Gail Carriger - Changeless - Változatlan (Napernyő Protektorátus 2.)
2014. január 03. írta: redbandita

Gail Carriger - Changeless - Változatlan (Napernyő Protektorátus 2.)

Már az első kötet is nagyon is tetszett, arról írtam is Nektek egy kis ajánlót. A második részben a vérfarkasok világából ismerünk meg egy kicsit többet, hiszen Alexia Maccon (most már) férje révén itt szerez elég elismerő pozíciót. De ez halálos veszélybe is sodorja, minek következtében léghajón kell utaznia egészen Skóciáig, és a problémák sora odáig vezet, hogy újdonsült férjével is megromlik a kapcsolata. A sorozat továbbra is nagyon kedves a számomra, így került a harmadik könyv az idei várólistacsökkentésemre.

covers_207560.jpg

Szóval Alexia Tarabotti kisasszonyból mostanra (házassága révén) Alexia Maccon asszony lett, Woolsey grófnéja. Férje, Lord Maccon, aki egy személyben egy vérfarkas klán alfája is, ezáltal Alexia-nak a farkasok között is neve lett, habár ezelőtt sem volt ismeretlen az alvilági lények között. Hiszen Alexia édesapja révén természetfeletti lény, lélektelen. Emiatt egyébként sokan nagyon veszélyesnek tartják, mivel egyetlen érintése (minél hosszabb ideig tart) elveszi a különböző lények (vérfarkasok, vámpírok stb) minden erejét, akár ölni is lehet ezzel a képességgel.

Alexia férje, Lord Conall Maccon egy titokzatos útra indul, amiről felesége, de még a férfi jobb keze, a csapat bétája, Lyall professzor is alig tud valamit. Ez már önmagában elég fejtörést és bosszúságot okoz Alexiának, de további bonyodalom, hogy egy hatalmas csapatnyi vérfarkas jön látogatóba a Maccon birtokra, akikkel férje eltűnése miatt Alexiának kell törődnie.

Angliában valamiféle járvány tombol a vérfarkasok sorban alakulnak vissza emberré, vagy legalábbis természetfeletti tulajdonságaik kezdenek megkopni, sőt eltünedezni. Sokan Alexiára gyanakszanak, aki férje keresésére indul, de nem egyedül. Vele tart barátnője, az éppen házasulni készülő, ám valaki másba szerelmes, Miss Hisselpenny és Alexia egyik nővére is, aki továbbra is eléggé kibírhatatlan, továbbá Alexia néhány szolgálója, no meg egy nagyon érdekes hölgyemény, aki egyben feltaláló is, Madame Lefoux. Ő készíti el Alexia vadonatúj napernyőjét, amibe persze mindenféle önvédelmi eszközt beépít, megjegyzem erre szükség is lesz! Lefoux nekem kezdetben szimpi volt, aztán gyanússá vált., majd ismét szimpi lett. Ettől is nagyon jó az írónő, hiszen annyira csűri csavarja a sztorit, hogy teljesen el tud bizonytalanítani.

Alexiának annyi infója van, hogy Lord Maccon NYIHA-s ügyben, valószínűleg a "vírus" terjedése ügyében utazott Skóciába, így kis csapatával, léghajón indul kedvese után, akit meg is talál annak korábbi otthonában. Az ottani farkasok azonban nem látják szívesen, de mégis otthonukba fogadják. Egyre rejtélyesebb dolgok történnek, Alexia élete többször is veszélybe kerül.

A könyv vége hatalmas fordulatot vesz, amit persze most még nem árulok el, de emiatt biztos vagyok benne, hogy hamarosan sort kerítek a harmadik kötetre is, a Blameless-re, ahol Alexia megint új problémákkal találja szemben magát. Akinek tetszett az első kötet, annak biztos, hogy ez is fog, mert legalább annyi izgalmat, romantikát, humort tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr545721365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása