek szülei emberek voltak, de a gyerekeikből vámpírok lettek, ők minden vámpír ősei. Elijah és Klaus testvérek, de vannak még más testvéreik is. Elena ennekellenére is szeretné Elijah segítségét kérni, Klaus megölésében. Damon és Andy rátalálnak a fogságba esett Katherine-re, és ellátják némi vasfűvel. Az ősieket egy fegyverrel lehet csak megölni, egy bizonyos fehér tölggyel, a tőr is ebből készült. Klausék annak idején elégették a fát. Állítólag a "nap és a hold átka" csak egy mese, amit az ősiek terjesztettek el, hogy könnyebben rátaláljanak a hasonmásra. Jenna-nak végre elmondják az igazat, nagy vonalakban, de az nagyon rosszul viseli, hogy titkolóztak előtte. Klaus teste megérkezik Mystic Fallsba. Megtudjuk, hogy Klaus igazi apja egy vérfarkas volt, a szertartást azért akarja létrehozni, mert így hibriddé válna, és szinte legyőzhetetlenné. Damon szakít Andyvel.

elena-elijah-2x19-the-vampire-diaries-tv-show-21076997-1666-1536.jpg

2X20 The Last Day

A szertartásra sor fog kerülni, de Elijah talán tud egy olyan elixírt, amivel majd újraéledhet a hasonmás. Damon nagyon ellenzi a dolgot, bármire hajlandó, hogy elhalasztódjon a dolog. Mivel anyját baleset éri, ezért Tyler visszatér a városba. Matt már nem biztos abban, hogy bántani akarja Caroline-t, de a seriff hajthatatlan. Damon vámpírvérrel itatja meg Elenát, hogy biztosan magához térjen a szertartás után, még akkor is, ha így vámpírrá válik. Jenna és Alarick kibékülnek. Klaus emberei elkapják Tylert és Carolinet az áldozathoz, őket végül Damon menti meg, ezzel akar egy kis időt nyerni. Csakhogy a dolog rosszul sül el, Tyler-nek már nincs ideje bárhová elbújni, véletlenül megharapja Damont. Klaus ezalatt elrabolja Elenát, és szerez magának új áldozatokat. Van boszorkánya, doktor Martin lánya, vérfarkasa, Jules és egy friss vámpírja, Jenna...

tvd_220_0669.jpg

2x21 The Sun Also Rises

Jenna vért iszik, így végbemegy az átalakulása. Matt bevallja Caroline-nak, hogy a seriff kérésére kémkedett a lány után. Klaus végez Julessal, megkezdődik a szertartás. Stefan felajánlja magát Jenna helyett, de ezt Klaus nem fogadja el. Eiljah elmondja, hogy azért akar végezni a testvérével, mert az lemészárolta egész családjukat. John bácsi talál egy varázsigét, amivel megóvhatja Elenát a vámpírrá válástól, de ennek az az ára, hogy ő meghal. Bonnie, Elijah és damon együtt indulnak végezni Klaussal. De elkésnek, Klaus végez Jennával, majd kiissza Elena vérét. Bonnie ekkor támad rá, Damon elviszi Elena testét. Elijah viszont megszegi a szavát. John hátrahagy egy búcsúlevelet, és a gyűrűjét. Matt szakít Caroline-nal, Tylerrel kibékül. Elenáék a temetésre készülődnek. Damon pedig megmutatja sebhelyét az öccsének.

2X22 As I Lay Dying

Damon bocsánatot kér Elenától, majd megpróbál öngyilkos lenni, de Stefan megakadályozza. Klaus mostmár nincs kötve a Teliholdhoz, bármikor átalakulhat. Elijah azt kéri tartsa be a szavát, és vigye őt a családjukhoz. Elena, Jeremy és caroline megint próbálnak visszatérni a hétköznapokba, így egy piknikes mozizásra mennek. Stefan és Bonnie Emily segítségével próbálják megtalálni a vérfarkas harapás ellenszerét. Stefan kénytelen Klaus segítségét kérni, aki cserébe Elijah és az ő szívébe is tőrt szúr. Az ellenszer Klaus vére, de ennek drága ára van. A seriff betör a Salvatore házba, leakarja szúrni a vámpírokat. Jeremy talál rá az ájuldozó Damon-re, ám ekkor a seriff rájuk lő, és a srácot találja el. Bonnie feltámasztja Jeremyt a boszorkányok erejével, de azok figyelmeztetik, hogy ebből nagy baj lesz. Klaus elküldi az ellenszert Damonnek, de cserébe Stefant kéri maga mellé, vérengző szörnyet akar csinálni belőle. Elena vigyáz a már nagyon rosszul lévő Damon-re, megcsókolja kb. ekkor érkezik meg Katherine az ellenszerrel és elárulja mivel fizetett Stefan. Jeremy már jól van, de szellemeket kezd látni, konkrétan Vicki-t, és Annát.

tvd-2x22-as-i-lay-dying-the-vampire-diaries-tv-show-22002389-1280-720.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr608018263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása