Édesek és mostohák - Wives and Daughters 3/4 [1999]
2011. február 22. írta: enbee

Édesek és mostohák - Wives and Daughters 3/4 [1999]

Az első két rész után joggal hihettük azt, hogy a harmadik rész sem lesz unalmas. Voltak meglepő és kiszámítható dolgok egyaránt - ez utóbbi főleg azokra igaz, akik ismerik Gaskell regényét. És hát az eddig angyalian tökéletes kis Molly kezd emberi szintre süllyedni!

Roger kihajózott Afrikába. A hősszerelmes ígéretéhez híven nem szólt senkinek az eljegyzésről, az egyetlen ember, akinek az érzelmeiről őszintén beszélhet, az maga Cynthia. Rendszeresen ír a lánynak, akit ezek a sorok rend szerint halálra untatnak. Roger lázas kínlódása a sivatagban annyira megviseli a jegyesét, hogy annak muszáj elutaznia az anyjával Londonba, eleget téve nagybátyja meghívásának. Molly és Mr. Gibson egy egész hétre magukra maradnak, ami nagyjából a legjobb dolog, ami történt velük azóta, hogy a doktor elvette Hyacinth-et.

Cynthia Londonban sem hazudtolja meg önmagát. Nem elég, hogy ott van az a szupertitkos dolog Mr. Prestonnal (akivel kapcsolatban Molly-nak fura megjegyzéseket tett a testvére), na meg a Mr. Coxe ügy (akit a lány magába bolondított annak ellenére, hogy a fazon eredetileg Molly kezét akarta megkérni), úgy tűnik, most újabb skalp kerülhet az övére. Mr. Henderson (Tim Wallers), aki egy kifejezetten jó parti, megnyeri Hyacinth "jóindulatát" is a kilátásaival, hiszen az még egyáltalán nem biztos, hogy Roger lesz Cynthia férje/Hamley Hall örököse. Ez utóbbi fontos érv Mrs. Gibson tetszési indexének alakulásánál.

A rész vége felé Cynthia végre elmondja az igazat Molly-nak Mr. Prestonról, de őszintén szólva ez csak ront a helyzeten. Ha bármi jó véleményem volt a lányról eddig, azt most teljesen kinőttem. Értem én, hogy ilyen anya mellett nem lehetett egyszerű felnőni, de ami bajba végül Cynthia került, azt csak önmagának köszönhette. Ő pedig mindenkit hibáztat, csak éppen azt az embert nem, aki megkutyulta a történetet - önmagát. És hogy jól jöjjön ki a helyzetből, még Molly-t is képes bajba keverni. Cynthia önző, kegyetlen, szívtelen és számító. Az utolsó részben remélhetőleg elnyeri méltó "jutalmát".

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr592681041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása