Premierfilmek a 47. héten
2011. november 25. írta: redbandita

Premierfilmek a 47. héten

Minden év végén beindul a filmes dömping, nincs ez másképp idén sem. A héten nyolc (!) film kerül a hazai mozikba:

 

Az én Amerikám (My America)

Ez egy ausztrál-magyar dokumentumfilm, ahol Hegedűs Péter rendező mesél Amerikához fűződő benyomásairól, Amerika hatásáról a világpolitikára és a világ lakosainak hétköznapjaira. Ennek keretében bejárja a fél világot, s Iránban, Kínában, Szomáliában kutatja, hogy az emberek életét, hétköznapjait hogyan határozza meg a világ egyetlen szuperhatalma. Hegedüs előbb a kormányzó Arnold Schwarzeneggerrel, majd a regnáló amerikai elnökkel, Barack Obamával szeretne találkozni, hogy eljuttassa neki a világ minden pontjáról összegyűjtött, és neki címzett videóüzeneteket.

Finánc a pácban (Rien a déclarer/Nothing to Declare

Ebben a francia vígjátékban, a Belge-Franchophobe vámtisztviselő arra kényszerül, hogy összeálljon egy franciával, a Franco-Belge határok megszűnése alatt a 90-es években.

Karácsony Artúr (Arthur Christmas)

Egy jól megszervezett rendszerrel lehetséges az, hogy a Mikulás (vagy Télapó, ahogy tetszik) egy éjszaka alatt eljusson a Föld minden gyerekéhez és elvigye az ajándékot, amire vágyik. De mi van akkor, ha a tervbe egy icipici hiba csúszik és egy gyerek nem kapja meg az ajándékát. Télapó és a manók ezt nem látják olyan nagy bajnak, de Karácsonyi Artúr igen. Elhatározza, hogy ő maga kézbesíti az ajándékot.
A Csibefutam, és az Elvitte a víz alkotó párosa a már megszokott gyurmatechnikával készítette el a produkciót, ám ezúttal már nem a Dreamworks, hanem a Sony cég neve alatt.

Minden, mit szerettem

Lengyel filmdráma, ahol négy barát sorsát követhetjük nyomon, akik egy punkzenekarrá állnak össze. Mivel munkássztrájk söpör végig az országon, Janek és Staszek, egy haditengerész fiai, valamint a lázadó természetű Kazik és a gazdag Diabel hozzák létre a bandát, ám mivel a társadalom különböző rétegeiből jöttek, sem személyes életük, sem pedig társadalmi megítélésük nem lesz ettől kezdve válságoktól mentes.

Santiago '73

Az 1973-ban, Pinochet hatalom átvétele alatt, Chilében játszódó film főhőse egy férfi, aki halottasházban dolgozik és beleszeret egy táncosnőbe, akinek politikai okok miatt bujkálnia kell.

Tengerre Franciák! (Holidays bt The Sea)

Francia vígjáték, amely a mellett, hogy erősen igénybe veszi a mozilátogatók rekeszizmait, finom öniróniára készteti őket. Ráismer önmagára - "igen ilyenek vagyunk, amikor vakációzunk" -, és felidézi azoknak a helyeknek a közös, mulatságos tereit és történéseit, hangulatát, a tengerparti technikákat, amiket már számtalanszor megtapasztalhatott. Csak most a humor tükrében jót nevet mindazon, ami persze "másokkal" eshet meg.

Testcsere (Chnage Up)

A téma kicsit sem újszerű, talán egy kicsit elcsépelt is, mégis szórakoztató. Ryan Reynolds és Jason Bateman jó párost alkotnak. mivel már láttam a filmet, így hamarosan beszámolok a két jó barát kívánságáról, mely valóra válik. Hogy mit kívánnak? "bárcsak a te életed élhetném". Így lesz a laza színészből háromgyerekes, férj és ügyvéd. A munkamániás törtetőből pedig nőcsábász...

Válogatott gyilkosok (Killer Elite)

Végre valahára a hazai mozikba is megérkezett Jason Statham és Robert de Niro új filmje. Ahogyan Statham eddigi filmjeiben, úgy most is rosszfiút játssza, ami olyan jól áll neki, ahogyan a Szállítóban, a Halálos futamban, a Warban vagy legutóbb a Mestergyilkosban. Mivel a film szerepel az ebben az évben megnézendő filmjeim között és már meg is néztem, ezért nemsokára megírom a cikket is róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr733419322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása