Premierfilmek a 39. héten
2011. szeptember 29. írta: redbandita

Premierfilmek a 39. héten

Ezen a héten többféle műfajból válogattak a hazai filmforgalmazók, így valószínűleg mindenki talál majd magának valót:

Csak tudnám, hogy csinálja (I don't know How She Does It)

Sarah Jessica Parker ezúttal örök szingliből családanyává és egyben üzletasszonnyá válik. A film tehát arról szól, hogyan tudja ezt a két szerepet összecsiszolni, úgy hogy se a gyerekei, se a férje se a főnökei ne csalódjanak benne. A film másik főszereplője Pierce Brosnan. A Csak tudnám, hogy csinálja című filmről alkotott véleményemet elolvashatod itt.

Felperzselt föld (Incendies)

Kanadai filmdráma melyben egy testvérpár kalandjait meséli el. Mikor Lebel közjegyző (Rémy Girard) ismerteti a Kanadában élő Jeanne-nal (Melissa Désormeaux-Poulin) és Simonnal (Maxim Gaudette) anyjuk (Lubna Azabal) végrendeletét, a testvérek megdöbbennek: egy-egy borítékot kell kézbesíteniük sosem látott családtagjaiknak Libanonba. Az egyiket halottnak hitt apjuknak, a másikat a testvérüknek, akinek létezéséről eddig nem is tudtak.
Először csak Jeanne veszi komolyan a végrendeletet és indul a titokzatos rokonok felderítésére, Libanonba, de amikor megrázó és megdöbbentő részleteket tud meg édesanyja életéről segítségül hívja testvérét. Jeanne és Simon találkozása anyjuk múltjával, az önmagukkal való szembenézésre és megbékélésre kényszeríti a testvérpárt.

Hétköznapi pár (Perfect Sense)

Ebben a német-angol-svéd-dán romantikus filmben, Ewan Mcgregor és Eva Green a főszereplők. Susan tudós, karrierjéért cserébe minden mást feladott az életben, többek közt a szerelmet is. Egy nap mégis enged az ösztöneinek, amikor találkozik Michaellel, a tehetséges séffel. Míg Susan és Michael a szerelem új, eddig nem tapasztalt mélységeit fedezik fel, a többi ember furcsán kezd viselkedni - egy rémisztő jelenség járványszerűen hat az érzékekre, mindenkin egy ismeretlen betegség lesz úrrá. A világméretű katasztrófa Susant és Michaelt is eléri.

Ismeretlen föld

Ez egy spanyol-mexikói-francia filmdráma, ami arról szól, hogy Sebastain, a rendező és Costa, a producer Kolombusz filmet forgat Dél-Amerikában. Szinte az első válogatáson megtalálják az egyik főszereplőt, aki a leigázott nép törzsfőnökeként fog szerepelni a filmben. A férfi nyomorúságos körülmények között él a családjával és egy helyben szerveződő erő első embereként szembeszáll a hatalommal, mert a környék elnyomott családjai nem jutnak tiszta ivóvízhez. A filmes stáb természetesen nem örül, hogy Daniel gyakran keveredik utcai harcokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr283274203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása