A következő három nap - The Next Three Days [2010]
2011. augusztus 30. írta: redbandita

A következő három nap - The Next Three Days [2010]

Ez a film olyan kérdéseket vetett fel bennem, amiken még jóval a megnézése után is gondolkodtam. Ez nem igazán jellemző a mai filmekre, így kifejezetten jó filmnek gondolom, A következő három napot. Elgondolkodtató és izgalmas, ahogyan egy thrillernek illik. Russel Crowe pedig kifejezetten remekül alakítja a tökéletes férjet. Ebben a filmben új értelmezést kap az, hogy akarod-e Őt jóban, rosszban... Csak ajánlani tudom!

A következő három nap, nem egy rózsaszínmázas romantikus film, mégis nagyon erős szerelmi és/vagy szeretetteli szál van benne. Nem egy autósüldözős, lövöldözős akciófilm, mégis elképesztően izgalmas. Ami pedig kifejezetten tetszett benne, hogy elgondolkodtató. Vajon mi az, amit hajlandóak vagyunk megtenni a szeretteinkért? Hol van a határ a jó és a rossz között? Mi van akkor, ha annyira kilátástalan a helyzet, hogy Neked kell átvenni az irányítást és akár a törvényekkel is szembe menni? Van-e jogod veszélybe sodorni a gyermeked azért, hogy megmentsd a szerelmed?

Az alapsztori szerint John (Russel Crowe) és Lara (Elizabeth Banks) teljesen átlagos amerikai család. A férfi tanár, a nő egy irodában dolgozik. Közösen és békében nevelik kisfiukat, Luke-ot. Ám egy napon minden megváltozik. Egy reggelen a rendőrség ront be a házba és letartóztatják a nőt gyilkosság gyanújával. Elhurcolják.

Ezután évekkel később találkozunk a családdal. A nő börtönben van, ahol teljesen megváltozott. Az egykori kedves, rendes családanya helyett, egy teljesen lepusztult, depressziós nő fogad minket. Lara próbál erősnek mutatkozni, de a börtön nagyon megviseli. John és Luke (Ty Simpkins) sűrűn látogatják, de a kisfiú még csak beszélni sem hajlandó vele. John az évek folyamán pénzt, időt, energiát nem sajnálva próbálta bizonyítani neje ártatlanságát. Hiába... Minden ellene szól.

Amikor az utolsó fellebbezést is elutasítják, ha ez lehetséges, még rosszabbra fordulnak a dolgok. Lara megpróbál öngyilkos lenni. John ekkor kétségbeesett döntést hoz, vagy saját maga próbál változtatni a dolgokon, vagy örökre elveszíti a szerelmét. Dönt. Hogy jól vagy rosszul, azt ki-ki döntse el maga. Én azt mondom, érthető John terve.

A terv abból áll, hogy megszökteti Larát, úgy érzi nincs más módja annak, hogy megóvja a családját. Tanácsokat kér, egy börtönből már hétszer szökött férfitól, akit Liam Neeson alakít. Az ő tanácsai alapján tervet kezd szövögetni. ehhez természetesen előbb mindent ki kell találni, méghozzá nagyon pontosan. A terv minden részének jól működőnek kell lennie, különben a helyzet még rosszabbra fordul.

John nem szól senkinek a tervről, még Larának sem. Érdekesség, hogy amikor a nő tudomására jön a dolog (és amikor már nincs visszaút), Lara vonakodva megy bele a dologba. Johnnak és az apjának (Brian Dennehy) rossz a kapcsolata, mégis érezzük, hogy az öreg úr az egyetlen, aki rájön a nagy tervre.

Amikor már minden készen áll (de higgyétek el, hogy nem egyszerű mindent előkészíteni egy szökéshez, a terv többször is csődöt mondd, ilyenkor mindig újra kell tervezni), indulhat a szöktetés. Ám ekkora már a rendőrség is felfigyel a tanárra. Az a nyomozó (Jason Beghe), aki korábban letartóztatta Larát és olyan rendőrök is, akik egy drogbáró kirablásával gyanúsítják, Johnt. Szóval egyre melegebb az a bizonyos pite...

John alaposan kitervelt mindent és látszólag már minden flottul megy, ám ekkor megint egy olyan dolog történik, amit nem láthatott előre. Ezt a galibát (bár nem szánt szándékkal) egy Nicole nevű nő okozza, akit Doktor House 13-asa alakít, Olivia Wilde.

Nyilván nem árulhatom el, hogyan végződik a történet, de annyit elmondok, hogy az események többször is váratlan fordulatokat vesznek. Ettől jó egy thriller! persze vannak kiszámítható részek is benne, de ez megbocsátható. A thrillerek szerelmeseinek mindenképpen ajánlani tudom, és persze a Russel Crowe rajongóknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr603190492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása