Képregény ajánló
2011. április 20. írta: enbee

Képregény ajánló

Régóta használja Hollywood azt a bevált receptet, hogy egy sikeres akciófilm történetéhez képregényes gyökerekhez nyúl vissza. A nagy cserebere más médiumok között is végbemegy, például könyvek alapján rajzolnak képregényeket, mint Cassandra Clare Végzet ereklyéi sorozatának esetében, amiről itt már beszámoltunk. Nézzünk körül egy kicsit (a teljesség igénye nélkül), hogy milyen minket érdekelhető izgalmas kiadványok keringenek a piacon!

A fenti kép a Twilight-saga japán kiadásához készült illusztrációként. Szigorú értelemben véve ez tehát nem képregény, de mindenképpen érdekes, hogy Ázsiában hogy képzelték el Bellát, Edwardot, Jacobot és a Cullen családot, még a Pattinson-hisztéria előtt.





A vámpír történetek új hullámának egyik első zászlóvivője Laurell K. Hamilton Anita Blake-je. A vámpírvadász sorozat rajzolt köteteivel azt hiszem inkább a férfiakat célozták be, sem mint a nőket.



A Vámpír Akadémia hivatalos magyar blogjáról kaptuk a hírt, hogy Richelle Mead regényének képregényes változatának első ízelítői is felkerültek a netre. A kiadvány egy napon fog megjelenni a Vérvonalakkal, az írónő új, VA-spinoff sorozatának első kötetével.









Nem csak a könyvek sikerére figyelnek fel a kiadók, a tévés sorozatok nézettségét is nyomon követik. Az itthon Odaát néven futó, eredetileg Supernatural címet viselő fantasy-horror előzményeinek rajzolt változata 2007-ben jelent meg, és a Winchester fiúk gyerekkorát dolgozza fel.



 


Szintén sorozat, szintén előzmények. Vagyis hát regényből készült sorozat, és annak előzményei. A friss és ropogós Trónok harcának világát ismerhetitek meg jobban azáltal, ha elolvassátok a The Hedge Knight és a The Sworn Sword című Martin novellákból készített képregényeket.







Friss hír a Trónok harcának háza tájáról, hogy már az első epizód nézettségi adatai alapján berendelte a csatorna a második évadot. Hurrá, hurrá, hurrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr302843157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása