Modern család - Modern Family Season 4
2014. április 28. írta: redbandita

Modern család - Modern Family Season 4

A harmadik évad annyira tetszett, hogy nem bírtam leállni és gyorsan megnéztem a negyediket is. A végső konzekvenciám viszont nem jó, sajnos. Ez a széria nem sikerült olyan jól, mint az előző és ez kicsit aggaszt, nehogy a Modern család is az Így jártam anyátokkal sorsára jusson. Pedig eseményekből nincs hiány, még talán egy picit pörgős is ahhoz képest amennyi dolog az első három évben történt.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Amerikában rengeteg idő kimaradt egyébként a harmadik évad befejezése és a negyedik kezdete között. Pedig ez volt (eddig) az egyetlen olyan, ami lezáratlan dolgokat hagyott maga után pl. Gloria nagy bejelentése, vagy Haley lehetőségei a jövőt illetően. 2012 augusztusa után a Modern család csak 2013 február végén folytatódott, és az évad 24 részből állt.

Ed O'Neill - Jay Pritchett

Jay éppen 65. életévét tölti be, amit nyugodalmas körülmények között szeretne eltölteni, de barátai és Phil gondoskodnak róla, hogy ne így legyen. Ráadásul Gloria is ezt a napot választja, hogy terhességét bejelentse. A férfi meglepően jól fogadja a dolgot, izgatottan várja az új feladatot. Annál jobban izgul viszont exfelesége Dede érkezésekor. Jay és Phil közösen viszik a fiúkat egy szülinapi zsúrra, ahol Philből kitör közel 20 évnyi sérelem. Jay nem akarja megbántani a sebezhető, no meg elképesztően temperamentumos Gloriat, de amikor a nő egy hasra szerelhető mikrofonba kezd énekelni a kicsinek, akkor nála is elszakad a cérna. Jay a család felnőtt tagjait közös szilveszterezésre hívja. Jay fiának megszületésekor kisebb problémák adódnak az anyóssal pl. a névadás kapcsán. Jay fiús napot tart Joe-val, de az megint nagy veszekedéshez vezet Gloriával.

Sofia Vergara - Gloria Delgado-Pritchett

Gloria nagyon izgul, hogy férje hogyan reagál majd a nem éppen tervezett baba hírére. Nagy izgalmában kb. mindenki előbb tudja meg a hírt, mint maga az apuka. A nő nehezen viseli a terhességet, először nem is akar kismama ruhákat hordani, ráadásul a hormonok miatt még ingerlékenyebb, mint korábban valaha. Egy garázsvásáron pedig Gloria egy eddig nagyon őrzött titkára is fény derül. Szerencsére a baba egészségesen megszületik, a keresztelőre eljön Gloria anyja, és a húga is. Ekkor tudjuk meg hogyan ismerkedett meg Gloria és Jay. Gloria meglepően nehezen fogadja, hogy exférjének új, és elég komoly barátnője van, akinek talán a kezét is megkéri.

Rico Rodriguez - Manny Delgado 

Manny izgatottan és rengeteg aggodalommal várja kistesója érkezését. Az egyáltalán nem aggasztja (egyelőre) hogy osztoznia kell ezután az édesanyján, inkább az, hogy Jay és Gloria alkalmasak e egy kisbaba felnevelésére. A szülők Manny megnyugtatására beiratkoznak egy tanfolyamra. A kissrác így megnyugodhat(?) és gyerek teendőire fókuszálhat pl. a csajozásra, vagy az iskolai fellépésekre. Végre sor kerül Manny első csókjára, ráadásul pont a szülinapján, de... Manny beleszeret a dadusba, és ez sokáig nem tűnik fel a szüleinek, csak amikor behívatják őket az iskolába, mert Manny mindenhova női idomokat rajzol, fest, ábrázol. Jay és Manny együtt mennek egy magániskola nyílt napjára.

Julie Bowen - Claire Dunphy

Claire és Phil közösen kísérik el Haley-t a főiskolára, mikor az beköltözik és szokásukhoz hűen jól le is égetik. De ne haragudjunk rájuk, hiszen ez mindkettőjük(?) számára nehéz pillanat. Ám nem kell sokáig nélkülözniük első szülött lányukat, ugyanis lecsukják, majd kirúgják a fősuliról, így újra hazaköltözik. Claire és Phil Mitchell segítségét kéri, hogy Haley kihozzák a dutyiból, de a nő nem akarja túlzottan elsietni, szeretné kicsit megleckéztetni a lányt. Claire és Cam közösen dolgozik egy baseballpálya létrehozásán, a közös munka nagyon eredményes, így amikor tudomást szereznek egy viszonylag jó áru, de felújítandó ingatlanról, akkor nagy ötletük támad. Claire aggódik, hogy házassága kezd kihűlni, ami legalábbis a szexet illeti. Meglepő módon(?) az idei Valentin nap sem sül el jól, ráadásul Claire kórházba kerül. Claire állásajánlatot kap Phil ellenségétől, majd saját apjától is.

Ty Burrell - Phil Dunphy

Phil részben büszke, részben csalódott amiatt, hogy Haley főiskolás lett, de szerencsére még van otthon két gyerkőc és Luke-al még mindig sok marhaságot tudnak csinálni. Bár a fiú felhagy egy eddig mindkettőjük számára fontos tevékenységgel. Philnek nagyon vicces (számunkra) estéje van egy meleg férfival, aki ugyanoda járt egyetemre, mint ő. A férfi Cam barátja, de erről senki nem tud. Philnek nem igazán tetszik Cam és Claire közös vállalkozása, de jobban örülne, ha feleségével ezt valaki más közölné. Philt nagy megtiszteltetés éri, Jay golfozni tanítja. Phil megpróbálja lányait valamiféle házvezetési alapismeretekre tanítani. Phil előadást tart fia iskolájában a karriernapon, de ősi ellenfele, Gil jól leégeti. Az egész Dunphy család minitúrára megy egy hatalmas lakókocsival, a családfő pedig már egy hosszabb utazást tervez, Claire minden rosszallása ellenére. Az évad végén Phil szomorú hírt kap.

Sarah Hyland - Haley Dunphy

Haley mindenki meglepetésére bejut a főiskolára, így mégsem költözik össze Dylannel. Az elválás számára is nehéz a szülői háztól bármennyire is próbálja ezt titkolni. De nem hazudtolja meg magát előbb a sitten köt ki, majd egy bizottság előtt, végül otthon. Később mégis munkát kap, és Dylannel is tovább éli se veled, se nélküled kapcsolatát.

Ariel Winter - Alex Dunphy

Alex egy rövid időre felcsap gótnak, ami persze anyukájának egyáltalán nem tetszik, mégis végül egy véletlen folytán ér véget ez az időszak a zsenilány életében. Alex továbbra is randizgat a sráccal, aki a bálba vitte, de Claire továbbra is megvan győződve, hogy a fiú meleg. Szerintetek? Alexet meghívják egy nívós versenyre, ahová Claire, Luke és Manny is elkíséri. Kiderül, hogy Alexék együttese nem is olyan kocka, abban a közegben Claire és Haley számít lúzernek, amit ők elég nehezen viselnek. Alexet eléggé megviseli egy közeli rokonának halálhíre.

Nolan Gould - Luke Dunphy

Lukeról kiderül, hogy vannak bizonyos rejtett tartalékai, olyan tulajdonságok, amikről eddig senki sem tudott. Mostanra a kissrác is elkezd érdeklődni a női nem iránt, de kiderül, hogy ez két nővérrel nem is olyan egyszerű. Phil segítségével sor kerül Luke első randijára is. Luke az iskolában nem teljesít valami fényesen, matekból még meg is bukik.

Jesse Tyler Ferguson - Mitchell Pritchett

Mitchell nagyon szeretné, ha Cam újra állást vállalna, mivel Lily már ovis. Meg is szervez egy jó kis állásinterjú(szerűséget) titokban, de lebukik. Végül Cam mégis kap munkát, így ezentúl Mitchell-nek is jobban ki kell vennie részét a házimunkákból, Lily neveléséből pl. ezután ő viszi oviba. Philhez hasonlóan az örökké pesszimista Mitchell-nek sem tetszik, hogy Cameron és Claire a két család megtakarított pénzét egy bizonytalan ingatlanbizniszbe akarja fektetni. Mitchell és Cam aggódnak, hogy kezdenek berozsdásodni, így idén szilveszterkor ki akarnak rúgni a hámból. Ha ez akkor nem is jön össze teljesen, a Valentin nap elég ütősre sikerül: rózsaszín macska, új lakótárs, lopott rénszarvasok... Mitchellnek meggyűlik a baja egy gonosz óvodással, kénytelen Luke segítségét kérni. Mitchell egy kisebb ügy kapcsán képviseli Gloriát a floridai bíróságon, annyira megtetszik neki, hogy komolyan fontolóra veszi a váltás lehetőségét.

Eric Stonestreet - Cameron Tucker

Mitchell és Cam nagyon szomorúak, hogy nem tudták örökbefogadni azt a kisfiút, így fel is hagynak az egész projekttel. Lily és Cam unszolására a kis család mégis bővül egy új taggal, méghozzá egy cicával. Mivel Lily óvodába így Camnek rengeteg szabadideje van, de ezt nem akarja bevallani. Végül mégis talál állást, a helyi általános iskola zenetanára lesz. Cam sokat fogyott az elmúlt időkben és ezzel folyton büszkélkedik, ami számunkra sok vicces jelenetet eredményez. Amíg Phil, Claire és Mitchell Haley kiszabadításán ügyködnek, addig Cam vigyáz a maradék Dunphy gyerekre, ami nem megy könnyen. Cam megtudja, hogy Mitchell-el közös fájukat ki akarják vágni, így sztrájkba kezd. Cam és Claire hihetetlenül jó párost alkotnak egy új munkában, csak az a fránya szökőkút ne lenne... A fiúkat Sal felkéri esküvői tanúnak, ami kissé felkorbácsolja Cam érzéseit.

Aubrey Anderson-Emmons - Lily Tucker Pritchett

Lily óvodás lesz, de ez apukáinak (főleg Camnek) sokkal nehezebb ügy, mint a kislánynak. Lily egyébként nagyon cseles gyerkőc, hisz őt egyáltalán nem zaklatja fel, hogy nem lesz kisöccse mégis számos előnyét kiélvezi a helyzetnek. Lily egyébként egyre inkább "elpritchettesedik": szarkasztikus, ironizál, makacs. Lilyt megpróbálják megismertetni a vietnami szokásokkal, de finoman szólva nem igazán érdeklik őt a gyökerei. A kislány a balettozás után most gimnasztikát tanul, ami nagyon jól meg neki, de Mitchell fejébe száll a dicsőség.

Vendégszereplők

  • Reid Ewing - Dylan
  • Wendy Mcledon-Covey - Pam, Lily barátjának anyukája
  • Michaela Watkins - Susan, Lily barátjának másik anyukája
  • Emma Kate Bateman - Skylar, Alex barátnője
  • Kevin Daniels - Longinus, Mitchell és Cam barátja
  • Joe Metcalf - Mitchael, Alex barátja
  • Shelley Long - Dede Pritchett - Jay exneje, Claire és Mitchell anyja
  • Mathhew Broderick - Cam barátja, Phil randipartnere
  • Elizabeth Pena - Gloria édesanyja
  • Stephanie Beatriz - Gloria húga, Sonia
  • Nathan Lane - Borsika/Pepper
  • Fred Willard - Phil apja
  • David Faustino (Egy rém rendes család) - Claire egy régi fősulis barátja
  • Elisabeth Banks - Sal, Cameron és Mitchell barátnője
  • Benjamin Bratt - Javier Delgado, Manny apja
  • Paget Brewster (Gyilkos elmék) - Javier barátnője
  • Rob Riggle - Gil Thorpe, Phil ellensége
  • Larry Sullivan - Teddy, Mitchell exe

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr486072000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása