Premierfilmek a 15. héten
2011. április 17. írta: redbandita

Premierfilmek a 15. héten

A héten ismét filmdömping volt jellemző a hazai mozikra. De így legalább mindenki talál magának valót:


A belgrádi Fantom (The Belgrade Phantom)

Szerb-magyar-bolgár akciófilm melyben, egy rejtélyes fantom kelti fel a város figyelmét, mialatt Tito elnök Kubában egy nemzetközi értekezleten vesz részt. 1979-et írunk. Egy lopott fehér Porschén elképesztő kaszkadőr bemutatót tart. Amikor elterjed a rendőrséggel folytatott macska-egér játék híre, az emberek éjszakánként összegyűlnek, hogy megnézzék. A Fantom a rádióban nyilvánosan kihívja a rendőrséget, hogy próbálják meg elfogni. A közönség előtt veszélyes lett volna megsemmisíteni, így a rendőrség rákényszerült az üldözésre, ahol a szabályokat a Fantom diktálta. A Fantom egy gaz jelképpé, legendává vált, amely a rendszert fenyegette.

A gyerekek jól vannak (The Kids Are All Right)

Oscarra jelölték a filmet és a női szereplőket is, azt nem katák meg, de a Golden Globe-ot igen. Kényes témát feszeget a film, hiszen egy leszbikus házaspár nevel két kamasz gyermeket. De a gyerekek jól vannak, mindketten igazi tinédzserek, igazi tini problémákkal. Tulajdonképpen nem is ez a család fő problémája. Inkább a két nő között vannak konfliktushelyzetek, és szerelmi háromszög is kialakul. Fantasztikus szereposztása miatt is érdemes megnézni: Anette Beninng, Julianne Moore és Mark Ruffalo alakítják a háromszög különböző pontjait.

Hajszál híján úriember (En ganske snill mann)

Gengszter film ezúttal norvég alkotóktól. Ulrik 12 évet ült gyilkosságért. Szabadulása után bérel egy kis alagsori szobát. Gengszter barátjával a régi szép időkről beszélgetnek, és Kennyről, aki miatt Ulrik börtönbe került. A haver kideríti, hol dolgozik Kenny, és Ulrik kémkedni kezd utána. Kenny már nem él egyedül, és láthatólag nagyon boldog. Ulrikot ez szíven üti. Felhívja a volt feleségét, hogy megkérdezze, hogy van a fia. Az ex-nej nem repes a boldogságtól, szeretné, ha Ulrik békén hagyná őket. Ulrik azonban meglátogatja a fiát, és megtudja, hogy nemsokára unokája lesz. Ulrikot mintha kicserélték volna. Aztán kiderül, hogy nem láthatja az unokáját, mert gyilkos; a barátnője hirtelen kiadja az útját; a haver pedig nem hagyja békén, míg bosszút nem áll Kennyn. Ulrik rájön, hogy Kennynek semmi köze nem volt a letartóztatásához. Miért kéne hát megölnie? Nem inkább a gengszter haver nélkül lehetne jobb ez a világ?

Hopp (Hop)

Ennek az animációs filmnek tulajdonképpen két főszereplője van. Egy húsvéti nyuszi, aki sokkal szívesebben lenne egy rock banda dobosa, mintsem húsvéti nyuszi. A másik szereplő Fred (James Marsden) a munkanélküli naplopó, aki véletlenül elüti a nyulat. A szemtelen nyuszi ezt kihasználva ráveszi a férfit, hogy ő legyen a húsvéti nyuszi, míg ő maga dobos karrierjét egyengeti.

Ismeretlen férfi (Unknown)

Bevallom, hogy Liam Neeson munkásságát nem követtem nyomon, egészen addig míg nem láttam az Elrabolva című filmet. Azt egyszerűen imádtam. Mivel ez ismét egy thriller nagyon remélem, hogy most sem kell majd csalódnom. A történet eléggé misztikus, de ez nem baj, mert én szeretem az ilyen jellegű filmeket. Egy házaspár autóbalesetet szenved, a férj magához tér a kómából, de meglepődve veszi észre, hogy felesége nincs mellette, felkeresi őt, de a nő nem ismeri fel, sőt egy másik pasit mutat be férjeként, akinek ráadásul ugyanaz a neve mint a főhősünknek. Ahogyan az egy jó thrillerhez illik többször hatalmas fordulat következik be, ezzel előrébb lendítve a sztorit.

Ki/be Tawaret

Magyar játékfilm Terézvárosról. A filmben minden megtalálható: vágy, szenvedély, bűnözés, nyomozás. Kialakul egy szerelmi háromszög, majd sokszög. A kusza film Karafiáth Orsolya könyvén alapszik.

Sikoly 4 (Scream 4)

Hatalmas merészség 10 év után folytatni egy egykor sikeres filmet. Ez most sem hozott szerencsét, Enbee már beszámolt Nektek erről itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr362833133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása