Premierfilmek a 3. héten
2011. január 20. írta: redbandita

Premierfilmek a 3. héten

A héten még nem sok új filmmel jelentkeznek a hazai mozik. Konkrétan két új film jelenik meg a palettán. Az egyik A következő három nap, a másik pedig az Egy néma kiáltás.

A következő három nap (The Next Three Days)

Ruusel Crowe, Liam Neeson és a Doktor House-ból ismert 13-as, azaz Olivia Wilde a főszereplői ennek a thrillernek. A rendező, Paul Haggins korábban olyan filmeket készített, mint az Ütközések, a Donelly klán. Forgatókönyvíróként is részt vett a munkákban, eddig is készített forgatókönyveket pl. a Quantum csendjéhez, a Casino Royale-hoz vagy Az utolsó csókhoz.
A következő három nap a sztorija alapján nagyon izgalmasnak ígérkezik. John és családja nagyon idilli környezetben élnek, mindaddig amíg egy napon beállít a rendőrség azért, hogy a feleséget letartoztassák. Gyilkosságal vádolják meg és minden bizonyíték ellene szól. John hisz felesége ártatlanságában, még akkor is, amikor a bíróság 20 év fegyházra ítéli az asszonyt. Elhatározza, hogy visszaszerzi feleségét bármi áron és bármilyen eszközökkel!


Egy néma kiáltás (Un homme qui crie)

Ez egy francia-belga-csád film, ami Cannes-ban különdíjat nyert el. Története szerint Csádban játszódik, napjainkban. A főszereplő egy kiégett úszóbajnok, aki évek óta úszómesterként dolgozik, ráadásul még fia is vele dolgozhat, asszisztensként. De a helynek új tulajdonosa lesz, aki a fiút kéri fel úszómestrenek, a férfit pedig portássá alacsonítják.
Csádban érződik, hogy hamarosan polgárháború lesz. Így a kormány minden lakót arra kényszerít, hogy vagy pénzzel vagy önkéntessel járuljon hozzá a háborús készülődéshez. A mi főszereplőnknek nincsen pénze, így anyagiakkal nem tud hozzájárulni a készülődéshez, egyetlen fia van, akit nem akar felajánlani. De nehéz döntést kell hoznia!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr202600080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása