Első képek Annáról
2012. március 18. írta: enbee

Első képek Annáról

Amikor először írtam a PopKulton Anna Karenináról, akkor a poszt végén volt egy kis montázs - persze szigorúan nagy vonalakban - arról, kik játszhatták el eddig a főhősnőt. 

Tolsztoj klasszikusát rengetegszer dolgozták fel, elsők között 1918-ban például magyarul is. Varsányi Irén (1) mellett olyan sztárok formálták meg Anna karakterét, mint Greta Garbo (2), Vivien Leigh (3), Jacqueline Bisset (4) és ugyebár a mi esetünkben Sophie Marceau (5). Ehhez a sorhoz csatlakozhat hamarosan Kiera Knightley is, akit a legújabb Karenina film rendezője, Joe Wright próbál megszerezni a produkció számára. Nehéz dolga lesz Knightley-nak, ha Sophie Marceau alakítását le akarja pipálni! És egy érdekesség. Tolsztojt Anna karakterének megformálásában Maria Gartung (6) ihlette meg, aki Puskin elsőszülött lánya volt.

Okom van rá, hogy újra felhozzam a témát: egy új, 2012-es változat van készülőben, méghozzá nem is akármilyen gárdával. Sem a forgatókönyvíró Tom Stoppardtól, sem pedig a rendező Joe Wrighttól nem állnak messze a kosztümös filmek, ráadásul Wright az új Annát, Kiera Knightley-t is jól ismeri már a Büszkeség és balítéletből, illetve a Vágy és vezeklésből. Annát tehát már "lebuktattam":

Alexei Karenin, a megcsalt férj Jude Law-nak jutott:

A férfi főszereplő - Vronszkij gróf - a zsenge Aaron Johnsson lesz:

További képek:



Összességében kicsit fiatalnak tűnnek a szereplők a karakterekhez képest, főleg Vronszkij tűnik pejhesnek. A báli kép alapján is Anna és a gróf inkább tűnnek testvéreknek, mint szeretőknek, de persze egyetlen pillanat alapján elég felelőtlen tőlem ezt így kijelenteni. Majd novemberben megnézzük szépen a filmet, és utána visszatérünk a témára. Vagy legalábbis megvárjuk a trailert (ami meg néha elég csalóka tud lenni, főleg a naaagy kosztümös filmek esetében, de ne legyünk ennyire pesszimisták).

Addig is, hátha valakinek még meghozza a kedvét a filmhez, felsorolnék néhányat a többi szereplőből: Oblonszkij az egykori Mr. Darcy, Matthew Macfadyen lesz; Vronszkaja grófnő Olivia Williamsnak jutott; Kitty-t Alicia Vikander, míg Levint Domhnall Gleeson fogja alakítani; Kitty nővérének, Dolly-nak a szerepe Kelly Macdonaldnak, míg Anna barátnőjének, Betsy-nek a szerepe Ruth Wilsonnak jutott; Karenin "barátnőjét", Lydia Ivanovát Emily Watson alakítja, és bár fogalmam sincs, hogy kicsoda Machouten kapitány (elvileg Vronszkij riválisa), de ő az én pici Bill Skarsgårdom lesz. Legnagyobb bánatomra róla nincsen még kép...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr774322272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása