Hotel Transylvania 2 [2015]
2016. május 06. írta: redbandita

Hotel Transylvania 2 [2015]

A Bonton Filmnek köszönhetően már otthon is megnézhetjük ahogyan Drakulából nagypapa válik, megjelent ugyanis DVD-n és Blu Ray-en is a Hotel Transylvania 2. Az első részt még 2012-ben készítette a Sony, aminek akkora sikere volt, hogy elég gyorsan be is jelentették a folytatást. Ebben a részben az emberek már legalább akkor szerepet kapnak, mint a szörnyek, Drakula ugyanis megnyitja előttük a hotel kapuját. Azt azonban nehéz elfogadnia, hogy talán az unokájában már egyáltalán nem is csörgedezik vámpír vér...

hoteltransylvania2_dvd_hu_2d.jpg @bontonfilmmagyarorszag

A Hotel Transylvania 2 idén elnyerte a Kids Coice Awards díjat, ami azért nagy dolog, mert nézők szavazhatnak a Nickelodeon honlapján. A film eredeti szinkron hangjai között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Adam Sandler, Andy Samberg, Kevin James, Selena Gomez vagy Steve Buscemi. A filmet a sikeres első részt is jegyző Genndy Tartakovsky rendezte, aki korábban olyan sorozatokat alkotott, mint a Dexter laboratóriuma vagy a Pindúr pandúrok. A forgatókönyvön Robert Smigel mellett Adam Sandler is dolgozott. A zenéért Mark Mothersbaugh a felelős, ami megint új, pörgős, slágerekkel van felspékelve. Felnőtteknek is élvezhető.

A Sony még 2012-ben ismertette meg velünk a hotelt, ahol még a szörnyek is ellazulhatnak, hiszen nem fenyegetik őket emberek. A tulajdonos, Drakula (eredeti hangja Adam Sandler) éppen egy hatalmas bulit szervezett, a 118. évét ünneplő lányának, Mavis-nek. Minden barátot meghívott, Frankensteint és nejét, a Láthatatlan embert, Murray-t a múmiát, a népes kölyöksereggel érkező vérfarkast stb. Azzal azonban nem számol, hogy egy turista, egy ember betéved a hotelba, sőt beleszeret Mavis-be, aki ezt viszonozza is.

image026.jpg

Mostanra a pár már az esküvőt tervezi, sőt Mavis kisbabát vár, és meg is születik, a kis Dennis. Drakula önmagához képest jól viseli a dolgot, de aztán aggódni kezd, hogy a kicsiben több az emberség, mint kéne. Mindent kipróbál, hogy előcsalogassa belőle a szörnyet...

hoteltransylvania2_jelenetfoto.jpg

A világ megváltozott az előző rész óta, ugyanis az emberek tudomást szereztek a szörnyek létezéséről és viszonylag jól is fogadják a dolgot. Egyre gyakoribbak a szörny-ember párosok is, a hotel kapui is megnyíltak az emberek előtt. Drakula is egész jóban van már velük, még Johnny családját is meginvitálja az esküvőre, sőt a kis Dennis születés napjain is mindig jelen vannak. Elég érdekes Johnny szülei, az anyuka egy kotnyeles nőszemély, aki hol finoman, hol kicsit durvábban odaszól Mavis-nek, és a szörnyeknek is. Az apuka ezt a maga módján mindig szóvá is teszi, de nem ő az úr a háznál, az látszik.

Mavis egyre jobban szeretne "normális" életet, vágyik az emberek világába, még az is felmerül, hogy kiköltöznek a hotelből. Johnny ezt nem akarja, neki tetszik új élete a szörnyek között. Persze Draki se lelkesül a gondolatért, hogy elveszíti egy szem lányát, és unokáját. Így a két pasi szövetséget köt.Innentől már sejthető, hogy lesznek bonyodalmak bőven... Ezek ketten sorban elbaltáznak mindent, egy idő után már egyikük sem tudja tartani magát az amúgy egész ésszerű tervhez.

Közeledik Dennis ötödik születésnapja, ami fordulópont. Ha eddig nem jelennek meg vámpírfogai, akkor már nem is fognak és ember marad. Drakula ezt nem hagyhatja, így barátai segítségével mindent mepróbál, hogy szörnnyé változtassa a kis vöröskét. A filmben feltűnik, az eddig még sosem látott, Vlad, azaz Drakula apja, aki finoman szólva utálja az embereket és nem igazán kedveli a változásokat. Van egy hű szolgálója is, akit a magyar szinkronban Bélának hívnak.

Összességében egy nagyon jó kis mozi, bár bevallom nekem az első rész egy picivel jobban tetszett. Ettől független hat éves kor felett bárkinek merem ajánlani, aki kedveli az animációs filmeket. A Sony már be is jelentett, hogy tervezik a harmadik részt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr828688672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2016.05.08. 13:39:15

Okostelefon használat csúcs...

stower 2016.05.08. 22:33:45

Az első rész nagyon jó. A második csak nagyon halvány utánzat, tele erőltetett műpoénokkal. Nagy kár.
süti beállítások módosítása