A csodálatos pókember (2012)
2013. január 09. írta: .loretta

A csodálatos pókember (2012)

Ugyanaz a sztori, Emma Stone szőke, kicsit felesleges remake, még egy gimis mese, mit is mondjak még. Látványra okés, de kapkodós sztori. Pókember (Andrew Garfield) feltuningolt designja mondjuk talán posztmodernebb, mint az előző, az épületek közti tarzan-limbálózása is menőbb, de hát eltelt 5 év.

  Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

DF-15145_r.JPG

Intercom

Peter Parker gyerekkorában elveszíti a szüleit, így nagybátyja (Martin Sheen) és nagynénje, May (Sally Field) nevelik fel. Az önmagát kereső, magába forduló tinédzser fiú felkutatja múltját, nyomozni kezd apja után, így jut el az OsCorphoz és Dr. Curt Connorshoz (Rhys Ifans), apja egykori üzlettársához.

Az OsCorpnál tett látogatása örökre megváltoztatja az életét. – As usual.

DF-20817_r.jpg

Intercom

Az 5 évvel ezelőtti Pókemberhez képest Peter Parker karaktere már jóval magabiztosabb, nem hagyja magát megverni, nem fut a busz után, és reménykedik a szerelemben (Gwen Stacy – Emma Stone). Szóval nem egy lúzer, hanem egy művészeti vénával megáldott, túlbuzgó és tehetséges kisdiák. Gördeszkával. Gwen Stacy karakteréről is elmondhatjuk, hogy sokkal kedvesebb, okosabb, bájosabb lett. Juppi.

s_DF-03738_rV2.JPG

Intercom

Miután felfedezi képességeit és letépi a ruhát a nőkről, természetesen felüti a fejét a gonosz is, akit ugye le kell győznie. A Gyík legyőzése hát az első missionje Pókembernek. Szegényt kihagyták a Bosszúállókból, úgyhogy egyedül menti meg New Yorkot és persze a világot.

s_DF-02294_2295_r.JPG

Intercom

Némi belső infó a Gyík karakterének megalkotásáról:

Az Imageworknél új animációs és renderelő technikát fejlesztettek ki, hogy A Gyík hihetetlenül részletgazdag figuráját megalkossák. Chen és csapata hónapokig tanulmányozták a gyíkokat, komodói sárkányokat, múzeumba, állatkertbe jártak, még a helyi kisállat-kereskedésbe is betértek. A VFX csapat feladata volt az is, hogy a karaktert hihetővé tegyék, hogy illeszkedjen a film világához, valószerűségéhez.

s_DF-16694_rv2.JPG

Intercom

„Tapasztalataim szerint az a lényege az animált karakteralkotásnak, hogy a néző lássa a karaktert gondolkodni – mondja Chen. – Ki kellett találnunk, be kellett mutatnunk, hogyan gondolkodik A Gyík. És amikor ezt sikerült elérnünk, megszületett a főgonoszunk.”

/Vizuális effektus supervisor: Jerome Chen/

 

Na de a kérdés, hogy miért is csinálták ezt a remake-et? Annyira nem átütő, annyira nincs nagy különbség a sztoriban, annyira nem nagy szám, hogy egyszerűen fogalmazzak. Talán az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy 2012-ben Pókember 50. születésnapját ünnepli. A klasszikus Marvel-karakter az Amazing Fantasy 1962. évi 15. számában debütált és 1963-ban Pókember saját képregény- sorozatot kapott. De akkor miért csinálták meg 5 évvel ezelőtt is?

DF-07868-2_r2.JPG

Intercom

Remélem ez a film, valami sokkal jobb dolognak a bevezetése csak, és kapunk valami olyan folytatást, amitől ha le nem is esik állam, de kinyitódik a szám. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr655004968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása