Sikoly 4. - Scream 4 [2011]
2011. április 13. írta: enbee

Sikoly 4. - Scream 4 [2011]

A Sikoly 4-ben visszatér mind a három főszereplő: Neve Campbell, Courtney Cox és David Arquette is. Ha az alapján ítélünk meg egy filmet, hogy a kisebb szerepekre milyen színészeket sikerült a készítőknek megnyerni, akkor a quadrológia utolsó része bizonyára egy nagyon korrekt kis filmecske, mert tele van ha nem is sztárokkal, de a fiatalabbak körében ismertebb nevekkel. Sorozat rajongók, figyelem! Anna Paquin (True Blood), Kristen Bell (Gossip Girl, Veronica Mars), Lucy Hale (Pretty Little Liars), Shenae Grimes (90210), Aimee Teegarden (Friday Night Lights), Brittany Robertson (Derült égből család), Hayden Panettiere (Hősök), Marley Shelton (Az utolsó órában) és Adam Brody (Narancsvidék) neve ugye ismerősen cseng?

A történetet szokás szerint nem spilázták túl, röviden elmesélhető. Sidney (Neve Campbell) írt egy önsegítő könyvet, ami nagyon népszerű lett, és most Amerikát járja vele. A körút utolsó állomása Woodsboro, természetesen az évforduló környékén... A kisvárosban egyébként nem sok minden változott, kivéve, hogy Dewey (David Arquette) lett a serif (és Hicks helyettes - Marley Shelton - nyomul rá), Gale (Courtney Cox) pedig meghasonlott íróvá vált, de ez a történet már nem kifejezetten körülöttük forog. Színre lépett ugyanis az új generáció, és ez már az első részből is kitűnik.

A film a szokásos kettős gyilkosságokkal kezdődik. Először Anna Paquin és Kristen Bell halnak meg - kiderül, hogy ők a Döfés 6. (?) főszereplői, és a Lucy Hale-Shenae Grimes duó nézte őket DVD-n. Ez a két hölgyemény is meghal - és igen, ők a Döfés 7-ben szerepelnek, amit meg Aimee Teegarden (Jenny) és Brittany Roberston (Marnie) nézett. Na ők ketten már tényleg a jelenhez tartoznak, az újabb woodsboroi hullám velük indul.

Jenny és Marnie ügyében nyomozva Dewey megjelenik Sidney könyv dedikálásán, mert a GPS szerint a gyilkos által használt telefon ott van a közelben. Meg is találják a mobilt (és a gyilkos fegyvert) - Sidney autójának csomagtartójában. Elég nyilvánvaló az üzenet...


forrás: Fórum Hungary

Jill (Emma Roberts), Sidney unokahúga nagyjából ugyan abban a helyzetben van, mint anno a Sikoly 1. idején a nagynénje volt, már ami a pasi témát illeti. Trevorral (Nico Tortorella) mosolyszünet van, és a barátnők, Olivia (Marielle Jaffe) és Kirby (Hayden Panettiere) mindent megtesznek, hogy a gaz ex távol maradjon Jilltől. Mondjuk Olivia nem zavar sok vizet, lévén ő az első, aki barátnői szeme láttára csúfos véget ér. Vele megkezdődik a sikolyos gyilkolászás.

Ami klisét, vagy előző Sikoly filmekből ismert módszert el tudtok képzelni, na azt itt beveti a gyilkos. Hullnak is az emberek szépen, fröcsög a vér mindenfelé, ráadásul már belsőségekkel is szembe találkozunk. Gale hozza a szokásos formáját és súlyosan megsebesül (de persze túléli), aztán van még árulás és meglepetés is, valamint a végén az elmaradhatatlan halottnak hitt, de feltámadó pszichopata gyilkos fejbe lövése is megtörténik.

Amikor azt mondom, hogy iszonyat nagyon vártam ezt a filmet, akkor nem túlzok. Amikor azt mondom, hogy iszonyat nagyot csalódtam, akkor sem... A film ötödik perce után belenyugodtam, hogy a Sikoly 4. nem egy igazi horrorfilm lesz, hanem az előzmények görbetükre, és így élvezhetővé is vált a film, de amikor kiderült, hogy ki (és miért) a gyilkos, onnantól kezdve teljesen elment a kedvem még a gumimaciktól is. Az első egy órában még mentek a sikongatások (hiába tudod, hogy megjelenik Szellempofa, attól még megijedsz - legalábbis én biztosan), de utána csak pufogni lehetett, meg a szemünket forgatni, és az időt figyelni.

A legnagyobb csalódás (a mellett, hogy Adam Brody meghalt) az maga a főkolompos volt. És most nem a történet alakulásáról, hanem a színész/-nő teljesítményéről beszélek. Addig nem volt semmi komolyabb probléma, amíg a hétköznapi énjét adta, de onnantól kezdve, hogy felfedte magát, elindult lefelé a lejtőn. Nem állt jól neki a szerep, és eladni sem tudta, a teljesítménye paródiának is pocsék volt.

Szóval megnézés ajánlott, de csak otthon, távirányítóval a kézben. Még csak azt sem mondhatom, hogy kivéve Campbell-Cox-Arquette fanoknak, mert az ő kedvenceikből túl sokat nem látni. Tizenhat Tizennyolc évesek lógjanak be a moziba megnézni, első horror-élménynek kedvcsinálóként jó lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr782824021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása