Édesek és mostohák - Wives and Daughters 2/4 [1999]
2011. február 08. írta: enbee

Édesek és mostohák - Wives and Daughters 2/4 [1999]

Az előző rész leírásának vége felé talán picit elhamarkodottan mondtam le Mrs. Hamley-ről, mert az idős hölgy nem halt meg. Legalábbis akkor. Most sajnos ezzel a fejleménnyel indul a második rész, ami sírással kezdődik, és sírással is ér véget. Közben pedig három fontos dolog is kiderül...

Tehát a legfontosabb fejlemények:

  • Eléggé szembe tűnő, milyen fura a viszony Mrs. Gibson és a lánya, Ms. Kirkpatrick között - hát mostmár az okát is tudjuk. A megoldás kulcsa Mr. Preston! Az a pletyka járja ugyanis, hogy Lord Cumnor jószágigazgatója évekkel azelőtt bepróbálkozott Hyacinth-nél, és a nő ezt örömmel is fogadta, csakhogy... Mr. Preston összetalálkozott az őzvegy lányával, és inkább átpártolt hozzá. Így már érthető, hogy miért tűnik Mrs. Gibson féltékenynek a saját lányára, és hogy Mr. Preston miért érdeklődik folyton Cynthia után. Már csak azt kellene kideríteni, hogy Ms. Kirkpatrick miért veti meg Mr. Prestont?
  • A legelső találkozásukkor Rogert teljesen megszédíti Cynthia. Próbálkozik udvarolgatni a lánynak, aki talán maga sem döntötte még el, hogy tetszik-e neki a férfi, de az biztos, hogy a Rogerrel kezdetben utálatosan viselkedő Mrs. Gibsonnal szemben Cynthia mindig megvédi Mr. Hamley-t. Hyacinth egyébként azért ellenséges a fiatalabbik Hamley fiúval, mert érzi a veszélyt, hiszen ő inkább az örökös Osborne mellett szeretné tudni a lányát. Erről mondjuk lekésett egy pöttyet...
  • Mert hogy a harmadik fő fejlemény főszereplője Osborne. Roger mindig védi a bátyját, hogy nem rossz ember ő, és hasonlóak, de mi csak annyit tudunk, hogy Osborne-t kirúgták a suliból, és az öröksége terhére adósságokba verte magát. Ez pedig nem a legszimpatikusabb. Most már azonban mi is tudjuk, miért tette Osborne azt, amit tett. Természetesen egy nő miatt. Aimée (Tonia Chauvet) egy angol család nevelőnője volt, amikor Osborne-nal egymásba szerettek, csak amikor a románc kitudódott, a munkaadója visszaküldte szegény lányt Franciaországba. Osborne utána ment és feleségül vette. Mivel Squire Hamley nyíltan utálja a franciákat, Osborne titokban tartja a lány kilétét. Egyedül Roger tud Aimée létezéséről, illetve most már Molly is, aki véletlenül kihallgatott egy beszélgetést. Mivel Rogert kinevezték egy két éves expedíció élére, ezért Osborne Molly-t is beavatja az ő kis titkába teljes egészében. Ja és Roger már elutazni készül, de azért még megkéri Cynthia kezét, aki igent is mond. Ezzel persze teljesen összetöri Molly szívét, de ezt sem ő, sem pedig Cynthia nem veszi észre. Meglepő módon az eljegyzés összehozásában nagy szerepet vállalt Hyacinth is, aki hírtelen "megkedvelte" Rogert, de csak mert kifülelte Mr. Gibson beszélgetését egy kollégájával, amint éppen arról beszéltek, hogy Osborne haldoklik. Hyacint nem tud a várandós Aimée-ről, ezért azt hiszi, hogy Cynthiát Rogerhez kell hozzáadnia, hogy Hamley Hall úrnője legyen.

Kezd izgalmassá válni a történet, csak annyi minden kiderült most, ebben a részben, hogy kiváncsi vagyok, milyen új bonyodalmakkal tudják majd kitölteni a következő két részt. Remélem Roger még időben (értsd az esküvő előtt) kiábrándul Cynthiából, és szegény Mollynak nem kell 30 évet várnia arra, hogy Roger ismét szabad legyen. Mondjuk attól nem félek, hogy a lány Miss Browning és Miss Phoebe nyomdokaiba lép, mert a romantikus hősnők nem szoktak vénlányok maradni. De azért mindent bele, Molly!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr182644805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása