Becca Fitzpatrick - Crescendo
2012. április 22. írta: enbee

Becca Fitzpatrick - Crescendo

Aki nem ismerné Becca Fitzpatrick Csitt, csitt sorozatát, annak röviden a történetről, pár mondatban. Nora Gray a szokásoknak megfelelően egy átlagos tinilány, aki biológia órán egy párba kerül egy cseppet sem átlagos fiúval, Folttal. Folt egy bukott angyal, és hogy helyzetén javítson, egyetlen dolgot kell tennie csupán: megölni Norát. Csak hát a fiatalok egymásba szeretnek, és a helyett, hogy Folt megölné a lányt, megmenti az életét, de ezért az emberré válásának búcsút mondhat... Visszakapja a szárnyait, és őrangyal lesz belőle. Méghozzá Nora őrangyala. És innen folytatódik a Crescendo!

Most, hogy végre lenyugodtak a kedélyek, Folt és Nora élete mag lehetne a tökély. Oké, apró bibi, hogy anyu nem szereti Foltot, és Norát megpróbálja összehozni egy régi barátnőjének a fiával, akik most költöztek vissza a városba, de most őszintén, mennyi az esély rá, hogy Nora egy másik pasi miatt ott hagyja Foltot? Nem sok.

Bezzeg ha másik lányról van szó! Na az felkavarhatja az álló vizet. Mert hogy késő este Nora bevallja Foltnak, hogy szereti, de a fiú válasz helyett arról kezd beszélni, hogy figyelik őket. Aztán másnap kiderül, hogy Folt Norától egyenesen Marcie (Nora ősellensége) ablakához ment, és szembesítés után a fiú nem hajlandó nyilatkozni az ügyről. A jó hír, hogy legalább Vee magánélete egyenesbe jött, méghozzá Foltnak hála. Vee ugyanis az őrangyal barátjával, Rixonnal randizik!

Nora és Folt összezördülésének Scott, az a bizonyos régi ismerős lehet a haszonélvezője, ha ügyesen kijátssza a kártyáit. Azonban nem ez történik. A fiúban van valami fura, mármint a hatalmas egóján kívül. Az anyja szerint Scott belekeveredett valamibe, és azért költöztek vissza Coldwaterbe, hátha itt a fiú távol kerül a rossz befolyástól. Nora szerint azonban valami másról is szó van. Kiderül, hogy a fiú is nefilim, ráadásul van egy öklöt ábrázoló égés nyom a mellkasán - azt most ne firtassuk, hogy ezt Nora hogyan veszi észre... Na de hogy ez miért lényeges? Mert Nora kapott egy levélkét, amiben egy gyűrű volt és egy rövidke felirat: "Ez a gyűrű a Fekete Kéz tulajdona. ő ölte meg az apádat." A gyűrű mintázata pedig tökéletesen megegyezik Scott égésnyomával. Most akkor Scott a bűnös? Ő lenne a Fekete Kéz? Nora nem hiszi, de biztos sem lehet benne. Mondjuk csak addig nem, amíg Rixon el nem kotyogja neki, hogy régen Folt beceneve Fekete Kéz volt...

Norát a Folt ölte meg az apámat? kérdésen kívül más kétségek is gyötrik. Mi van Folt és Marcie között? Mi Scott valójában, és mi történt vele korábban? Hogyan halt meg valójában az apja, Harrison Gray? És ha tényleg meghalt, miért látja és hallja őt többször is?

Ami tetszett. Nagyon olvasmányos a könyv, mondhatni szokás szerint, és végig lekötötte a figyelmemet, ismét mondhatni szokás szerint. Örültem Scott felbukkanásának, mert jó értelemben kavarta fel a vizet, és remélem, hogy megtartjuk őt a következő kötetekre is. Esetleg Rixon távollétében össze is lehetne boronálni Vee-vel, csak hogy mindenkinek párt találjunk :] Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Vee előtt még egy rövid ideig Marcie ágyában is megforduljon Scott, de hogy végleg mellette kötne ki, azt nem nagyon hiszem. Talán inkább csak remélem, mert akkor van még esély arra, hogy Marcie megmaradt a rossz oldalon, és Becca Fitzpatrick nem csinált belőle megtért negatív hőst. Akarom mondani hősnőt.

És ami nem tetszett. A könyvet úgy másfél hete fejeztem be, és hogy tudjak róla beszámolót írni, újra bele kellett lapoznom, annyira nem maradt meg bennem a történet. Ez picit szerintem rossz jel. Mi lesz velem addigra, mire a következő kötet megjelenik? Apropó következő kötet. A négy részesre tervezett sorozat harmadik része - ami a Silence címet kapta - angolul már megjelent tavaly októberben, a befejezést pedig idén októberben vehetik kézben az olvasók. Vagyis most vagyunk félidőben. Sok víz lefolyik még a Dunán addig, amíg megtudhatjuk, hogyan végződik Nora és Folt angyali kis kalandja.

A Csitt, csitt eddig nem került ki az oldalra, de tervbe van véve. Sajnos én ezt elfelejtettem, így kerülhetett fel a Crescendo a 2012-es várólistámra, amiről ez az ötödik elkészült beszámoló.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr244461711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása