Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt
2014. szeptember 27. írta: redbandita

Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt

A sorozat második kötetéről Enbee már beszámolt Nektek itt, most pedig következzen az első rész, az ABC projekt keretein belül. Sok tekinteteben nem tekinthető újszerű ötletnek az alap: van egy átlagos tinilány, aki belefut egy rejtélyes fiúba, akiről persze kiderül, hogy komoly titkot őriz. Tiszta szívből nem merem ajánlani...

820078_5.jpg

Nora egy 16 éves tök átlagosnak mondható kamasz, akinek az élete azt hiszem abban a pillanatban ér fordulópontjához mikor egy kapucnis, "sötét" srác, Folt toppan be az osztályba. A biológiaórán válnak társakká, és már akkor érezhető, teljesen kiszámítható, hogy ebből előbb vagy utóbb de szerelem lesz. Itt látok azért némi hasonlóságot a Twilighttal, ti mit gondoltok?

Más tekintetben egyébként nem hasonlítható össze sem a sztori, sem a karakterek, az írók stílusa pedig pláne nem. Attól függetlenül, hogy Meyer kiforgatta a vámpírokról szőtt addigi összes elképzelésünket, fogalmazása, stílusa sokkal kifinomultabb, mint Fitzpatrické. Utóbbinál szinte csak tőmondatok fordulnak elő, és azt hiszem szókincsben is jócskán elmarad Meyer mögött.

Nekem az a legfurcsább, hogy ez a bukott angyal sztori annyi lehetőséget tartogat, mégis valahogy nem sok író tud bánni vele. Valahogy nem tudják jól elengedni a fantáziájukat, vagy csak nem tudják elénk tárni a hátteret, a sztorit. Nagy kár... Itt is ez történik.

Ráadásul a főhősök is rettentő idegesítőek. Azon már nem lepődök meg, hogy a lány szinte elviselhetetlen, de itt még a pasi is az.. Folt. Engem már a neve is aggasztott, gondoltam ebből már nem sül ki semmi jó és sajnos nem is tévedtem. A rejtélyes, sötét ruhás, kapucnis, zárkózott fiúról kiderül, hogy egy sipákoló hősszerelmes. Úgy rohangál Nora után, hogy az már nemhogy romantikus, de inkább vicces és szánalmas. 

Nálam a könyv egyetlen "fénypontja" a csacsogó, nagyszájú Vee volt, Nora legjobb barátnője. De szerencsére semmiben sem hasonlít a kb. semmilyen tulajdonságokkal ellátott Norára. Nem is igazán értem hogyan lettek barátnők?

A könyv borítóját viszont ki kell emelni, mert az valami lélegzetelállító. A jellegzetes és egyedi borítót James Porto fotográfus készítette, a képen Drew Doyon modell látható.

Nem vagyok biztos benne, hogy a trilógia további részeit is a kezembe veszem majd, és igazából (vagy tiszta szívből) Nektek sem merem ajánlani.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr346736053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása