Ékszerek rajongóknak és antiknak
2012. szeptember 19. írta: enbee

Ékszerek rajongóknak és antiknak

Ha a vámpírokkal kapcsolatban szóba kerülnek az ékszerek, akkor általában a nagy, gótikus brossok és nyakláncok jutnak eszünkbe, pedig a lelkes - a szó legjobb értelmében vett - amatőrök képesek bármilyen területére kirándulni, ha kedvenc vérszívóik előtt akarnak tisztelegni. Megpróbáltam valamilyen tematika alapján csoportba gyűjteni a talált ékszereket, amik többségét ti is megkereshetitek az etsy.com-on (egyéb forrást az adott képnél mindig jelölni fogok). Csapjunk akkor a lecsóba!

189503096791172701_8rdXX85z_c.jpg

Kezdjük valami kis diszkrét dologgal: vékony damil/lánc és aprócska piros gyöngyök/kövek a harapás nyomaként csuklón vagy a nyaki vénán. Az utolsó képen látható nyaklánc horgolva van.

bitten.jpg

A harapáshoz ugyebár fogak is kellenek, ráadásul a megnyúlt szemfogak az egyik legtipikusabb vámpírjegyek, szóval mi lehetne kézenfekvőbb téma náluk? Első körben nézzünk gyűrűket:

teeth.jpg

Folytassuk nyakláncokkal és egy pár fülbevalóval:

teetnjaws.jpg

A modern vámpírok már maguk mögött hagyták a denevér-korszakot, de Cullenéknél több kell ahhoz, hogy a köztudatból is kikopjanak a bőregerek.

bats.jpg

A gótikára jellemző gazdagon díszített ékszereket próbáltam kihagyni a gyűjteményből, de azért csak becsúszott egy-két darab... Például a következő csoportba, a vérre utaló vörös köves nyakláncoknál.

rubyneck.jpg

Ha már vér. Akinek van kedve, egy kis adagot magánál is hordhat belőle egy kis üvegcsében, vagy aki a másik oldalon játszik, az a trófeáit akaszthatja a nyakába. 

bottled_2.jpg

Akik a fent említett másik oldalt képviselik, azok is találhatnak maguknak ékszert. Nekik a fokhagyma, a kereszt és a karó mesterhármasát tudom ajánlani.

slayer.jpg

Persze nem muszáj jelképeket magunkra aggatni, egyszerűen ki is írhatjuk magunkra a közölni valónkat:

written.jpg

Az előző, viszonylag egyszerű kategóriának létezik ellenpontja is, ilyenekbe könnyebb is bele botlani. A következő csoportnál a kámea volt a kulcsszó.

cameo.jpg

Őszintén megmondom, fogalmam sincsen, hogy a charm braceletnek mi a magyar neve... Ettől függetlenül én nagyon szeretem őket, még ha kicsit túl soknak is tűnnek (bár szerintem pont az a jó benne).

charm.jpg

Evezzünk kicsit más vizekre. Merchandising. Elsőként egy anime, a Vampire Knight rajongóinak örömére egy nyaklánc, és egy bross.

vampireknight.jpg

A VK-nál talán azért ismertebb franchise az Alkonyat, szóval következzen Cullenék családi ékszerei: Carlisle gyűrűje, Esme és Edward karkötője, alul pedig Alice és Rosalie nyaklánca.

cullenjew.jpgforrás: buyonme.com

Térjünk vissza a tévés vámpírokra. A felső sorban láthatjátok Damon és Stefan Salvatore gyűrűjét (a fekete köves változatot), alul pedig Caroline-é és a Gilbert fiúké látható.

vdrings.jpgforrás: griffinsland.com

A vámpírnaplókban nem csak gyűrűk, de nyakláncok is vannak, ráadásul a szerepük sem kevésbé fontos, mint az ujjak körül viselt társaiké. Elena verbénás nyaklánca, aztán Bonnie kristálya látható, az alsó két lánc pedig Katherine-é. 

vdneck.jpgforrás: griffinsland.com és vampire-diaries.net

Nagyon-nagyon nehéz volt, de megálltam, és tartottam magamat a színészek-képével-nem-teszek-ki-ékszert szabályomhoz. Pedig hát Eric... Na mindegy. True Blood nyakláncok, fülbevalók és karkötő következik. A "fang banger" nyakláncra külön felhívnám a figyelmet :]

trueblood.jpg

És végül Drakula. Mert ő megérdemli, hogy kivétel legyen.
(A denevéres csoportnál már szerepelt egy Stoker idézetes medál.)

dracula.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr674781259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása