Premierfilmek a 35. héten
2011. szeptember 02. írta: redbandita

Premierfilmek a 35. héten

A nyári pangás után, ősztől egyre több filmet mutatnak be a mozik, minden héten. Így van ez most is:

  • Őrült, dilis, szerelem
  • Conan, a barbár
  • Biutiful
  • Zajháborítók
  • Talán egy másik életben

Biutiful

Spanyol-mexikói filmdráma, aminek a főszereplője Javier Bardem, akit egyszerre többféle szerepben ismerünk meg. Uxbal egyszerre apa, szerető, fiú és alvilági üzletember. A film helyszíne Barcelona. Uxbal éppen válik feleségétől, de megpróbálja tartani a kapcsolatot a gyerekeivel. Érdekesség, hogy Javier ismét egy haldokló férfit játszik, ahogyan pl. a Grace Klinikában is tette. Javier Bardem díjat kapott ezért az alakításért a Cannes-i filmfesztiválon, Oscarra is jelölték, de azt végül Colin Firth vihette haza.

Conan a barbár (Conan the Barbarian)

Amerikában hatalmas bukás volt, egyelőre még a költségvetést sem fedezi a film. Úgy tűnik nem tudja majd megismételni az Arnold Schwazenegger-féle Conan sikereit, amit a 80-as években mutattak be óriási sikerrel. Ezúttal a sztori az, hogy Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják és a lakókat lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.

Őrült, dilis, szerelem (Crazy, stupid, love)

Elképesztő szereposztás: Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling. Emma Stone, Kevin Bacon... Szóval egy remek kis vígjátéknak ígérkezik, remélem nem tévedek. Cal Weaver (Steve Carell) mindent megkapott az élettől, amit csak szeretett volna. Jó munka, szép ház, aranyos gyerekek, gyönyörű feleség (Julianne Moore). Amikor azonban kiderül, hogy a felesége megcsalja, és válni akar, hirtelen minden megváltozik.
Cal változtat az életvitelén: a szabad estéit egy bárban tölti, ahol találkozik a nagydumájú Jacobbal (Ryan Gosling), aki bevezeti a csajozás, a férfias ivászatok és a menő öltözködés titkaiba.

Talán egy másik életben (Vielleicht in einem anderen Leben)

Osztrák-magyar-német háborús film, melynek főszereplője Tóth Orsolya. 1945 tavaszán, a II. világháború utolsó heteiben is még zsidó foglyok tucatjai indulnak erőltetett menetben Magyarországról Mauthausenbe. Egy kis csoportjuk egy osztrák falu melletti istállóban reked. Az SS parancsnok az őrökkel együtt eltűnik és a foglyok nem tudják, mit tegyenek. Éheznek, fáznak, teljesen elgyötörtek, a falu lakói pedig megosztottak a sorsukat illetően. Ebben a helyzetben az egyik fogoly, egy budapesti operaénekes, a művészet segítségével dolgoz ki egy túlélési stratégiát.

Zajháborítók (Sound Of Noise)

Erről a svéd-francia zenés vígjátékról Retrogirl már beszámolt Nektek. A cikket el tudjátok olvasni itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr953197527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása